1ва зима с Е-34
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
1ва зима с Е-34
Хммм...тъй като нямам проблеми никакви с мойта баварка слава богу искам да ви попитам нещо...
Това ще ми е първата зима с Е-34...имам си 4 чисто нови зимни гуми но все пак бих желал ако може да ми дадете някакви съвети ако има специфики на карането в лед/сняг...
Предполагам че заради задното и леката задница с тежка предница ще се държи доста като шейна но ми се очертават доста пътувания зимата...и затова питам.
Това ще ми е първата зима с Е-34...имам си 4 чисто нови зимни гуми но все пак бих желал ако може да ми дадете някакви съвети ако има специфики на карането в лед/сняг...
Предполагам че заради задното и леката задница с тежка предница ще се държи доста като шейна но ми се очертават доста пътувания зимата...и затова питам.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
С вратите напред....... се балансира тежката предница и леката задница 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
grnka написа:Защо мисля че при Е34 както и на Е36 важи 50:50 разпределение на тежестта..Споко миналата зима я изкарах с лети гуми и задните бяха станали пистарки...По-леко иска с газта и няма да ти създаде проблеми
100% процента вярно.Слагай едни зимни гуми и нямаш грижи !!!!! Все пак това е Е-34.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Хора това за тежките предници и леките задници си е чиста легенда. Има две понятия: ъндърстиър и овърстиър. И те се получават при ситуация, при която теглото не ти е разпределено 50:50. Тогава или колата тръгва със задницата настрани или муцуната ти оре завоя като свиня торище (това е най-общо казано, който иска повече информация може да прочететази статия ). Та производителите за да избегнат това се стремят да постигнат идеалното съотношение. Разбира се това рядко се постига, обикновено е 5х:4х. И заради това те залагат в конструкцията малък understeer, за да може, ако попаднете в неприятна ситуация вашата кола да е по-управляема. А за да не изпадате в такива ситуации съвета ми е: леко с газта. Онази сутрин на абсолютно прав участък пред нас, при замръзнала вода по асвалта и рязко подадена газ (гумите бяха право напред) колата тръгна леко настрани. С леко отпускане на газта и мноооого леко коригиране на волана колата се успокои. И това пред нас, дето се предполага, че познавам пътя. А какво би станало например на завоите преди Български извор рано сутринта когато е замръзнало и влизаш с 100 км/ч? И Валтер Рьол не би се оправил 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
наи добрите коли за с задно.Бмите са със задно от създаването им и опредлено няма проблеми и ние сме за първа зима със задно и нема проблемация
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
E34 520i e 50/50, предполагам че дизела ще е малко проценти в полза на предницата(1-2%), но не и нещо крещящо като голф 60/40 примрено... До колкото знам при 8 цилиндровите вече е по осезаема разликата
И на мен ще ми е първа зима, да видим дали съм добре с физиката зад волана
)
Предното е по-ефтино, по-икономично и по-опростено за поддръжка. Ей за тва
По-лесно за управление от неопитен шофьор, ама не сме тука да се радваме на лесните неща... Други предимства не знам да има
п.с. аз все си мисля, че хората си купуват бмв да карат не да се возят...
И на мен ще ми е първа зима, да видим дали съм добре с физиката зад волана

Предното е по-ефтино, по-икономично и по-опростено за поддръжка. Ей за тва

п.с. аз все си мисля, че хората си купуват бмв да карат не да се возят...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ОК
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
ДА БЕ БАТЕ и аз когато Айшето каза "дай ма да сменим колата и да земем Би Им Ве таман Хасан от горната ма'ала виж го къв е гзар кат ходи на селската кръчма и се радва" ....ако някой тук е
това си ти малкия и се вижда на колко години е манталитета ти...ще имаш голям напредък евала...
ПП. Да се изфукам все пак...ако искаш да знаеш идвам от по-голямо село от твоя
ай ре заключвайте мамка му!

ПП. Да се изфукам все пак...ако искаш да знаеш идвам от по-голямо село от твоя

ай ре заключвайте мамка му!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
GRIPEN ,карай си там кораба и недей да ни дааш акъл
а относно карането зимата - колите ни са много стабилни ,за който му е първа зима ще се убеди в това лично ... само хубави гуми и както казват колегите - нежно с газта в завоите 

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
GRIPEN Предупреждавам те първи и последен път за нарушение на правилата на форума http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=14158 мненията ти не отговарят на изискванията за технически форум и съдържат обидни думи в себе си!!!
Цензурирам и изтривам част от тях, следващия път ще ги изтрия директно, а при наличие на 3 път ... ще моля за съдействие оранжевите колеги!
grnka въпреки че беше предизвикано искам да помоля и теб за въздържане от употреба на обидни квалификации!
Цензурирам и изтривам част от тях, следващия път ще ги изтрия директно, а при наличие на 3 път ... ще моля за съдействие оранжевите колеги!
grnka въпреки че беше предизвикано искам да помоля и теб за въздържане от употреба на обидни квалификации!
May the BMW force be with you!
14 мнения
• Страница 1 от 1