M50B20S1 работи .....
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
M50B20S1 работи .....
Колеги, моето маторче M50B20S1 нещо се базика с мене - на празен ход държи 800 оборота, вместо май 650 бяха по каталог, както и работи богато - газ анализа от две различни места го потвърди. Над тихите обороти работи перфектно, но защо така обогатява сместа на ниските
Иначе колата си върви много добре за дваеска
Естествено всичко това дава негативно отражение върху градския разход (15 -16), докато извънградско е прилично нисък (7,2 - 8,0). Още нещо нямам газовица, а след смяната на ламбда сондата не се получи нищо. Стъпковия мотор е прочистен много старателно, но уви пак нищо.
Ниид съм хелп енд уил апрешиейт ит алот

R6 - Was sonst?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
моето ако гори 15 градско трее банкет да прая
а сега по темата-възможно е дебитомера да прави поразии-пробвай с друг

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Ами колега то по принцип на празен ход и ниски обороти сместа е най-богата
Най добре отиди на Елкон да ти кажат къде е точно проблема, защото така да сменяш на сляпо не е работа 

- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
georgipass написа:Ами колега то по принцип на празен ход и ниски обороти сместа е най-богатаНай добре отиди на Елкон да ти кажат къде е точно проблема, защото така да сменяш на сляпо не е работа
най бедна е сместа при обороти на празен ход /на бензин/ и 800 са точните обороти.
На газ ако си с изпарител /нормална газ уредба/ на празен ход сиситемата работи или чрез вакум или с ел. винтил за принудително подаване на газ , което ще рече че не е задалжително да е бедна сместа /газ/ на празен ход .
И за финал 15-16/100 мисля че е ПИНГ ПОНГ разход на газ

На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
mikluho написа:georgipass написа:Ами колега то по принцип на празен ход и ниски обороти сместа е най-богатаНай добре отиди на Елкон да ти кажат къде е точно проблема, защото така да сменяш на сляпо не е работа
най бедна е сместа при обороти на празен ход /на бензин/ и 800 са точните обороти.
На газ ако си с изпарител /нормална газ уредба/ на празен ход сиситемата работи или чрез вакум или с ел. винтил за принудително подаване на газ , което ще рече че не е задалжително да е бедна сместа /газ/ на празен ход .
Колега,
Споделям мнението nа Mikluho.
Според мен пича си има напълно функциониращ ДВГ. На празен ход почти няма ЕКУ-та дето да работя под 800 оборота. Аз лично съм виждал, саmо 2 пъти на Хюдай (копърка). Но те мога да карат и на вода, те могат всичко.

Даже съм виждал залепена накладка върху стара износена накладка. Приятен път !
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
mikluho написа:georgipass написа:Ами колега то по принцип на празен ход и ниски обороти сместа е най-богатаНай добре отиди на Елкон да ти кажат къде е точно проблема, защото така да сменяш на сляпо не е работа
Нямам газова уредба....при годишния преглед ми казаха, че на ниски обороти бълвам три пъти над нормата СО, на 2500 оборота съм три пъти под нормата

R6 - Was sonst?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Прав е... Шестака е с по-ниски обороти на празен ход... Моята след ремонт на мотора и след почистване на моторчето за празен ход,вкл. изчистване на изпарителя от гадостите...Си държи 650-700оборота... При условие че неговата никога не е имала газ и е с нова ламбда сонда не би трябвало да прави такива глупости....С него се чухме по телефона по-рано и ми разказа по телефона за това нещо... И се замислих малко и що ли си мисля че дросела понякога прави такива проблемчета дребни...Виж го него първо дали не е проблемен щото съм чувал ( Знаеш от кой
) че дава ядове понякога...И на времето моя го чистиха... После погледни и дебитомера че твоя мисля беше с клапа не е с жичката .... Може и от него да дава някакво отражение....
Успех и да кажеш ако има подобрение...

