Полиране на алуминиеви джанти

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Полиране на алуминиеви джанти

Мнение от bum_bum » 06 Мар 2012, 13:41

Малко силно казано "най-доброто" :dunno: Аз се чудя между него и това http://www.chemicalguys.com/Wheel_Wax_N ... ac_303.htm
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 06 Мар 2012, 14:01

bum_bum написа:Малко силно казано "най-доброто" :dunno: Аз се чудя между него и това http://www.chemicalguys.com/Wheel_Wax_N ... ac_303.htm

Е ти нали каза че имаш на poorboy's пастата? Иначе аз лично не съм пробвал нито едно от двете, но от това което съм чел и питал, съм стигнал до извода че това е един от най-добрите продукти за въпросните цели...

Тук повечето хвалят перцентата, но никой не споменава какво се случва примерно след 1г. търкаляне и излагане на атмосферните условия, за да стане ясно върши ли работа или не. :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 & e36

Мнение от driftxtreme » 06 Мар 2012, 16:44

тези дни започвам да сглобявам моите джанти,какъв силикон да ползвам и за болтовете бях чувал че се лепят,ще ме светне ли някой :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Мар 2012, 17:55

Projektzwo написа:
bum_bum написа:Малко силно казано "най-доброто" :dunno: Аз се чудя между него и това http://www.chemicalguys.com/Wheel_Wax_N ... ac_303.htm

Е ти нали каза че имаш на poorboy's пастата? Иначе аз лично не съм пробвал нито едно от двете, но от това което съм чел и питал, съм стигнал до извода че това е един от най-добрите продукти за въпросните цели...

Тук повечето хвалят перцентата, но никой не споменава какво се случва примерно след 1г. търкаляне и излагане на атмосферните условия, за да стане ясно върши ли работа или не. :roll:

Нямам я, имам тяхна вакса и за пластмаса. Мисля, че ще ги взема и двете да пробвам.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Ниско

Мнение от Огито Ангелов » 06 Мар 2012, 19:42

driftxtreme написа:тези дни започвам да сглобявам моите джанти,какъв силикон да ползвам и за болтовете бях чувал че се лепят,ще ме светне ли някой :yes:

Полеуританов силикон или температурен силикон за гарнитури примерно(задължително от скъпия), са едни от най-здравите за целта. Аз лично с температурен лепих последно едни 3 компонентни BBS RS, вече са с гуми и няма проблеми. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Огито Ангелов » 08 Мар 2012, 19:11

Ето от мен още едно разкрасяване на BBS RS2

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 11 Мар 2012, 8:41

driftxtreme написа:тези дни започвам да сглобявам моите джанти,какъв силикон да ползвам и за болтовете бях чувал че се лепят,ще ме светне ли някой :yes:

Не е силикон ,а лепило за резби ...
Аз съм ползвал на Бизон и върши добра работа :yes:
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Мар 2012, 11:11

И да не ги залепиш болтовете няма да мръднат :D
Joro_Paveto написа:Някой ползвал ли е това
http://bgrider.com/products.php?id=59&product=79
да сподели впечатления. Мойте ги полирах след миналогодишното матиране и се чудя преди да ги запечатам дали да не пробвам и с тоя препарат.

Аз ето тази паста ползвах за запечатване и после за освежаване и съм доволен от резултата http://bgrider.com/products.php?id=59&product=1353 предполагам, че и този който си показал ще е добър :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i n42b20
Детайли за колата: e46 318i n42b20 143 h.p.

Мнение от pApit0 » 11 Мар 2012, 11:23

колеги аз съм с тези джанти Изображение ... значи поради инцидент едната джанта е сменена с чисто нова и новата джанта лицевата и страна е полирана и е запечатана с някакъв лак или незнам какво а останалите 3 джанти лицевата страна ще кажеш е пръсната с боя металик сив и го няма този ефект като на новата джанта .. предполагам ще трябва да ги полирам ... колко изчетох от темата значи трябва да се сдобия с боди 700 и да сваля лака и боята от джантите и преди това да ги облепя отстрани с хартиено тиксо (но незнам дали ще свърши работа това тиксо след като ги напръскам леко с бодито да свалям лака , да не ги нараня отстрани черната боя... ) понеже е лицевата страна само и е права верояно ще ми е по лесно да ползвам и машина ... започвам от 120 до 3000 водна шкурка и след това вече я полирам с някаква паста и накрая с какво се запечатва всичко това ? Искам да полирам само лицевата страна ...

Мерси
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна pApit0 на 11 Мар 2012, 13:42, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: л Е21, а сега Е28
Детайли за колата: Ниски и бавни.

Мнение от KriK4eTo » 11 Мар 2012, 11:31

SuPeR_FLY написа:Аз ето тази паста ползвах за запечатване и после за освежаване...:yes:

Аз тук взех паста със същото име, но не съм сигурен дали е същият производител. Това ще го проверя, но на тази която имам пише да не се ползва за огледално полиран метал. След нея взех паста на Auto Glym и резултата беше сравнително по-добър. Също така не зная вашите с какво ги нанасяте и търкате. Питах едни чички и казаха, че най-добре ставало с оризова хартия. Може би защото не попива самата паста. Още не съм пробвал този начин, но пробвах с вестник и е по-добре от колкото с кече. ще се радвам, ако споделите вашите впечатления. :bchug:
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Мар 2012, 12:27

Ами тази дето съм показал е точно за полиран алуминий и няма проблеми, нанасям я с рошаво киче след зелената и после вече за поддръжката с памучен парцал и става идеалка :D За хартия от теб чувам за първи път, но ще го пробвам, че ми стана интересно да видя разликата :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Огито Ангелов » 11 Мар 2012, 14:35

Айде и един BBS RC 090, от мен..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 11 Мар 2012, 21:26

Сууупер! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 11 Мар 2012, 22:06

Уоу !
Не мога да ги позная,Браво !!!
Изображение.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Мар 2012, 22:19

Сега давай и останалите части :P
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг