Ремици - свирят!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Ремици - свирят!

Мнение от Vasko » 17 Сеп 2008, 20:54

Здравейте колеги, снощи като карах в големият дъжд и колата като взе да ''гази''стабилно във вода и после на един два пъти се чу някакво изсвирване на ремъците ама за много кратко - може би само първото въртене докато мокрият ремък минава през ролката ...
Днес отново пробвах дали ще свирят -като за целта намерих едни големи локви и въртях в тях и в един момент отново се чу това това изсвиране на ремъците ...Очудва ме,защото до сега не съм имал пробпем ,а и ремъците са сменяни 2007 есента при ЯВОР -когато ми оправяше компресора... Да отидат толкова бързо -вярно ,че има навъртяни доста км от тогава ама чак пък толкова.... Дайте идея дали не искат да се обтегнат или са за смяна пък и как ще са за смяна като отгоре като ги погледна и надписите им се белеят ясно -все едно като нови са ..По-скоро обтягане само дето не знам как ще го направя? И все пак дайте идеи колеги -предварително Ви благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 17 Сеп 2008, 21:18

:dunno: , ама нам че сами се натягат на 6-те звяра.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Сеп 2008, 21:53

Би трябвало да се обтяга от ролката с номер 15 на схемата, която е с ексцентрик...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 19 Сеп 2008, 0:50

И с този ексцентрик, сами се натягат, така ли?
А как да разбера кога са за смяна, за да не стане проблем (не говорим за да се напукат или скъсат), но на старата ми кола ремъка се разтягаше все повече и като го обтягах докрай, просто взимах нов.

Назад към E34