Проблем с ... фланци? Колата тресе от 80-100км/ч

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 28 Май 2008, 10:13

ktv написа:Колега, иди при Краси Корадото, на изхода на града към Виница. По баира, преди първия десен завой, в ляво гледай. Там ще ти кажат причината и намелят решение. Успех!

Точно казано - а и Митака му е писал - той нали там работи... Краси е бог на БМВ - нали само това кара, пък и всичките май от сервиза са с БМВ-та :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 28 Май 2008, 13:41

здравейте! при мен също тресе от 90-110 с летните гуми с оригинални джанти съм това та въпросът ми е при мен от каде може да е проблемът от фланци и тем подобни или тампони?

http://picbg.net/img.php?file=e05537822cf6ef1b.JPG

ето ги джантите

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 28 Май 2008, 16:21

Абе, стига сте говорили глупости. Я, вземи размени местата на гумите и пробвай пак преди да сменяш тампони, мампони и други подобни презервативщини. И аз го имах този проблем и така си го реших. Гумите нови, джантите оргинални и си тресе. Размених им местата и колата заспа. Предните отзад, задните - отпред. А, да - провери си и вътрешността на джантите от натрупване на кал и други подобни екскрементии. Джантите трябва да са чисти преди да им правят баланс.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 28 Май 2008, 18:38

mirko0 написа:здравейте! при мен също тресе от 90-110 с летните гуми с оригинални джанти съм това та въпросът ми е при мен от каде може да е проблемът от фланци и тем подобни или тампони?

http://picbg.net/img.php?file=e05537822cf6ef1b.JPG

ето ги джантите

И при твойте има разлика между отворите!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Crossblade » 28 Май 2008, 20:01

Мисля че получих отговора, за който се надявах :)

Събота ще ида при Митко, който писа по-горе, който явно е при този Краси, който ми препоръчахте и ще отстраним проблема.

Ще ви пиша да се похваля после!

За сега, искам да благодаря на ВСИЧКИ, които взеха участие в темата !!!

Поздрави,
Нанко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 28 Май 2008, 20:05

смени джантите
тия и без тва не и ти4ат на колата и 4е ти спрат и маките и аз бех така то беха фланци тапоти наи накрая си зех едни 4исто нови и ми спре си4ки тресения и тапотии
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Crossblade » 28 Май 2008, 20:09

dizelboy написа:смени джантите
тия и без тва не и ти4ат на колата и 4е ти спрат и маките и аз бех така то беха фланци тапоти наи накрая си зех едни 4исто нови и ми спре си4ки тресения и тапотии

На мен ми харесват на дизайн, само дето имат козметични забележки ... Нали знаеш, то е въпрос на вкус, и според мен тези на твоята кола никак не са за Е34 :D

Колата колкото и да й се радвам, не ми е приоритет и не ми се наливат пари за глупости. По-скоро бих продал джантите, отколкото да ги сменя с други, но пък не ми се занимава с продажби :mhihi: ...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Май 2008, 23:11

Аз сега зачитам темата :confused:

Според мен е проблем с фланците или с джантите.Краси е човека-гума във Варна :!: Той или Митето ще разкачат гумите от джантите ако преценят и ще ти кажат джанти ли има с дисбаланс ,фланците ли са ...

Няма да забравя зимата с 15 цола комплекта в Ловеч на една гумаджийница ,където има и автомивка как я оставих заради адско биене ,свалиха хората всичко долу,колата във въздуха - измиха джантите перфектно,балансираха гумите и на път към София все едно бях с чисто нова кола :mhihi: Това при положение че 15-ките са прави :idea: Сега на две джанти имам леки кривини и ми тресе около 100 км/ч и после между 160 и 175 км/ч ... Да ми остане малко време и ще се разкачат гумите и ще се оправят джантите

Георги Пенчев
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 28 Май 2008, 23:14

dizelboy написа:смени джантите
ве тоа Дизел най умняга :mhihi: :mhihi: джантите са хубави на момчето-тиа жанти лично съм ги карал отпред преди да му ги продам на колегата..немаше грам вибрация ама кво е станало а иса с некакво ЕТ такова---нито за е34 нито за Е36 :shock: :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 29 Май 2008, 7:41

сменяите да има ранообразие секи модел седи рали4но на тия коли и с всеки стават с епо хубави тва ви казвам е робуваите само на едни понекои път ни се изка ама нества и мене си ме кефеха борбетите ама некои неща просто не пасват как требва мен ми се прееба предницата после сменихме кво ли не отпред за д ане лопа и тропа и то от джантите с фланци биене до безобразие требваше се намери на4ин да се балансират с фланците но немаше как и затва си зех друг модел джанти старите продадох да се радва собственика ис и4ко си доиде на местото тва мие мисалта
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Crossblade » 29 Май 2008, 22:16

Да ти кажа сега съм с 16" стомана с тасове и те изглеждат добре, все пак са на Е34!!!

Здрави да сме и да се радваме на колите повече и с по-малко проблеми. Па дизйана на джантата да е последната грижа :mhihi:

Поздрави!
Нанко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Crossblade » 01 Юни 2008, 11:02

Оказа се че трябва да се вземат 4 фланеца, които доста дигат цената на джантетата, така че ще се продават на хора с Е36 :D

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 02 Юни 2008, 16:12

И аз си взех оригинална спица ББС 16ки само че от Е39 с кръгла капачка са. И тресеше колата отначало си викам от зимните гуми е (карах с зимни отначало) Сложих летни балансирах всичко вдигна ли 80 тресе.
Кво ли не правих на 3 места ми проверяваха баланса наред си беше. Джантите изправяха сума ти пари дадох. Накрая утидох в един сервиз. Дойде един човек на възраст около 50-60 години. Замери ми вътрешния диаметар на джантите и на главината. Оказа се че разликата между 2та диаметара е 0.7 МИЛИМЕТРА. А джантите бяха свалени от Е39. И така след сума ти пари хвърлени в ремонти изправяния и баланси. За смешните 30 лева ми сложиха ФЛАНЦИТЕ с дебелина 0.7 МИЛИМЕТРА. И си джиткам без да ми тресе с колкото и да карам ;-) Имайте го в предвид преди да хвърляте пари за други неща ;-) Просто да ви замерят разстоянията. Ако не е от тях не си поръчвайте фланците/втулките.
На мен дойде човека замери ми ги. След 30 минути бяха готови и досега неам грижи :-)

Предишна

Назад към E34