Успех и да кажеш ако има подобрение...
Re: M50B20S1 работи .....
rdvr_burgas написа:Колеги, моето маторче M50B20S1 нещо се базика с мене - на празен ход държи 800 оборота, вместо май 650 бяха по каталог, както и работи богато - газ анализа от две различни места го потвърди. Над тихите обороти работи перфектно, но защо така обогатява сместа на нискитеИначе колата си върви много добре за дваеска
Естествено всичко това дава негативно отражение върху градския разход (15 -16), докато извънградско е прилично нисък (7,2 - 8,0). Още нещо нямам газовица, а след смяната на ламбда сондата не се получи нищо. Стъпковия мотор е прочистен много старателно, но уви пак нищо.
Провери датчиците за температура на охл.течност отчитат правилно,мотроника обогатява сместа при студен двигател.По-голямо контактно съпротивление на някой от конекторите на датчика също ще кара компютъра да мисли,че температурата е по-ниска.Другото е дебитомер-а
- vodach
- младши ентусиаст
-
AcOrP написа:rdvr_burgas написа:Колеги, моето маторче M50B20S1 нещо се базика с мене - на празен ход държи 800 оборота, вместо май 650 бяха по каталог, както и работи богато - газ анализа от две различни места го потвърди. Над тихите обороти работи перфектно, но защо така обогатява сместа на нискитеИначе колата си върви много добре за дваеска
Провери датчиците за температура на охл.течност отчитат правилно,мотроника обогатява сместа при студен двигател.По-голямо контактно съпротивление на някой от конекторите на датчика също ще кара компютъра да мисли,че температурата е по-ниска.Другото е дебитомер-а
по-скоро датчика за температура на входящия въздух, че термодатчика на на охл. течност не е вързан към ЕКУто, а само към таблото! Не бях чувал да държи толкова ниски обороти макар и
6-так 650-700 об. Тя няма мощност в тоя диапазон.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
AcOrP написа:rdvr_burgas написа:Колеги, моето маторче M50B20S1 нещо се базика с мене - на празен ход държи 800 оборота, вместо май 650 бяха по каталог, както и работи богато - газ анализа от две различни места го потвърди. Над тихите обороти работи перфектно, но защо така обогатява сместа на нискитеИначе колата си върви много добре за дваеска
Добре, да предположим че е датчика, но защо тогава сместа е богата само на тихите обороти, а на високите не е?
R6 - Was sonst?
- vodach
- младши ентусиаст
-
Зависи какво разбираш под богата смес. Ако е прекалено богата, ще дави и ще прекъсва. Същото е при прекалено бедна смес.
Ламбда сонадата пуска сиганал към моторчето за празен ход през ЕКУ-то и моторчето за празен ход обогатява или обеднява сместа. Нищо друго по горивната уредба не върши това. Развалена ламбда сонда се проверява само със лицензиран софтуер, който да отчете за грешки. На обикновен компютърен стенд са ми намирали такива дефекти, че направо се чудя как ми пали колата. Включитлено ми бяха казали ,че не ми работа ламбда сонадата. След като бях на оторизиран сервиз, се откри какво ми беше. Но да не ви занимавам.......
За това се вдигаш и отиваш на оторизиеран сервиз, поне да ти замерят за грешки ЕКУ-то. 100% ще намеря нещо ако има.
Успех.
П.С. Не мога да разбера с какво точно дразня колегите.Просто се опитвам да помогна на човека. Тях толковоа ги мързи, че дори и не казват какво точно ги дразни..... хахахахаха
Ламбда сонадата пуска сиганал към моторчето за празен ход през ЕКУ-то и моторчето за празен ход обогатява или обеднява сместа. Нищо друго по горивната уредба не върши това. Развалена ламбда сонда се проверява само със лицензиран софтуер, който да отчете за грешки. На обикновен компютърен стенд са ми намирали такива дефекти, че направо се чудя как ми пали колата. Включитлено ми бяха казали ,че не ми работа ламбда сонадата. След като бях на оторизиран сервиз, се откри какво ми беше. Но да не ви занимавам.......
За това се вдигаш и отиваш на оторизиеран сервиз, поне да ти замерят за грешки ЕКУ-то. 100% ще намеря нещо ако има.
Успех.

П.С. Не мога да разбера с какво точно дразня колегите.Просто се опитвам да помогна на човека. Тях толковоа ги мързи, че дори и не казват какво точно ги дразни..... хахахахаха
vodach написа:
Може би щото е нормално М50Б20 да държи 650 оборота на празен ход, КОГАТО Е ЗАГРЯЛ. Преди това си държи повече. Моята като я запаля сутринта първата минута държи 1000 ,после постепенно падат до 600-ина. Понякога ми се струва и че под 600 държи, стрелката е почти на 500-те.
- vodach
- младши ентусиаст
-
Pavlinius написа:vodach написа:
Може би щото е нормално М50Б20 да държи 650 оборота на празен ход, КОГАТО Е ЗАГРЯЛ. Преди това си държи повече. Моята като я запаля сутринта първата минута държи 1000 ,после постепенно падат до 600-ина. Понякога ми се струва и че под 600 държи, стрелката е почти на 500-те.
Ето, човека обективно си казва... ОК сигурно аз бъркам.
14 мнения
• Страница 1 от 1