автоматикът буксува-съвет
Модератор: Технически модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
днес излизах извън града,че имах малко работа и понастъпих колата да се попрочисти
и някъде на около 150-160км/ч се включи на авариен режим,спрях изгасих я след това я запалих и потеглих без проблем,дали е от този клапан или масло или направо кутията е аут

Обичай ближния,ближи обичания!!!
Re: автоматикът буксува-съвет
Махай маслото и филтера и не я карай такаarkys написа:днес излизах извън града,че имах малко работа и понастъпих колата да се попрочистии някъде на около 150-160км/ч се включи на авариен режим,спрях изгасих я след това я запалих и потеглих без проблем,дали е от този клапан или масло или направо кутията е аут

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
arkys написа:точно така еBMW5820iA написа:това би трябвало да е клапънчето дето пуска масълцето като преминаваш от първа на втора или от трета на втора предавка, т.е. дето управлява превключването на предавките.
много често омеква пружинката му ( понеже най-често то се използва ) и тогава се получава прекалено плавно превключване на предавките - буксуване.
но ако това ти е проблема - би трябвало да буксува само при смяна на 1-2, 3-2 предавка.а можеш ли да ми кажеш къде се намира или някъква схема на кутията за да се помъча да го сменя заедно с маслото и филтъра,а ако и тогава не стане айде при Ванко
до колкото знам този клапан се намира вътре в хидравличния блок, незнам дали е лесно или трудно да се смени. Информацията я имам от моя майстор, който ми прави кутията.
Знам че нов клапан не се продава, продавал се направо целия блок който никак не е евтин.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
по евтино ще ти е да вземеш още една кутия и да и направиш дисекция.
После клапаните ги чистиш с бензин или от сорта разтворител.
Не съм сигурен но мисля че може и на ултразвук евентуално да се минат.
Сменяш дискове и притискатели, слагаш нов филтър и масло от Дарукар и караш колкото сила има

После клапаните ги чистиш с бензин или от сорта разтворител.
Не съм сигурен но мисля че може и на ултразвук евентуално да се минат.
Сменяш дискове и притискатели, слагаш нов филтър и масло от Дарукар и караш колкото сила има

Сменихме маслото и филтъра,МАГИЯТА СТАНА,няма боксуване,няма шумове просто е приказка///маслото си беше червеникаво и не миришеше на лошо,но както ми казаха в сервиза явно си е изпяло песента ,като качество///
Обичай ближния,ближи обичания!!!
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: автоматикът буксува-съвет
arkys написа:Сменихме маслото и филтъра,МАГИЯТА СТАНА,няма боксуване,няма шумове просто е приказка///маслото си беше червеникаво и не миришеше на лошо,но както ми казаха в сервиза явно си е изпяло песента ,като качество///

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4