Издирва се кабела към таблото...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Издирва се кабела към таблото...

Мнение от ozy » 07 Юни 2008, 13:15

Здравейте,
моля преди да ме нахокате да използвам търсачката, искам да уточня че съм търсил достатъчно и никой не е имал този проблем. Четете внимателно, ще се опитам да обясня.
За 1-ви път ми се налага да занулявам на моята Е34 Oil Service и Inspection, след кадо смених консумативите по колата, в сервиза с опитаха да ми занулят таблото, но не успяха. Отидох при мой приятел който си има необходимите апаратури за това, но и той не успя. Четох и аз, окъсявах 7 и 19 пин, давах на контакт, изключвах, как ли не го въртях, всяко обяснение в форума съм го пробвал, но ефект никакъв няма.
Проследихме кабелчето което е към 7-ми пин (бял-зелен), минава от другата страна на коша, там има една преходна букса, след нея пак си излиза бял-зенен, само че от там нататък влиза в купето и ми се губи. Махнах таблото на колата и започнах да търся бял-зелен кабел, но уви не намерих. Явно някъде по трасето си сменя цвета.
Уточнение: колата ми беше с М20Б20 мотор, после сложихме М50Б20(от Е36 го взехме, ако има значение), таблото ми си е старото което е напъно аналогово.

Въпроса ми е, дали някои знае как мога да зануля таблото направо отзад от буксите на самото табло. Те са 2 букси с много кабели :mhihi:
Другата идея ми беше да взема една лампа и да почна да окъсявам към маса всички пинове на таблото.
Дано някои от вас знае къде да видя схема или ако иска да се наеме да си извади таблото и да види 7-ми пин на комуникационната букса към кой пин на таблото отива и да ми каже.
Надявам се всички заедно да решим този проблем, защото в противен случай ще си махна лампичките, че ми извадиха очите :mhihi:

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Юни 2008, 13:50

Абе не се излагай отиди в някой сервиз за 5лв ще ти го нулират, ако не знаеш в София къде има ще ти кажа :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 07 Юни 2008, 14:46

///peter написа:Абе не се излагай отиди в някой сервиз за 5лв ще ти го нулират, ако не знаеш в София къде има ще ти кажа :)

Моля четете внимателно какво съм писал!
Не съм от София, но в Казанлък също си има сервизи които безплатно ще ми свършат работа, понеже им поддържам компютрите, но немогат!
Проблема ми е друг.

Поздрави.
Красимир Дянков

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 07 Юни 2008, 16:10

Дам добре ще е някой да каже, защото и на мен днес не поиска да ми се занули инспекшъна, след като смених батериите на таблото преди няколко дни :roll:
Ръчно още не съм пробвал с пиновете, днес пробваха със специална машинка в един сервиз ама нищо не стана... :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 08 Юни 2008, 18:47

Е моля ви се де, хайде някой да вземе мултицета и да замери 7-ми пин къде отива в таблото.

Ако не ми съдействате сега, ще си взема мултицета и отвертката и на събора в Родопите ще разглобя някоя кола :bang: :mhihi:

Поздрави.
Красимир Дянков

Георги Пенчев

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Юни 2008, 19:27

имаше някъде по интернеда Electrical Manual E34
ако го изровя ще ти дам линк и да си четеш
там всичко е написано 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 08 Юни 2008, 19:58

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 08 Юни 2008, 20:13

:shock:
Благодаря, почвам да ровя.

Поздрави.
Красимир Дянков

Георги Пенчев

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 08 Юни 2008, 22:08

:help: :help: :help:
Моля който разбира да помогне :help:
Заболя ме всичко да ровя, и да се ядосвам че не разбирам и нищо немога да намеря.
:help: :help: :help:

Поздрави.
Красимир Дянков

Георги Пенчев

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 09 Юни 2008, 19:59

При мен също не се нулира оил сървис-а след като дадох 19-ти и 7-ми пин на късо :roll: Има ли няква друга фитка ала направи си сам?
R6 - Was sonst?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 09 Юни 2008, 20:25

той пита за кои пинове на таблото
не на буксата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 09 Юни 2008, 23:35

Смятайте че съм си взел кръстата отвертка, мултицет с по дълги кабели и ключ за сваляне на волана... да се пазят на събора тея дето са с Е34 и с напълно аналогово табло :maad:
Ще си взема и майсторското свидетелство (майстор - поддръжка електронна техника) та да ми вярвате като разглобя някоя кола :twisted:

Поздрави.
Красимир Дянков

Георги Пенчев

Назад към E34