Проблем с ГНП помогнете моля.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 04 Ное 2008, 20:10

А ми маи скоро ще се ходи в бош иначе невиждам алтернатива.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Ное 2008, 10:56

momo-1st написа:А кое е регулатора за празен ход. :?:

Ами регулатора е едно нещо въттре в помпата дето отговаря за оборотите на колата докато е на пр.ход(без товар),или нето такова не съм баш маистор,та и на мен ми беше почнала така да гсне от няма нищо-засилвам си на 2-ра и кат върна газта да бия трета и ми светва оная лампа дет е кат дюза и гасне,или забива кат пусна съединителя и трябва да върна една надолу че да се опраи!И моя човек дет ми се занимава с електрониката(голям е виртуоз) когато я погледна и я закачи за диагностика каза че тоя регулатор се ебава и дава гре6ка![/quote]

Колега,няма такъв регулатор.В DDE се сравняват текущите обороти със зададените по програма.Ако намалеят под зададената стойност се подава малко гориво и обратното.Почни с най-простото-почисти куплунга на ГНП и буксата на умната дюза.Ако не стане пусни малко повече гориво от плочката. И дай малко повече информация-при други условия свети ли лампата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 05 Ное 2008, 19:14

Колега,няма такъв регулатор.В DDE се сравняват текущите обороти със зададените по програма.Ако намалеят под зададената стойност се подава малко гориво и обратното.Почни с най-простото-почисти куплунга на ГНП и буксата на умната дюза.Ако не стане пусни малко повече гориво от плочката. И дай малко повече информация-при други условия свети ли лампата.[/quote]

Евала вие сте ебати лудите маистори-незнам вие ходите ли на сервиз?Много ми се иска да я бутна тая проклета пло4ка накъдето трябва 6тото гледам все на някого я давате за вариант за ремонт и когато четох на тоя колега проблема и написах за тоя регулатор 6тот на мен тва ми каазха 4е е!И сега от теб разбирам че нямало такъв регулатор?!?!А кат кажа в моя задръстен град на които и "майстор" да е че искам да ми бутне плочката на ГНП-то и тея ме гледат кат извънземни-"Ква плочка?;кво е тва плочка?;ти луд ли си кои те излъга че има плочки в помпата"Тва последното ми го каза -маистор-помпаджия!хахахаКъсметлия съм а?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 05 Ное 2008, 19:18

momo-1st написа:Колега,няма такъв регулатор.В DDE се сравняват текущите обороти със зададените по програма.Ако намалеят под зададената стойност се подава малко гориво и обратното.Почни с най-простото-почисти куплунга на ГНП и буксата на умната дюза.Ако не стане пусни малко повече гориво от плочката. И дай малко повече информация-при други условия свети ли лампата.

Евала вие сте ебати лудите маистори-незнам вие ходите ли на сервиз?Много ми се иска да я бутна тая проклета пло4ка накъдето трябва 6тото гледам все на някого я давате за вариант за ремонт и когато четох на тоя колега проблема и написах за тоя регулатор 6тот на мен тва ми каазха 4е е!И сега от теб разбирам че нямало такъв регулатор?!?!А кат кажа в моя задръстен град на които и "майстор" да е че искам да ми бутне плочката на ГНП-то и тея ме гледат кат извънземни-"Ква плочка?;кво е тва плочка?;ти луд ли си кои те излъга че има плочки в помпата"Тва последното ми го каза -маистор-помпаджия!хахахаКъсметлия съм а?[/quote]

Колега,описал съм подробно как се регулира плочката-отиди при майсторите и им обясни какво точно да направят.Много важно е да не се бута плочката повече от 1мм към купето,за да не станат празните обороти 5000. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 06 Ное 2008, 23:07

Колега,описал съм подробно как се регулира плочката-отиди при майсторите и им обясни какво точно да направят.Много важно е да не се бута плочката повече от 1мм към купето,за да не станат празните обороти 5000. ;)[/quote]

Абе как да ти кажа колега-хич не ми се рискува с тез да им обяснявам-при полжение че не я знаят тая плочка,и при положение 4е и аз сам доста босичък в техниката!предполагам нищо няма да и стане да я покарам още малко така и да посъбера парички и да се консултирам с вас за някой по добър маистор и да му я закарам!Жал ми някви "специалисти" да се учат върху нея!Е старичка си е но мие ценна,пък и си е класика!И наи ве4е е БМВ!И е престъпление новобранци да се учат върху такава кола!

