някакво виене...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

някакво виене...

Мнение от zmej » 05 Яну 2005, 9:04

От два три дни започна нещо да вие колата, докато е студена. Чува се отпред, от шофьорската страна. Подозирам, че е сервото на волана, въпреки че си работи добре.
Има ли някой идея дали мобе да е нещо друго или си е точно това? И какъв би могъл да бъде проблема?

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 05 Яну 2005, 10:14

Не че мога да помогна, но и при мен се получава предполагам същото.
Като запаля и от към шофьорската страна се чува бзззз и виене, след няколоко секунди заглъхва и спира.
Забелязал съм че се чуво подобно нещо и при едновременно натискане на спирачката и съединитела макар и по слабо.
Та за същото ли говорим ?
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 05 Яну 2005, 10:59

това с двата педала ще го пробвам и ще ти кажа, не знам дали е същото. Във всеки случай от съвсем скоро започна да го први и е за повече от няколко секунди.
Мисля, че има връзка с температурата, защото когато е около и под 0 градуса го прави... вчера беше студено и виеше, дес е по-топло и доста по кратко (наистина за няколко секунди) го направи.
Ако си спомняш като се опитвахме на екото да сменяме крушката на мигача, Дизелбой каза, че един маркуч (май от казанчето за сервото) се е поразкъсал. може би ще трябва да доливам течност там.... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

виене

Мнение от Kala » 05 Яну 2005, 11:38

Братлета, на мен при студено време се чува едно "бзззз" при студен двигател от към шофьора и почнаха проблемите с нестабилните обороти на място. Май нещо колите се бъзикат от под нулата!Сега трябва да правя клапан (моторче) за ниските обороти, или системата е развакуумирана, не знам. Ако имате опит, споделете :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

виене

Мнение от Kala » 05 Яну 2005, 11:51

Братлета, на мен при студено време се чува едно "бзззз" при студен двигател от към шофьора и почнаха проблемите с нестабилните обороти на място. Май нещо колите се бъзикат от под нулата!Сега трябва да правя клапан (моторче) за ниските обороти, или системата е развакуумирана, не знам. Ако имате опит, споделете :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 05 Яну 2005, 12:03

виенето сутрин за малко е от хидравли4ната помпа за другото незнам
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: виене

Мнение от Niky Georgiev » 05 Яну 2005, 14:25

Kala написа:Май нещо колите се бъзикат от под нулата!

Да ви кажа, аз пък имам обратното впечатление за отрицателните температури. Струва ми се, че доста добре се справят моторите.
Иначе за шума, не се сещам какво може да е освен хидравлична помпа, просто доляй хидравлично масло.
Niky Georgiev

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 06 Яну 2005, 4:03

или просто вие колега...това е...ако не си губи хидравлична течност и не се заяжда кормилото просто няма смисъл да се занимаваш...все пак провери хебелите :confused:

Назад към E34