ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Дек 2008, 12:09

аз споделих за Сливен,ама вие толкова се засилихте,че не ми видяхте мнението..
относно колата на Киро-тва е вървежна 20-ова 34-ка.наистина се засилва и се кара оптимално,щом прехвалена калибровка с ц20хе и голям чип пада грозно от 5-та..
на Киро коптора трябва да е мерило за всички 20-и,а и който сподели,че двигателя му е от ремонт,ще е интересно да застане с тази кола
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 24 Дек 2008, 12:20

Относно заваряването на главата.Материяла от който е отлята главата,съдържа повече от 20 компонента като,магнезий,силиций,цинк и мн.други,което е и заводска тайна на всеки производител.При наваряването,да се улучи същата сплав е невъзможно.Освен това при самата заварка,при високата температура, доста от тия компоненти изгарят поради различната точка на топене.След това при всяко загряване и изстиване на двигателя,всеки материял има различно топлинно разсширение и свиване.Въпрос на време е,кога мястото на заварката ще се пропука отново.Аз не бих карал със заварена глава никога,но все пак това е въпрос на личен избор.Весели празници на всички.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Дек 2008, 13:21

павката написа:аз споделих за Сливен,ама вие толкова се засилихте,че не ми видяхте мнението..
относно колата на Киро-тва е вървежна 20-ова 34-ка.наистина се засилва и се кара оптимално,щом прехвалена калибровка с ц20хе и голям чип пада грозно от 5-та..
на Киро коптора трябва да е мерило за всички 20-и,а и който сподели,че двигателя му е от ремонт,ще е интересно да застане с тази кола

писнало ми е да си троша колата са да доказвам едно и също нещо по 100 пъти.които е виждал знае за какво става въпрос,това е достатъчно.20-ката е умрял мотор но все пак като е наред е много по жив от доста прехвалени боклуци дето вървят само на книга. в повечето случаи цифрите нямат голямо значение,действителноста е различна :mhihi:

Предишна

Назад към E34