Аватар

Мнение от ludia » 07 Ное 2008, 21:55

Колеги взел съм си количката преди две години с този проблем.
От около месец прерастна и в гаснене. Ходил съм два пъти на маистори, като единия път беше за седмица.Сигорен съм че шибаните писти се ебават.
Сега имам още няколко вярянта като един от тях е да сменя помпата.
Има няколко човека до които още несъм ходил за помощ.
А наи страното беше че един ми каза че е от автоматика.
Самоче като си рабори 10мин. и щом реша да включа светлините гасне няма обяснение.
И Цветко имш супер яки теми. Можеби най-добрите и компетентни в цемия БМВ форум.
Но никога несъм чул да помогнеш практически на някои. И ако знаеш как се оправят или поне се проверява къде е проблема просто помогни ПРАКТИЧЕСКИ на кякои.
А ако някои знае номера на някои компетентен маистор на ГНП та нека го дава.
Удавник и за сламка се лови.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 07 Ное 2008, 22:21

ludia написа:Колеги взел съм си количката преди две години с този проблем.
От около месец прерастна и в гаснене. Ходил съм два пъти на маистори, като единия път беше за седмица.Сигорен съм че шибаните писти се ебават.
Сега имам още няколко вярянта като един от тях е да сменя помпата.
Има няколко човека до които още несъм ходил за помощ.
А наи страното беше че един ми каза че е от автоматика.
Самоче като си рабори 10мин. и щом реша да включа светлините гасне няма обяснение.
И Цветко имш супер яки теми. Можеби най-добрите и компетентни в цемия БМВ форум.
Но никога несъм чул да помогнеш практически на някои. И ако знаеш как се оправят или поне се проверява къде е проблема просто помогни ПРАКТИЧЕСКИ на кякои.
А ако някои знае номера на някои компетентен маистор на ГНП та нека го дава.
Удавник и за сламка се лови.

Колега,плочката не се ремонтира.Трябва да намериш от някъде друга-виж в продава колко tds-си има и дори да вземеш цяла помпа,смени само плочката.Като спасителен изход ти предлагам да отидеш в Юве и да кажеш да ти нагласят милимоловете на 4-самата центровка ,по механичен начин,ще преодолее износеният участък ,ако не е много голям и ще минеш с 40лева.Ако и така не се получи почваш да търсиш плочка.И със сигурност не е от кутията-няма смисъл да слушаш глупостите на разни майстори "познаващи" перфектно всички автомобили.Успех.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Ное 2008, 0:22

Колега ,прати л.с. на ivan. това е ник-а на момчето от Петрич , сигурен съм ,че ще ти помогне :D

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dani73 » 08 Ное 2008, 22:22

Пи4 ако искаш да си оправиш помпата,ще трябва да се разходиш до Монтана,Ако искаш ми пиши ли4но съобщение.

Аватар

Мнение от ludia » 09 Ное 2008, 19:02

Penchev написа:Колега ,прати л.с. на ivan. това е ник-а на момчето от Петрич , сигурен съм ,че ще ти помогне :D

Георги Пенчев

ivan ме отряза веднага щом му писах.Не го познавам но ми каза че с нищо неможе да ми помогне.
Има човек в Петрич, Ихтиман и Монтана. Ще обиколя родината пък белким се оправи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 09 Ное 2008, 19:26

ludia написа:
Penchev написа:Колега ,прати л.с. на ivan. това е ник-а на момчето от Петрич , сигурен съм ,че ще ти помогне :D

Георги Пенчев

ivan ме отряза веднага щом му писах.Не го познавам но ми каза че с нищо неможе да ми помогне.
Има човек в Петрич, Ихтиман и Монтана. Ще обиколя родината пък белким се оправи.

Колега,аз ти казах какво да направиш-ходи утре да си запазиш час,че там са тежки и се чака по една седмица ,а през това време си търси плочка и като отидеш пробвайте най-напред с регулировка ,а ако не стане сменете плочката.А на Ванката недей да се сърдиш-всеки ден аз и сигурно и той получаваме по 10-на лични да правим коли.Разберете ,че си имаме и друга работа и времето ,което отделяме как да решите един или друг проблем би трябвало да е достатъчно. ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 09 Ное 2008, 20:30

ludia написа:

Георги Пенчев

:shock:колега не съм получавал лично от тебе
Иначе Пепи е прав за плочка си
много голям късметлия ще си ако е от запушен горивен филтер или цедката в резервоара
за да си сигурен че е от плочката вземи и подай гориво от туба след филтера
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ludia » 09 Ное 2008, 21:28

Можеби несъм сложил точката накрая и затова някои друг ме е отрязъл.
Иначе филтъра отзад е като нов. И вече пробвах с нафта от шишенце след филтъра.
Засега остават трите градчета ако нестане ще записвам час. Само неразбрах къде а ма можеби нагоре в темата пише.
А ако имате други предложения съм отворен.
Изображение

Предишна

Назад към E34