радиатор парно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 25 Сеп 2008, 23:53

здравейте,днес си правих проби с парното и се оказа 4е замъгляването ми се получава при включване на климатика,а не от парното и то наи-вече по страничните и от части предното и задното стъкло.а при включване на парното се чува понякога едно бълбукане от вътре.не знам на какво се дължат тези причини но през почивните дни ще се опитам да проверя :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 25 Сеп 2008, 23:56

_65536_kb_sec_ написа:демонтаж, чистене с пароструйка, смазване на актуаторите ако имаш такива да не тракат като отварят и затварят е такива неща
евентуално смяна на гумените оплътнения на клапите за да оплътняват по добре
после ще видиш огромна разлика :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

относно правилната работа на цялата тази с-ма е голям проблем за мен/а и може би за много други/и до днес.почти откакто взех колата имам проблем с парно и с стъпковите моторчета.миналата зима се бях изнервил и си играх около 13 часа да разкостя цялото табло с намерението да откиря и реша проблема-а той е 4е не ми духа от лявата централна конзола топло/имам плъзгач за топло и студено/което е дразнещо за мен.тъй като не можах да направя нищо се свързах с колегата Gemar който ми даде линкове схемички на цялата с-ма"климатроник",от които много неща ми станаха ясни за работата но не можах да се справя.отидох в дару че и отпреди ми беше мерак да ми земат парите с една диагностика :) и им споделих проблема с надеждата да го оправят.казаха ми че са се "опитали"да го оправят и от 65лв.ми взеха 200 и кусур :shock: .наистина имаше някъв ефект,но само за няколко дни.
При среща с Жорката Пенчев ми даде телефон на много добър жичкаджия,при които бях днес по за други работи по колата,от който съм много доволен и му споделих за проблема.Човека я закачи на компютър,като при диагностиката му показважа изправна работа на всички клапи.няма и какво да направи повече -проблема е много специфичен и дразнещ ,за който поне засега не намирам решение

Нещата които съм правил досега пригимнастиката с разглабянето са основно почистване на всички въздуховоди и чисто нови клапани на парното.В момента ми духа довлно топло,като проблмите са с този теч и можеби неработещо стъпково моторче :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAWARISCHE » 26 Сеп 2008, 21:25

някакви мнения :roll:

Предишна

Назад към E34