Проблем - парно и климатик

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 15 Ное 2008, 0:16

До колегата със затварянето на духалките (средните) да не е карал Опел преди това? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 15 Ное 2008, 0:26

momo-1st написа:а ти колега виждал ли си Е34 сас функция ауто?Просто наще климатроници(на Е34)са с механичен контрол-ръчно управление на градусите и нямат функция ауто!вси4ко е мануал!

Или нещо немога да те разбера или по -голяма глупост не съм чувал .. :roll:
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 15 Ное 2008, 0:45

Аз съм с климатроник и никога не е духало топло назад между седалките, но на краката на задните пътници пече доста добре.
Тези отпред на вратите ако е пуснато на топло от централната конзола духат много слабо, но духат топло.
Искам да попитам:
1. защо климатроника затваря централната духалка на шофьора, когато е настроена на топло и я отваря след като намаля температурата (после дори и пак да я повиша си остава отворена за определен период от време, който засега не мога да установя)
2. за какво е щракването на врътката за силата на перката - точно преди изключено положение?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 15 Ное 2008, 1:11

Или нещо немога да те разбера или по -голяма глупост не съм чувал .. :roll:[/quote]

Ами сиурно не сме се разбрали колега!Исках да кажа че ауто бутон при нормалния климатроник-електронно управление-си го натиска6 и кжат температура си му задал я поддържа!А при Е34-ките знае6 всичко се упражлява ръчхо-колко топло и т.н.т!Просто-исках да кажа че наще лиматроници са не точно климатроници щот са с мех.управление и я няма прецизноста при поддържане на темп.Но както и да е да не спорим!Важното е да се помогне на колегата не да се вихрят излишни спорове!ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Ное 2008, 5:42

momo-1st написа:и я няма прецизноста при поддържане на темп.

нямат прецизността защото всичките им датчици са потънали в баси прахоляка и говната за това :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от borcata bc » 15 Ное 2008, 19:46

та значи колегата както мен в началото се е стреснал че има проблем със парното :mhihi: нормално от едно духа студено от друго топло и така :mhihi: човек като не знае че трябва да е така и се стряска :mhihi: :mhihi:
после си купих книгата за ръководство на е34 и видях на снимка че е обозначено откои духалки минава само топъл въздух и от кои студен :mhihi: :mhihi:
каквото съм прочел и знам от книгата гледам да го споделя със цел да помогна на такива колеги :mhihi: :mhihi: а относно духалките през които излиза само студен въздух не виждам причина да не ги затворя през зимата :mhihi: :mhihi:

надявам се да съм помогнал на колегата да се ориентира за циркулацията на въздушния поток :mhihi: :mhihi:
borcata bc

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 16 Ное 2008, 0:50

borcata bc написа: а относно духалките през които излиза само студен въздух не виждам причина да не ги затворя през зимата :mhihi: :mhihi:

И за какво ти е тоя климатроник тогава .. :?: И прочети пак .. май нещо не си разбрал .. Климатроника на Е34 си работи перфектно, прецизност си има и тук _65536_kb_sec_ е много прав .. ;) На някои е34-ки климатроника има дори и AUC .. ;)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 17 Ное 2008, 10:39

Ами сиурно не сме се разбрали колега!Исках да кажа че ауто бутон при нормалния климатроник-електронно управление-си го натиска6 и кжат температура си му задал я поддържа!А при Е34-ките знае6 всичко се упражлява ръчхо-колко топло и т.н.т!Просто-исках да кажа че наще лиматроници са не точно климатроници щот са с мех.управление и я няма прецизноста при поддържане на темп.Но както и да е да не спорим!Важното е да се помогне на колегата не да се вихрят излишни спорове!ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!!!

Има 4 версии на климатроника за Е34.. в случая ми се струва, че не говорим за най-примитивната, а за някоя от версиите на електронните климатроници, които са с 12 електромеханични клапи и в зависимост от версията с различен брой датчици.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс E34

Мнение от laren » 17 Ное 2008, 13:31

филтъра е от лявата страна под жабката. махаш ел.блока за управление на парното и един капак там е филтъра. а отзаде всички духат студено

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 17 Ное 2008, 13:54

laren написа: а отзаде всички духат студено

Щом така смяташ няма проблем да заповядаш да видиш, че при мен отзад на краката си грее и то добре. Не съм преправял нищо. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 17 Ное 2008, 15:11

отзад долу на кракта духа топло , а отзад между предните седалки дихало само стидено , макар че мойте нищо не духат ..
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Ное 2008, 0:18

очаквайте фото сесия тия дни на климатроник :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 18 Ное 2008, 18:54

Благодаря много на всички! Само да отбележа,че и при мене долу в краката отзад си духа топло кат му задам да е топло. А относно датчиците може ли да се почистят някак и къде се намират?Има ли някой някаква представа?

Потребител
Аватар
Кара: Велосипед :)
Мечтае да кара: F10 550i xDrive

Мнение от lester » 18 Ное 2008, 22:29

И аз да се включа в дискусията, макар и малко със закъснение... :roll:
Точно днес забелязах, че и при мен на задните седалки винаги духа студено и щях да пускам тема. :mhihi: Но видях, че колегата ме е изпреварил. :)
Едва ли ще съм особено полезен с този коментар, но все пак да кажа как е при моята кола: когато пусна климатика духа ледено студено отвсякъде, а когато съм на парно не духа топло единствено на задните седалки, т.е. от въздуховодите на вратите духа топло (видях някои противоречия в предните изказвания и затова да уточня ;)).
ıYı
[Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft]

Предишна

Назад към E34