питане за чипче

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

питане за чипче

Мнение от gecata73 » 31 Авг 2008, 20:28

колеги къде мога да ъпгрейтна едно е34-м20-б20, че нещо има проблеми с недостиг кончета

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 31 Авг 2008, 20:47

Сигурен ли си че си заслужава? Иначе в продава имаше оферти...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 31 Авг 2008, 21:22

Не се занимавай с глупости. На атмосферен двг. квито и чипове да му сложиш конете ще са му същите. Виж ако беше с турбо вече щеше да е друга песен.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 31 Авг 2008, 22:45

Zubcho написа:Не се занимавай с глупости. На атмосферен двг. квито и чипове да му сложиш конете ще са му същите. Виж ако беше с турбо вече щеше да е друга песен.

незнам що, ама тос двигател май е доста предпочитан за турбиниране
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Авг 2008, 23:00

щот е с метален всмукател за туй :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: питане за чипче

Мнение от TazzMann » 01 Сеп 2008, 0:14

gecata73 написа:колеги къде мога да ъпгрейтна едно е34-м20-б20, че нещо има проблеми с недостиг кончета
...готин, имах Е30-ка с този мотор и аз като тебе исках да слагам чипове и секвите му работи там... за да събудя некое и друго магаре в него, но уви !!! Казаха че с чип ще се вдигнат макс 8 коня :mhihi: които няма да се забележат изобщто. Помисли за турбо но и там е сложна работата понеже на повечето мотори на БМВ (включае и М20) компресиятя е доста висока (10:1 мисля беше). За да го турбинираш трябва да я свалиш на 7:1 някъде за да имаш ефект и здрав двигател, а за целта ти трябват или нови бутала + биели или да правиш подложка на главата. А главата на този мотор е много уязвима лесно ще стане на "гондола" и тя ще стана една... по-ДОБРЕ не се занимавай. Всеки знае че ако искаш бърза кола, не си взимаш БМВ а ако искаш БЪРЗО БМВ трябва сам да си го направиш, което не е никак лесно или евтино !!! За турбо на БМВ съм чел че М10 е най-издръжлив (но е и много стар вече) има няколко М42-ки вече в БГ правени но за М20 не мисля че ще имаш пробив в начинанието си да вдигнеш коне с чип,
турбина или компресор (или поне ще струва много кинти). Успех все пак ако го направиш пиши да разберем и ние за по-БЪРЗА М20-ка ;) ;) ;)