за тавана на комбито

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

за тавана на комбито

Мнение от obsessed » 06 Юни 2008, 22:27

здравейте колеги след днешният дъжд се оказа че имам проблем с шибедаха,каналите са ми чисти просто не можеше явно да смогне защото дебита на дъждът беше много голям.сички седалки са вир вода с изключение на мойта щото аз станах вир вода.поразгледах тавана и видях около 1мм дори и по-малко луфт .до сега по малкият дъжд не ми е правил проблем защото каналите са го поемали,но до днес та мисълта ми е следната опитах се да намеря гумено уплътнение за тавана през нета но одарих на камък сега мисля един вариант с гума за прозорци или нещо такова,дали някой не го е пробвал за да не се мъча да откривам топлата вода.ако никой не е пробвал понеделник или вторник се захващам да търся някаква самозалепваща изолация
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Юни 2008, 22:29

а защо не видиш дали шибидаха ти затваря хубаво ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 06 Юни 2008, 22:37

тавана е смазан с оръжейна смазка затваря си перфектно но дори и когато е затворен остава много минимален луфт който почти не се забелязва.но ако има метод по които може да се "затегне" тавана с удоволствие ще чакам да кажете да го тествам утре.
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 06 Юни 2008, 22:42

все си мисля че не затваря съвсем добре или гумените оплътнения са ти смазани
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Юни 2008, 9:47

obsessed написа:тавана е смазан с оръжейна смазка затваря си перфектно но дори и когато е затворен остава много минимален луфт който почти не се забелязва.но ако има метод по които може да се "затегне" тавана с удоволствие ще чакам да кажете да го тествам утре.

Колега тоя луфт горе е нормален ако го оплатниш яко нява да ти вървят капаците.Каналите имат достатъчен дебит и четирите ако са чисти поемат яко вода.Изчисти ги добре всички и ще видиш че няма да има проблем.Също така предните канали слизат долу в прага има вероятност и той да е запушен с кал и мръсотия и той трябва да се изчисти за да може водата да се отича от него ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 07 Юни 2008, 10:48

Колега това и на мен ми се слу4и ведъж, колата ми беше под лек наклон и водата се беше събрала само в предният десен ъгъл на шибидаха, просто дупките са малки и когато трябва само през едната да се оти4а става наводнение, ако е на равно няма проблеми

Аватар

Мнение от dinozab » 07 Юни 2008, 11:36

jullydjs написа:Колега това и на мен ми се слу4и ведъж, колата ми беше под лек наклон и водата се беше събрала само в предният десен ъгъл на шибидаха, просто дупките са малки и когато трябва само през едната да се оти4а става наводнение, ако е на равно няма проблеми

И на тебе са ти запушини каналите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Дейба тия комбита те кат аквариуми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 07 Юни 2008, 14:01

dinozab написа:
jullydjs написа:Колега това и на мен ми се слу4и ведъж, колата ми беше под лек наклон и водата се беше събрала само в предният десен ъгъл на шибидаха, просто дупките са малки и когато трябва само през едната да се оти4а става наводнение, ако е на равно няма проблеми

И на тебе са ти запушини каналите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Дейба тия комбита те кат аквариуми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes: ама к`ъв кеф е голямото шиби!
В духането е разковничето! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 07 Юни 2008, 19:01

Не е проблема в каналите!
И на мен ми се случва няколко пъти включително и днес (потече като чешма защото я паркирах наклонена назад:mhihi: )!
Отначало и аз мислех, че са запушени ама не, бяха си перфетни :shock:
Просто, когато вали силно и колата Ви е паркирана под наклон назад (само тогава се получава този проблем), каналите не могат да поемат дебита и водата избива в купето :evil:
Извода: НИКОГА НЕ ПАРКИРАЙТЕ КОЛАТА ПОД НАКЛОН НАЗАД :mhihi:
Иначе седалката отзад почва да мухлясва прогресивно :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 07 Юни 2008, 21:49

Изходите на каналите са точно до местата за поставяне на крикове и подемници, много често не прецизните, механици по сервизите, поставят лапите на повдигащите механизми точно върху изходите на отводнителните канали и хоп, дебита е драстично намален!
на предните канали саq по три отвора отдолу, а задните с по два!
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 08 Юни 2008, 3:18

Утре отивам да ги духам, мерси за савета, па да видиме кво ше стане

Аватар

Мнение от dinozab » 09 Юни 2008, 9:25

jullydjs написа:Утре отивам да ги духам, мерси за савета, па да видиме кво ше стане

Духай духай колега :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз пак казвам в прага е проблема чистете ги от калта дето се събира в тях :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 09 Юни 2008, 14:20

а бе преди време сони беше писал че не е хубаво да тече в прага защото гниел ама ставаше въпрос за Е30
не знам дали и при нас не е същото положението
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 09 Юни 2008, 16:23

_65536_kb_sec_ написа:а бе преди време сони беше писал че не е хубаво да тече в прага защото гниел ама ставаше въпрос за Е30
не знам дали и при нас не е същото положението

Ако съм схванал идеята :idea:
.... вариянт е да им забием по едни улуци от колоните още, та да не стига вода до праговете ;) :mhihi: :mhihi:
Good Luck

Назад към E34