Висок разход на 525tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 13 Дек 2007, 21:32

Абе нямам представа как се проверява само предполагам. :uups: Сигурно в неделя ще ходя при един познат мастор той ги чува.
Пеше,сещаш ли се колко ще е читав другоия двигател.За продажба/бартер може да говорим след неделя евентуално :lol:
При вас всичко 6 ли е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Дек 2007, 21:38

Wenzy написа:Абе нямам представа как се проверява само предполагам. :uups: Сигурно в неделя ще ходя при един познат мастор той ги чува.
Пеше,сещаш ли се колко ще е читав другоия двигател.За продажба/бартер може да говорим след неделя евентуално :lol:
При вас всичко 6 ли е ?

Може и да е читав-ще питаш за историята му . :lol: ;)
Абе продавай-ще оправиш двигателя,ще гръмне нещо друго.Очевидно колата ти или е на много километри или не е подържана добре.Слагай добавката в маслото и да заминава. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 13 Дек 2007, 23:10

Благодаря за подръжката момчета
Сигурно щях да лудна ако не пускахте по някое
окуражително мнение :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 14 Дек 2007, 14:27

zvetiko написа:noiseless,борда се корегира за да показва правилно-виж в темата. ;)

zvetiko,
Май аз нещо недовиждам, ама не мога да го открия в тази тема, ще ми помогнеш ли ако обичаш?
Аз съм с малък БК.
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2007, 17:24

noiseless написа:
zvetiko написа:noiseless,борда се корегира за да показва правилно-виж в темата. ;)

zvetiko,
Май аз нещо недовиждам, ама не мога да го открия в тази тема, ще ми помогнеш ли ако обичаш?
Аз съм с малък БК.
Благодаря!

Колега,сега видях ,че си с Е39-не знам как се прави с твоя борд и дали е възможно.При Е34 се постъпва така:

Влиза се в скрита функция №20 и
Ако имаш грешни показания или разлики от реален разход и това на борда се корегира от там.Как става примерно имаш реален разход от 10л а на борда ти изписва 8.5л. Схемата е следната реален разход / изписвания на борда = корецията. Или 10/8.5=1.176.И на Тест №20 вместо да е стандартното 1000 въвеждате 1176 и натискате бутона s/r.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 15 Дек 2007, 3:04

Аз лично си мисля,че е клапан (в неделя ще разбера със сигурност)
-Изкарва ми нафтата през ауспуха - само бяло - нерафинирана нафта
-Не ми пиши сиво/синьо
-пич съм 110км градско - 18л. нафта-комбайнери и трактористи помагайте
-ако беше сегмент - тръбваше да ми издуха маслото през ауспуха за отрицателно време + въздушния филтър и "кутията" му щяха да се целите в масло.

Колеги имам голяма молба към вас.
Някой знае ли параметрите на клапаните и пуловете и цена ако можете да ми кажете.
В неделя само да ми кажат радостна новина и кпувам една гарнитура за капака,една за каската и в "гараж инкорпореитид" с един приятел влизаме в джаза.Ако има с какво ще шнимам

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 16 Мар 2008, 21:13

Май е дойде време и аз да се включа в тази тема за разхода: Имам 525 ТДС от 1 месец, но за последните 3 дни навъртях 840 км., преди това още 500 км. При първите не съм засичал, но за последните 840 км. мога да кажа следното: Първите 40 км. изцяло градско на къси разстояния в София, останалите - извънградско и планинско - ходих до Гърция, катерих се до Роженския манастир (само на 2-ра), до Рилския манастир (само на 3-та). В Гърция спазвах ограниченията - 90 и 50 км/ч., в България - 100-140 км/ч. В резултат на калкулацията - за 840 км. изгорих 70 л. нафта или разход - 8,33/100 л. Моля тези с повече опит на ТДС да кажат добре ли е.
П.С. Направи ми впечатление, че при изкачване на прав път и скорост от 100 км/ч. моментния разход стоеше на 10/100 л., при изкачване на разбит път със завои (предимно на 2-ра) - 20-25/100 л., при изкачване на добър път със завои (предимно на 3-та) - 15/100 л.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 17 Мар 2008, 1:13

Идеален си, всичко си е в норма ;)

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 18 Мар 2008, 21:47

Wenzy написа:Идеален си, всичко си е в норма ;)

