Парктроник за 50 лв. ОЕМ-ски вид

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Парктроник за 50 лв. ОЕМ-ски вид

Мнение от Djelebov » 07 Ное 2008, 16:09

50лв парктроник и още толкова в труд (собствена преценка) и ейго дее ОЕМ-ския вид на парктроника: без лъскаво без стърчащи датчици и най-важното без излишни (лично мнение) екрани в купето. Общо казано пускам тема да се изфукам :mhihi: и ако някой пита туй-онуй да съм полезен.
... без доставката е 40лв. от hid.bg ;)

http://store.picbg.net/pubpic/7F/19/04c ... 907f19.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/4F/E2/a0e ... 3d4fe2.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/97/39/866 ... d79739.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/13/D3/efc ... a913d3.JPG
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

...

Мнение от ZLATEN » 07 Ное 2008, 19:14

колега, кой модел точно си взел ?
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Ное 2008, 19:39

И как си го поставил на тези лайсни??? Сваля ли бронята при поставянето.
На мен ми е много близко магазина и няма да плащам за куриер :)

Хайде дай описание на цялата процедура, че се зарибих :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 07 Ное 2008, 19:40

най излишната екстра според мене :mhihi:
иначе добре изглежда :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 07 Ное 2008, 20:39

супер а звука към задните тонколони ли го върза???

младши ентусиаст
Аватар

Re: Парктроник за 50 лв. ОЕМ-ски вид

Мнение от exigo » 07 Ное 2008, 22:08

Колега, трудно ли монтира датчиците на тая лайсна. Много добре изглежда ;) Тъй като и моя парктроник пристигна от ebay ще го монтирам тея дни така. Може ли да ми дадеш малко разяснение. Колко дълбоки са ти датчиците и трябва ли да се пробива бронята под лайсната. Как прекара кабелите и вързани ли са от вътрешната страна. Лепил ли си датчиците или само клик???? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Ное 2008, 22:24

VesoPesa написа:най излишната екстра според мене :mhihi:
иначе добре изглежда :yes:

Изобщо не е излишна-невероятно полезно нещо,докато паркираш колата,изобщо не гледаш назад какво става. ;) На следващата ми кола ако няма ,задължително ще монтирам-колега къде е магазина. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 08 Ное 2008, 7:46

zvetiko написа:
VesoPesa написа:...

...
мене пък ми пречи адски много, мраза нещо да ми пиши на галвата докато паркирам :roll:
веднъж пробвах на е60-та да паркирам с парктроник е няма да ти казвам сестра ми как ми се смя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 08 Ное 2008, 8:23

Който го кефи О.К.Дано не ми се налага да опирам да услугите на тези модерни бла-бла в скоро време;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 08 Ное 2008, 11:58

Съжалявам че не можах да отговоря на време:

Парктроника се води "звукова сигнализация" от 38 лв. (с промоцията :mhihi: )

МОнтирането е най-добро, когато се пробие лайсната така, че да се скрие и тази външната част от датчика, която при нормално поставяне би трябвало да стърчи. Лошото е, че отдолу трябва да се залепи, при положение, че е прибран, като моят; аз лепих с поксипол. Другото кофти нещо е, че трябва малко да се пробие бронята отдолу. И едно важно нещо за пробиването на дупките за страничните лайсни: лайсната се плъзга, за да се застопори и затова дупката в бронята трябва да е по-широка, иначе датчика пречи при плъзгането(прибирането) на страничната лайсна и така няма да има достатъчно място за средната. Тва е доста важно, щото иначе почва едно чудене- що като лайсните бяха на колата си бяха добре, а сега средната идва дълга. :!:

Най-важното при цялата инсталация е хубавия отвор в лайсната, което означава хубав свредел. Аз лично пробих дупката със свредела от комплекта сложих (по стърчащ начин) датчика и го очертах на лайсната с молив. После разширявах отвора с едни камъчета дето се слагат на дрелката, докато целия датчик влезе до нивото на лайсната. После поксипол отзад. Тва всичкото, щото нямах свредел с външния диаметър на датчика. А и да не забравя прреди да слагам датчика го напръсках с черен МАТОВ спрей; след като поставих всичкки датчици минах целите лайсни, заедно с парктроника с е едно препаратче за лайсни, дето го взехме (или по-точно колегата Mad_Chicken)от ОМВ (черна тубичка като за обувки с червен надпис, немоа се сетя за марката).

Свързването става към задната:Има един дебел сноп с кабели (увъртян в черна лента) идващ към багажника. Развъртях го и свързах за син кабел с жълта ивица. За по-сигурно отворете кората на капака набагажника (там където е номера) и вижте на буксата как точно изглежда синия кабел. Същият трябва да е и долу, в багажника(вляво зад кората) в снопа.

За бронята, аз лично я свалих, наклоних си я удобно и почнах да си пробивам по нея. Свалянето е лесно- за 1-2 мин с ключа за джантите-17 и отверка за едни джаджи под страничните лайсни;)

Непрекъснатия сигнал свири на около 30см от казана :mhihi:

Има два недостатъка:

1.Винаги, когато дадете на задна изписква еднократно, за да покаже че работи. Този недостатък не е нещо дразнещо, но при автоматиците дето непрекъснато минаваме през R по се усеща
2. Пищялката звучи ужасно, аз лично вчера си купих друга за лев4е, щтото много дразнещо пищи.

Моето мнение е, че има полза от тая екстра.....както и от всяка друга :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 08 Ное 2008, 21:18

И още нещо- пищялката се слага под задната кора с тонколоните. Най-лесно е, щото има дупки от към багажника и щото инче се чува повече навън отколкото вътре ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 08 Ное 2008, 22:38

Djelebov написа:И още нещо- пищялката се слага под задната кора с тонколоните. Най-лесно е, щото има дупки от към багажника и щото инче се чува повече навън отколкото вътре ;)
...а дали е възможно да се върже за гонга в таблото вместо с тази "пищялчица" ???