датчик за темп
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
датчик за темп
здрасти ако може някой да ми каже кой е датчика за темп. на стрелката на таблото? рових в търсачката но не открих конкретно мнение. Тук на главата ли е http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 или на радиатора?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ми то си пише за какво са.
6 е някакъв ключ който вкл. нещо си, примерно електрическа перка
7- ENGINE COOLANT TEMP SENSOR, ДВГ охлаждане Т сензор - може би за компа,
8 - TEMPERATURE SENSOR, WATER - Т сензор вода - извади буксата и дай на контакт или сложи съпротивление 1 К на буксата и гледай стрелката.
9 - AIR CONDITIONING AND TRAILER COUPLING TEMPERATURE SWITCH.
Каква е целта на това упражнение ?
6 е някакъв ключ който вкл. нещо си, примерно електрическа перка

8 - TEMPERATURE SENSOR, WATER - Т сензор вода - извади буксата и дай на контакт или сложи съпротивление 1 К на буксата и гледай стрелката.
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
tisho_ написа:а като изкарам буксата и окъся двата пина трябва ли стрелката да отиде в червеното? Щото аз пробвах ама не се помръдва.
Не, стрелката няма да мръдне от синьото!
NikiNikolov написа:Ми то си пише за какво са.
6 е някакъв ключ който вкл. нещо си, примерно електрическа перка![]()
Целта на упражнението е отново да ми показва температурата на двигателя на таблото.
днес си купих датчик номер 8 по препоръка на Stanchev, свалих смукателните колектори и докато развивах стария датчик счупих този с номер 9. И така отидох купих нов , смених и него си викам ко толкова ся са нови и двата . Поставих нови гарнитури на колекторите затегнах всички болтове, запалих двигателя и започнах да чакам. Стрелката на таблото не помръдна. От там отидох при един ел сервиз и да ви кажа какво установихме:
ДАТЧИК С НОМЕР 9 - ЗА ПЕРКАТА НА КЛИМАТИКА - тва беше ясно
ДАТЧИК С НОМЕР 8 - ЗА ТЕМП НА КОМПА - защото като го откачиш при работещ двигател се вдигат оборотите
ДАТЧИК С НОМЕР 7 - ЗА СТРЕЛКАТА НА ТАБЛОТО И ЛАМПА ЗА ПРЕГРЯВАЩ МОТОР
буксата на номер 7 е с два пина (два плюса ) когато дадеш единия на маса(-) стрелката на уреда на таблото отива на макс. ,а когато дадеш другия на маса светва лампата която е в червената зона на датчика за темп.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Радвам се че си свършил работа и не си се набутал повече, а само с тия датчици. Наистина е проблем като не разбираме много немския и специално техническите думи.
10 мнения
• Страница 1 от 1