Въпрос за 525 тдс
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- JorkaTa_555
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e46 316 ti
Въпрос за 525 тдс
Та въпроса ми е следния. В момента карам едан е30 318 комби, но ще я замена за една 525 тдс добър избор ли е как двигателeла какъв разход дава и т.н с 2-ве думи искам малко информация, спрял съм се на комби
Мерси предварително.
Поздрави Жоро!

Мерси предварително.
Поздрави Жоро!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Хммм... тука има поне 5 такива теми... зависи на какво попаднеш.. има специална тема за избора на дизел и я прочети (да ама не съм сигурен, че беше тука) ако не я намериш драсни няколко реда... ще ти я извадя, аз си пазя някои неща
и др. може да си вземеш знаещ човек от форума да иде с теб на оглед.. та да не те прецакат нещо, че напоследък се извъдиха едни "търговци"... А по темата - моята харчи средно по 8 литра градско и по 6,100 извънградско, а аз не съм от най "примерните" шофьори
Има си особенности колицата и понякога може да те изненада, но ако се потдържа и се почита ще те слуша и то добре 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- JorkaTa_555
- Потребител
-
Моита 18-ка дава към 10 градско
а бащами е тираджия все пак и за тва се спрях на Дизел
сега ще потърся някоя тема мерси все пак

- JorkaTa_555
- Потребител
-
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Има доволни , има и недоволни. Зависи на каква кола попаднеш . Аз съм не се оплаквам.Разход средно 9-10/100 .
- JorkaTa_555
- Потребител
-
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103130
При мен е към 9л/100км средно, "законосъобразно" каране (поне през повечето време, с известни изключения като ме издразни някой джигит, което за съжаление не е много рядко, и като видя права и гладка магистрала, което си е рядко). Ако уцелиш поддържана кола, ще ти се налага да даваш по-малко пари после, но ако искаш да те слуша повечко време, ще е добре да ги даваш профилактично. По общо мнение на колегите от това, което съм изчел по темата, този двигател не е направен да се настъпва много - т.е. не е държелив на настъпване, както М50 например, тъй че ако не ти тежи кракът, ще сте си ок с печката.
При мен е към 9л/100км средно, "законосъобразно" каране (поне през повечето време, с известни изключения като ме издразни някой джигит, което за съжаление не е много рядко, и като видя права и гладка магистрала, което си е рядко). Ако уцелиш поддържана кола, ще ти се налага да даваш по-малко пари после, но ако искаш да те слуша повечко време, ще е добре да ги даваш профилактично. По общо мнение на колегите от това, което съм изчел по темата, този двигател не е направен да се настъпва много - т.е. не е държелив на настъпване, както М50 например, тъй че ако не ти тежи кракът, ще сте си ок с печката.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
извънградско със 100км/ч - <6л. ......... със 120 < 8л.
градско нормално 10л. ........ в лютеницата 13-14л.
Вървежа е простоооо ......... нищо общо с билярда - ако е читава тва е матаретката, не му мисли много, но съвета ми е - лиши се от екстри за сметка на двигател

градско нормално 10л. ........ в лютеницата 13-14л.
Вървежа е простоооо ......... нищо общо с билярда - ако е читава тва е матаретката, не му мисли много, но съвета ми е - лиши се от екстри за сметка на двигател

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ето ти темичката с обясненията:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103130&highlight=%E4%E8%E7%E5%EB
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103130&highlight=%E4%E8%E7%E5%EB
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- JorkaTa_555
- Потребител
-