Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Re: Полиране на алуминиеви джанти
здравейте колеги, имам нужда от съвет!
ситуацията е такава че само средната част на джантите е боядисана в сив металик а борда седи чист алуминии явно запечатан само /седи на резки като от струг,грамофонна плоча/
проблема е че има по него наранявания от камъчета, надраскано и дори надрано от бордюр
въпроса ми е за съвет как мога да им дам малко по-добра визия, като се има в предвид че ги карам само лято. в Бургас не можах да намеря някой който се занимава с полиране освен едно момче Митко на М.Луйза.
ситуацията е такава че само средната част на джантите е боядисана в сив металик а борда седи чист алуминии явно запечатан само /седи на резки като от струг,грамофонна плоча/
проблема е че има по него наранявания от камъчета, надраскано и дори надрано от бордюр
въпроса ми е за съвет как мога да им дам малко по-добра визия, като се има в предвид че ги карам само лято. в Бургас не можах да намеря някой който се занимава с полиране освен едно момче Митко на М.Луйза.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
колега , това е машинна полировка , затова седи като грамофонна плоча , а отгоре е лакирано с лак
има 2 варианта , или да ги полираш бордовете на ново , или да не ги пипаш , тъй като не са чак толкова фатални деругите , даже съм сигурен че едва се забелязват
има 2 варианта , или да ги полираш бордовете на ново , или да не ги пипаш , тъй като не са чак толкова фатални деругите , даже съм сигурен че едва се забелязват
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Симо няма да има нужда да почва с толкова едра шкурка....
Неговите джанти нямат такива големи драскотини

P220 и ще се загладят моите все едно глигани ги бяха хапали и ги почнах с P180
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
.::Братоев::. написа:Симо няма да има нужда да почва с толкова едра шкурка....Неговите джанти нямат такива големи драскотини
Цецо ,почнах мойте със 80 ка и имаше точно такива дерюги понеже мазах 3-5 пъти с препарата за сваляне на боя и леко минавах със шпакла понеже няма падане .....та с 80 ка не излезнаха и то с яко търкане...вече ми няма част от линията на живота на ръката и 3 от 5 отпечатъка на дясната ръка

- niki7010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото има!
- Мечтае да кара: Каквото дойде!
Момчета,като гледам какви жертви давате,косата ми настръхва!!!!! Полирането трябва да се прави най много с 3 максимум 4 шкурки и после две пасти! Да кажем ,че това би трябвало да са 120,180,240,320 в най лошия случай!!!! При по леките 150,240,320 или 180,240,320!!!! Това е напълно достатъчно за подготовка да се полират едни бордове! Ако ще се полират средите,може да се заиграете и една 500 да тръкнете и после пастите! Лудост е да се търка до 2000 да не говорим за 2500 и нагоре!
- niki7010
- кандидат ентусиаст
-
Защото резултата е един и същ!!!
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
да колега , резултата е един и същ но аз ще ти кажа откъде идва разликата
в това че ти подготвяш с 120 180 240 и320 ама после слагаш джантата на голямата шайба с електромотор и я пускаш да се завърти както трябва , а тия хора тук търкат кой на ръка кой с дрелката и то с ония малки шайби на волфкрафт от бриколажа.
ето затова те отиват и на супер ситни шкурки , щото после да не им се отели вола
в това че ти подготвяш с 120 180 240 и320 ама после слагаш джантата на голямата шайба с електромотор и я пускаш да се завърти както трябва , а тия хора тук търкат кой на ръка кой с дрелката и то с ония малки шайби на волфкрафт от бриколажа.
ето затова те отиват и на супер ситни шкурки , щото после да не им се отели вола
на машина всичко става много по истинско и лесно повечето както и аз
го правим ръчно и си е бая трудовашко
го правим ръчно и си е бая трудовашко
- niki7010
- кандидат ентусиаст
-
До някаде сте прави! Не мислете че аз не търкам на ръка!!!! И аз го правя,особенно когато ще се полира средата,защото там с машина и въртене,95% нестава,но по принцип разбирането за полиране е малко збъркано! Повечето си мислят,че трябва голяма шайба и високи обороти,а в същност е обратното! Ниски обороти и не много голяма шайба НО достатъчно голяма мощност и натиск!!!!
с по ниски обороти става по добре поне при мен един и същ модел джанти едната е правих на по високи
другата на по ниски както каза колегата и разликата е доста забележима
другата на по ниски както каза колегата и разликата е доста забележима
- niki7010
- кандидат ентусиаст
-
При високи обороти ,пастата просто изхвърча от шайбата! Второ прегрява,3-то алумини се загрява и му се отварят порите!
колега при последния номер паста не е ли по добре ръчно ще съм ти благодарен да споделиш твоите
наблюдения за 3М паста става дума не знам дали е добра за тази цел
наблюдения за 3М паста става дума не знам дали е добра за тази цел