Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Малко силно казано "най-доброто"
Аз се чудя между него и това http://www.chemicalguys.com/Wheel_Wax_N ... ac_303.htm

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
bum_bum написа:Малко силно казано "най-доброто"Аз се чудя между него и това http://www.chemicalguys.com/Wheel_Wax_N ... ac_303.htm
Е ти нали каза че имаш на poorboy's пастата? Иначе аз лично не съм пробвал нито едно от двете, но от това което съм чел и питал, съм стигнал до извода че това е един от най-добрите продукти за въпросните цели...
Тук повечето хвалят перцентата, но никой не споменава какво се случва примерно след 1г. търкаляне и излагане на атмосферните условия, за да стане ясно върши ли работа или не.

- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
тези дни започвам да сглобявам моите джанти,какъв силикон да ползвам и за болтовете бях чувал че се лепят,ще ме светне ли някой 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Projektzwo написа:bum_bum написа:Малко силно казано "най-доброто"Аз се чудя между него и това http://www.chemicalguys.com/Wheel_Wax_N ... ac_303.htm
Е ти нали каза че имаш на poorboy's пастата? Иначе аз лично не съм пробвал нито едно от двете, но от това което съм чел и питал, съм стигнал до извода че това е един от най-добрите продукти за въпросните цели...
Тук повечето хвалят перцентата, но никой не споменава какво се случва примерно след 1г. търкаляне и излагане на атмосферните условия, за да стане ясно върши ли работа или не.
Нямам я, имам тяхна вакса и за пластмаса. Мисля, че ще ги взема и двете да пробвам.
- Огито Ангелов
- Потребител
-
- Кара: Ниско
driftxtreme написа:тези дни започвам да сглобявам моите джанти,какъв силикон да ползвам и за болтовете бях чувал че се лепят,ще ме светне ли някой
Полеуританов силикон или температурен силикон за гарнитури примерно(задължително от скъпия), са едни от най-здравите за целта. Аз лично с температурен лепих последно едни 3 компонентни BBS RS, вече са с гуми и няма проблеми.

- Огито Ангелов
- Потребител
-
Ето от мен още едно разкрасяване на BBS RS2

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
driftxtreme написа:тези дни започвам да сглобявам моите джанти,какъв силикон да ползвам и за болтовете бях чувал че се лепят,ще ме светне ли някой
Не е силикон ,а лепило за резби ...
Аз съм ползвал на Бизон и върши добра работа

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
И да не ги залепиш болтовете няма да мръднат
Аз ето тази паста ползвах за запечатване и после за освежаване и съм доволен от резултата http://bgrider.com/products.php?id=59&product=1353 предполагам, че и този който си показал ще е добър

Joro_Paveto написа:Някой ползвал ли е това
http://bgrider.com/products.php?id=59&product=79
да сподели впечатления. Мойте ги полирах след миналогодишното матиране и се чудя преди да ги запечатам дали да не пробвам и с тоя препарат.
Аз ето тази паста ползвах за запечатване и после за освежаване и съм доволен от резултата http://bgrider.com/products.php?id=59&product=1353 предполагам, че и този който си показал ще е добър

- pApit0
- Потребител
-
- Кара: e46 318i n42b20
- Детайли за колата: e46 318i n42b20 143 h.p.
колеги аз съм с тези джанти
... значи поради инцидент едната джанта е сменена с чисто нова и новата джанта лицевата и страна е полирана и е запечатана с някакъв лак или незнам какво а останалите 3 джанти лицевата страна ще кажеш е пръсната с боя металик сив и го няма този ефект като на новата джанта .. предполагам ще трябва да ги полирам ... колко изчетох от темата значи трябва да се сдобия с боди 700 и да сваля лака и боята от джантите и преди това да ги облепя отстрани с хартиено тиксо (но незнам дали ще свърши работа това тиксо след като ги напръскам леко с бодито да свалям лака , да не ги нараня отстрани черната боя... ) понеже е лицевата страна само и е права верояно ще ми е по лесно да ползвам и машина ... започвам от 120 до 3000 водна шкурка и след това вече я полирам с някаква паста и накрая с какво се запечатва всичко това ? Искам да полирам само лицевата страна ...
Мерси

Мерси
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна pApit0 на 11 Мар 2012, 13:42, променена общо 1 път
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
SuPeR_FLY написа:Аз ето тази паста ползвах за запечатване и после за освежаване...
Аз тук взех паста със същото име, но не съм сигурен дали е същият производител. Това ще го проверя, но на тази която имам пише да не се ползва за огледално полиран метал. След нея взех паста на Auto Glym и резултата беше сравнително по-добър. Също така не зная вашите с какво ги нанасяте и търкате. Питах едни чички и казаха, че най-добре ставало с оризова хартия. Може би защото не попива самата паста. Още не съм пробвал този начин, но пробвах с вестник и е по-добре от колкото с кече. ще се радвам, ако споделите вашите впечатления.

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Ами тази дето съм показал е точно за полиран алуминий и няма проблеми, нанасям я с рошаво киче след зелената и после вече за поддръжката с памучен парцал и става идеалка
За хартия от теб чувам за първи път, но ще го пробвам, че ми стана интересно да видя разликата 

- Огито Ангелов
- Потребител
-
Айде и един BBS RC 090, от мен..

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Сега давай и останалите части 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите