Въпрос за цена на ...
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за цена на ...
Колко ще ми струва да сменя ролки+ремък колата е БМВ 520 М50б20 150 коня 92 година ако това има значение.
Претърсих темите от последните няколко страници, но не намерих подобна информация, затова се регистрирах да попитам.
Благодаря предварително.
Претърсих темите от последните няколко страници, но не намерих подобна информация, затова се регистрирах да попитам.
Благодаря предварително.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Предполагам говориш за ремъка на водната помпа и алтернатора. И този на климатика. Климатичния е най-лесен, с голяма отверка натискаш обтегача(прилича на малко амортесьорче) и откачаш ремъка от шайбата на компресора. Има смисъл да се сменя само, ако има накъсани краища или е напукан. Като го свалиш го "свий на ухо"! Ако видиш че е нацепен - махай го. Струва до 20 лв. С другия, големия ремък е малко по-сложно. Свалянето е пак по съшия начин, с натискане на амортесьора, но ЗАПОМНИ от къде минава ремъка! Най-добре е да го снимаш от няколко ракурса(все пак сам каза, че за сефте ще го правиш), не е обидно или глупаво. Мен снимките са ме спасявали нмого пъти. Селд като свалиш ремъка трябва да провериш двете ролки. Едната е фиксирана неподвижно, а другата е към обтегача. Първо провери за цялостта на ролките, но обикновено не се чупят(освен, ако няма проблвм, но тогава ще спреш до няколко километра
). После ги напъни да видиш дали лагерите нямат луфт. Накрая ги завърти на ръка, силно! Ако се върят с шум, подобен на съскане, дошло им е времето. Могат да изкарат и още, но струва ли си да рискуваш? Цялата преоцедура ще ти се върже към 200 лв. по спомени. Хубаво е и да свалиш перката със силикона за да не ти пречи и да не я счупиш случайно.

3 мнения
• Страница 1 от 1