Промлем с тоците по кочината
Модератор: Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
шума при мене идваше от лагера на компресора,сменя се за 20 мин. и струваше към 30лвdinozab написа:SaSo написа:Ами незнам аз тоя проблем го реших много радикално...
Смених всичко по алтренатора ( моя и той е Валео ) ... Смених ремъците сичките... Смених най-накрая акумулатора ( щото толкоз му се ядосах на стария, че го налях с преварена чешмяна вода![]()
![]()
е нямаше в 10 часа от де да зема друга
![]()
![]()
)... Са май е супер... Не пресветка нищо... Обаче бях толкоз кух че смених ремъците и забравих за ролките...Са мисля и тях да подкарам сичките...Че като включа климата и отвреме навреме се чува някъв гаден стържещ звук... Настъхвам като го чуя... Чудя се дали не е няква ролка гадна ( ма.ицата и стържеща, или някво масло ли кво му се сменя на тоя климатик ... Ма като не му чаткам, знам само че го пълних миналата година май )...
Тва гадно стържене от климатика го имам и аз отвреме на време все едно ветал в метал имам чувствонто че нещо раздира пода.Ма най-лошото че при двигателя едва се чува а вътре в купето яко.Иначе май и аз ще направя кат тебе ще сменя сичко наред и квото дойде
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
ivan. написа:шума при мене идваше от лагера на компресора,сменя се за 20 мин. и струваше към 30лвdinozab написа:SaSo написа:Ами незнам аз тоя проблем го реших много радикално...
Смених всичко по алтренатора ( моя и той е Валео ) ... Смених ремъците сичките... Смених най-накрая акумулатора ( щото толкоз му се ядосах на стария, че го налях с преварена чешмяна вода![]()
![]()
![]()
![]()
)... Са май е супер... Не пресветка нищо... Обаче бях толкоз кух че смених ремъците и забравих за ролките...Са мисля и тях да подкарам сичките...Че като включа климата и отвреме навреме се чува някъв гаден стържещ звук... Настъхвам като го чуя... Чудя се дали не е няква ролка гадна ( ма.ицата и стържеща, или някво масло ли кво му се сменя на тоя климатик ... Ма като не му чаткам, знам само че го пълних миналата година май )...
Тва гадно стържене от климатика го имам и аз отвреме на време все едно ветал в метал имам чувствонто че нещо раздира пода.Ма най-лошото че при двигателя едва се чува а вътре в купето яко.Иначе май и аз ще направя кат тебе ще сменя сичко наред и квото дойде
Бе и на мене ми се струва че от там някъде идва... Ама ше я видим тая работа...

SaSo написа:Сменяй Дино наред...
Цялата сметка е :
Ремонта алтернатор : 80лв с частите сичко му там...
Ремъците : Май бяха около 30лв - 2та общо...
Акумулатор : 75Ах - 150лв ( БОШ )...
това е ...бе около 250лв цялата далавера... И си нов... Успех... Моя съвет е ремонтирай си стария алтернатор по-добре да си знайш че е перфектен не взимай нещо старо което не го знаеш колко е карало и ше кара... Ако е без пари и става зимай го .... Л.йна да е аванта да е![]()
![]()
На кюнеца е поне 90Ah акумулатора, моя хвръкна към 240 лв.(червена Топла), ремъците пак е зависи от марката: ремък алтернатор - 36 лв., ремък компресор 13 лв. Ремонт алтернатор 40 лв., но ако му е скапан реле-регулатора, мисля че няма как да се отремонтира тъй като изправителния блок от диоди е капсулован, а за него, за Валео варианта, искат 100 лв.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
ivan. написа:шума при мене идваше от лагера на компресора,сменя се за 20 мин. и струваше към 30лвdinozab написа:SaSo написа:Ами незнам аз тоя проблем го реших много радикално...
![]()
![]()
![]()
Само дето при мен шума се чува вътре в купето а при двигателя го няма

- dinozab
-
-
///MILEN написа:Алтернатора на Е39 е същия сменяй без страх
Благодаря за отговора тва значи че и от Е38 ще стане щото на тях са сичките 140 аперови докато на Е39 слагат 95 и 140 амперови затва за по-сигорно от Е38 да взема

SaSo написа:... Моя съвет е ремонтирай си стария алтернатор по-добре да си знайш че е перфектен не взимай нещо старо което не го знаеш колко е карало и ше кара... Ако е без пари и става зимай го .... Л.йна да е аванта да е![]()
![]()
Твърдо съм решил да слагам такова по-силно щото имам вече и втора ел.перка такаче ще и трябва повечко ток на кочинката.А че ще е на аванта няма спор то с пари секи може да го е*а

- dinozab
-
-
ivan. написа:Дани пусни една тема със снимков материал за смяната на виско с ел.перка,да те копираме
Няма проблеми Ванка ама като от три седмици нямам и един свободен ден как да го направя

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3