Въпрос за ABS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

Въпрос за ABS

Мнение от nikolloff » 01 Юли 2008, 9:53

Колеги изчетох ви мненията за проблемите с ABS,та молбата ми е да споделите как сте ги излекували.
Сменях предна главина ще спомена че не е оригинална,но по размери си отговаря абсолютно като старата и резултата е че малко след като потегля светва лампата и ABS-а спира да бачка
Благодаря предварително
:)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: Въпрос за ABS

Мнение от dinozab » 01 Юли 2008, 10:43

nikolloff написа:Колеги изчетох ви мненията за проблемите с ABS,та молбата ми е да споделите как сте ги излекували.
Сменях предна главина ще спомена че не е оригинална,но по размери си отговаря абсолютно като старата и резултата е че малко след като потегля светва лампата и ABS-а спира да бачка
Благодаря предварително

Размера на венеца ти е различен на новата главина.Най-вероятно ти е бер 97мм а ти сега си взел 83мм.Гледай задния край а не отпред.При мен е същата работа самоче проблема е малко по-друг при мен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 01 Юли 2008, 10:49

С шублер не съм го мерил ама като ги наложих сякаш точно си бяха
:(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 02 Юли 2008, 9:54

повярвай не са точни, нека да ти я свалят и ако пазиш старата премери ги,но щом си взел евтиния варянт забрави,и аз се опарих преди година но извадих късмет та на другия ден успях да я сваля(главината) и я върнах и си взех парите и купих оригинал(реплика де но стана :mhihi: )

Аватар

Re: .

Мнение от dinozab » 02 Юли 2008, 9:57

nikolloff написа:С шублер не съм го мерил ама като ги наложих сякаш точно си бяха

Значи разликата е много малка и датчика на АБС-а е почти плътно долепен до венеца на главината и с милиметър да е по-голямо разтоянието и светва ламбата ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 02 Юли 2008, 10:03

nikolloff написа:С шублер не съм го мерил ама като ги наложих сякаш точно си бяха

То май имаше разлика и във вида на венеца, оригиналните са с правоъгълни зъбци, а тези ментета дето си сложил са с трапецовидни и леко загладени.

Аватар

Мнение от dinozab » 02 Юли 2008, 10:08

sajonara написа:

То май имаше разлика и във вида на венеца, оригиналните са с правоъгълни зъбци, а тези ментета дето си сложил са с трапецовидни и леко загладени.

:yes:

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 04 Юли 2008, 13:05

благодаря за инфото
тя на там отива работата май

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 04 Юли 2008, 19:09

are и аз д апитам тогава от има нема много време смети абс са и като карам и с 5 и с 150 абс са постоино 4ука мек е педала 4е се утепам от квое тва постоияно свети и тропа
ИзображениеИзображение
Изображение

Назад към E34