разтегната верига или...!?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

разтегната верига или...!?

Мнение от 5seriq » 02 Окт 2008, 21:45

колеги става въпрос за колата на един приятел 525 IX ,днес я остави на много стръмна улица с предницата на долу и включи на задна скорост колата малко тръгна на долу мотора не задържа ,но после като запали и центровката избега и колата заработи като дизел! утре ще се отваря мотора ,но имам няколко питания дали се е разтегнала верига или оптегача има вариянт като мотора се върти на обратно да се отпуска и така да е отпуснал веригата и да се измести центровката.

между другото някои сменял ли е верига и на колко се сменя!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 тдс
Мечтае да кара: 740

Мнение от dido_lom » 05 Окт 2008, 19:09

колега доколкото знам,в германия сменят и 2-те вериги +оптегачи и успокоител 200 000 задалжително.цената е около 320-400 с труда зависи каде ще го правиш.
дизела е прост,НО не е за прости хора
и нека силата да е с вас!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: разтегната верига или...!?

Мнение от slavianko » 06 Окт 2008, 1:04

5seriq написа:колеги става въпрос за колата на един приятел 525 IX ,днес я остави на много стръмна улица с предницата на долу и включи на задна скорост колата малко тръгна на долу мотора не задържа ,но после като запали и центровката избега и колата заработи като дизел! утре ще се отваря мотора ,но имам няколко питания дали се е разтегнала верига или оптегача има вариянт като мотора се върти на обратно да се отпуска и така да е отпуснал веригата и да се измести центровката.

между другото някои сменял ли е верига и на колко се сменя!
Съмнява ме само от едно оставяне на баир и да ти се разтегли веригата. Знавш ли като тръгваш от място с ряз колко по голямо напрежение пада върху веригата???
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Назад към E34