:P
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 9:34

След всичко прочетено, реших да си направя няколко опита при които да засека градския и извънградския разход (по метода на пълния резервоар) на моята ТДС-ка и установих, че разхода зависи най-вече от задкормилното устройство:
ГРАДСКО: Изпадна ми истинска нафта с която събудих всички коне на колата си. Не можех да повярвам как вървеше и я карах като пубер - само ръчка и сменях скоростите при 4500 об/мин., въртях яко гуми. Резултата - 16/100 л. разход. Отново досипах до горе резервоара и карах по обратния начин - скоростите - до 2500-3000 об/мин. Разхода ми беше 11,3/100 л.
ИЗВЪНГРАДСКО: Напълних резервоара до горе, тръгвайки към Варна. След каране със скорост около 120 км/ч. по обикновен път (в 01-04 ч. през нощта), някъде около Търговище досипах 30 л. (при изминати 331 км. се оказва разход около 9/100 л.) Реших, че е много и затова оставащите км. до Варна карах нарочно само с 90 км/ч., дори и по магистралата Шумен-Варна. Пристигайки във Варна, досипах 9 л. и като сметнах се оказа разход 6,7/100 л. Успокоих се, че колата ми е в ред. По морето минах над 400 км. (градско във Варна, ходения до Балчик, Калиакра и др.) На връщане от Варна, вече си карах нормално, обиколих сума ти градове (да разгледа детето историческите местности) и леко, по леко се качих на Върховръх за Е34-събора. До там средния разход ми беше 8,5/100 л.
След изминати 1600 км. и 20 дни извън дома, на тръгване от Върховръх се качих на магистралата и нямайки търпение да се прибера, настъпих колата и с постоянна скорост от 150 км/ч. се прибрах в София. Не знам какъв разход ми е дала по магистралата с тази скорост, но след изминати 1800 км. бях изгорил 180 л. нафта. (общия разход се качи с над 1 л. само за отсечката Пловдив-София).

Така, че за мен извода е един - КОЛАТА ХАРЧИ, КОЛКОТО Й СИПЕШ!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 19 Юни 2008, 13:08

Горе долу така стоят нещата с нашите мотори с 90км/ч - 5.5л.
със 120км/ч - 7.2л. и нагоре си е цифрата ....... важното е накрая смесен разход да дава 8.5 - 9л. , за да не боли много в джоба :mhihi:

Засега съм доволен от това, което направих по колата си. След като смених управлението на помпата, пуснах малко по голяма "порция" гориво за единица време през дюзите, от една седмица насам намалям по малко предварението , за да уцеля компромисния вариант - топъл старт:::вървеж ........ защото както знаем едното е за сметка на другото - ако намалим предварението за да може да пали перфектно - във високите нямаме мощност и обратно ..... :)

Та мисълта ми беше , че смесен 200градско:400 извън --- 38-40л.
Или аз немога да смятам или работата идва около 6.33(3)л/100км.

Поздрави на всички, а аз продължавам с опитите :D

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 13:10

Бах мааму, как го правиш това?! 5,5 при 90 км/ч!? Те и по книга не му дават толкова...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 19 Юни 2008, 13:22

По книга го дават точно толкова ама като излиза от завода :mhihi:
За теб лъжа за мен истина .....
Карам с постоянна скорост 110 - 120км/ч щото иначе бие в джоба, като ми се перчат стискам зъби, но на Орели не прощавам :mhihi:
Като си купя нафта по 2лв. и работата става, но все пак блазе на ТДС-а на Тод - тая кола се кара само в V-Power.

Иначе всичко е голяма схема - прочистих охладителна система, прочистих въздушните и горивните пътища и почнах с опитите - на обикновенна нафта капвам по малко бензин да мога да вдигна малко КПД-то , добавям 200гр. масло на резервоар нафта - да мазни, защото бензина изсушава ....
Намалих предварението, увеличих порцията и така ..... подвизавам се в във Варна в кв."Чайка" ако някой иска да носи гидорията, барбекюто, касата бира и да запретваме ръкавите :D

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 13:29

Охладителната система я почвам утре сутринта - разглабям всичко, ще измия интерколера, взел съм водна помпа, термостат и датчик...
Ама другите работи ми станаха интересни - бензина, маслото, маркучите - разкажи повече, да пробваме и ние... Само помпата ме е шубе да пипам... Най-ме е яд, че преди пет дни си дойдох от Варна...
Изображение

Предишна

Назад към E34