Може ли?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли?
Не, че имам парите, и не че съм готов да го направя, но ми е любопитно!
Може ли на Е34 ТД или ТДС(или каквото и да било) да му се сложи 3000 cm3 common rail мотор? Има ли нужда да се променя нещо? Същата скоростна кутия ли си остава? А, дифа?
И колко струва един такъв ДВГ? Без да се налага да му се плаща каквото и да било(като данъци)!
Може ли на Е34 ТД или ТДС(или каквото и да било) да му се сложи 3000 cm3 common rail мотор? Има ли нужда да се променя нещо? Същата скоростна кутия ли си остава? А, дифа?
И колко струва един такъв ДВГ? Без да се налага да му се плаща каквото и да било(като данъци)!

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Може ли?
bobi_maxo написа:Не, че имам парите, и не че съм готов да го направя, но ми е любопитно!
Кутията няма как да стане-при всички случаи ще има друга конфигурация на закрепване,дифа със сигурност няма да стане,кардана също,друго DDE,приборите на арматурното табло едва ли ще вършат работа.Да не говорим как ще се закрепи самият двигател.По принцип може ,но ще бъде много скъпо и не си заслужава.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Няма невъзможни неща на тоя свят. Въпросът е дали си заслужава всичкото "трепане". Ако мислиш, че да, направи го- така са се родили всички уникални неща!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ktv написа:Няма невъзможни неща на тоя свят. Въпросът е дали си заслужава всичкото "трепане". Ако мислиш, че да, направи го- така са се родили всички уникални неща!
Ама ,аз не искам да го правя-ти искаш.Елементите в колата се намират в определено взаимодействие ,решено от екипи от конструктори,инженери и механици-при всички случаи ,ако го правя сама ,ще се получи някакъв сбирщайн,който рано или късно ще "гръмне" и постоянно ще си казваш-само и това да направя и нещата ще се получат.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Мани не се занимавай с глупости. По добре ми звучи е34 540 със суперчарджър. Има си готови китове (4500евро) и утиваш на 416 к.с. (от 286к.с.). Мисля че от това има повече смисъл от колкото да вземеш един мотор пригоден за е39 и да преправиш половината кола. И както каза zvetiko няма да е само мотора ами скорости, кардан, диференциал, ел. система, табло и какво ли не още. По добре да спестиш и да вземеш една 530d е39 и приключиш. Ще струва по евтино от напасван двг + нерви 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
7 мнения
• Страница 1 от 1