Проблем - парно и климатик
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
До колегата със затварянето на духалките (средните) да не е карал Опел преди това?

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Methodius
- Митоди яде мисо
-
momo-1st написа:а ти колега виждал ли си Е34 сас функция ауто?Просто наще климатроници(на Е34)са с механичен контрол-ръчно управление на градусите и нямат функция ауто!вси4ко е мануал!
Или нещо немога да те разбера или по -голяма глупост не съм чувал ..

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Аз съм с климатроник и никога не е духало топло назад между седалките, но на краката на задните пътници пече доста добре.
Тези отпред на вратите ако е пуснато на топло от централната конзола духат много слабо, но духат топло.
Искам да попитам:
1. защо климатроника затваря централната духалка на шофьора, когато е настроена на топло и я отваря след като намаля температурата (после дори и пак да я повиша си остава отворена за определен период от време, който засега не мога да установя)
2. за какво е щракването на врътката за силата на перката - точно преди изключено положение?
Тези отпред на вратите ако е пуснато на топло от централната конзола духат много слабо, но духат топло.
Искам да попитам:
1. защо климатроника затваря централната духалка на шофьора, когато е настроена на топло и я отваря след като намаля температурата (после дори и пак да я повиша си остава отворена за определен период от време, който засега не мога да установя)
2. за какво е щракването на врътката за силата на перката - точно преди изключено положение?
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Или нещо немога да те разбера или по -голяма глупост не съм чувал ..
[/quote]
Ами сиурно не сме се разбрали колега!Исках да кажа че ауто бутон при нормалния климатроник-електронно управление-си го натиска6 и кжат температура си му задал я поддържа!А при Е34-ките знае6 всичко се упражлява ръчхо-колко топло и т.н.т!Просто-исках да кажа че наще лиматроници са не точно климатроници щот са с мех.управление и я няма прецизноста при поддържане на темп.Но както и да е да не спорим!Важното е да се помогне на колегата не да се вихрят излишни спорове!ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!!!

Ами сиурно не сме се разбрали колега!Исках да кажа че ауто бутон при нормалния климатроник-електронно управление-си го натиска6 и кжат температура си му задал я поддържа!А при Е34-ките знае6 всичко се упражлява ръчхо-колко топло и т.н.т!Просто-исках да кажа че наще лиматроници са не точно климатроници щот са с мех.управление и я няма прецизноста при поддържане на темп.Но както и да е да не спорим!Важното е да се помогне на колегата не да се вихрят излишни спорове!ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
momo-1st написа:и я няма прецизноста при поддържане на темп.
нямат прецизността защото всичките им датчици са потънали в баси прахоляка и говната за това

- borcata bc
- кандидат ентусиаст
-
та значи колегата както мен в началото се е стреснал че има проблем със парното
нормално от едно духа студено от друго топло и така
човек като не знае че трябва да е така и се стряска
после си купих книгата за ръководство на е34 и видях на снимка че е обозначено откои духалки минава само топъл въздух и от кои студен
каквото съм прочел и знам от книгата гледам да го споделя със цел да помогна на такива колеги
а относно духалките през които излиза само студен въздух не виждам причина да не ги затворя през зимата
надявам се да съм помогнал на колегата да се ориентира за циркулацията на въздушния поток

после си купих книгата за ръководство на е34 и видях на снимка че е обозначено откои духалки минава само топъл въздух и от кои студен

каквото съм прочел и знам от книгата гледам да го споделя със цел да помогна на такива колеги

надявам се да съм помогнал на колегата да се ориентира за циркулацията на въздушния поток

borcata bc
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
borcata bc написа: а относно духалките през които излиза само студен въздух не виждам причина да не ги затворя през зимата![]()
![]()
И за какво ти е тоя климатроник тогава ..

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Има 4 версии на климатроника за Е34.. в случая ми се струва, че не говорим за най-примитивната, а за някоя от версиите на електронните климатроници, които са с 12 електромеханични клапи и в зависимост от версията с различен брой датчици.
- laren
- Потребител
-
- Кара: 525тдс E34
филтъра е от лявата страна под жабката. махаш ел.блока за управление на парното и един капак там е филтъра. а отзаде всички духат студено
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
laren написа: а отзаде всички духат студено
Щом така смяташ няма проблем да заповядаш да видиш, че при мен отзад на краката си грее и то добре. Не съм преправял нищо.

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
отзад долу на кракта духа топло , а отзад между предните седалки дихало само стидено , макар че мойте нищо не духат ..
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Благодаря много на всички! Само да отбележа,че и при мене долу в краката отзад си духа топло кат му задам да е топло. А относно датчиците може ли да се почистят някак и къде се намират?Има ли някой някаква представа?
- lester
- Потребител
-
- Кара: Велосипед :)
- Мечтае да кара: F10 550i xDrive
И аз да се включа в дискусията, макар и малко със закъснение...
Точно днес забелязах, че и при мен на задните седалки винаги духа студено и щях да пускам тема.
Но видях, че колегата ме е изпреварил.
Едва ли ще съм особено полезен с този коментар, но все пак да кажа как е при моята кола: когато пусна климатика духа ледено студено отвсякъде, а когато съм на парно не духа топло единствено на задните седалки, т.е. от въздуховодите на вратите духа топло (видях някои противоречия в предните изказвания и затова да уточня
).

Точно днес забелязах, че и при мен на задните седалки винаги духа студено и щях да пускам тема.

Едва ли ще съм особено полезен с този коментар, но все пак да кажа как е при моята кола: когато пусна климатика духа ледено студено отвсякъде, а когато съм на парно не духа топло единствено на задните седалки, т.е. от въздуховодите на вратите духа топло (видях някои противоречия в предните изказвания и затова да уточня

ıYı
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2