Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- ncuxapamz
- Потребител
-
- Кара: 1999 Е39 diesel
- Мечтае да кара: Е61
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Колеги, кажете намира ли се още някъде боди 700 в кутия? В момента съм започнал едни джанти, които имат най-малко два слоя боя върху тях, а е възможно да има и трети
и спрея само разяжда най-горния слой на лака, като, че ли... Джантите са стил 32 и може да се представите в какъв филм съм се вкарал, та ако някой знае къде все още може да се намери това боди 700 в кутия да свирка
поне търкането със шкурката да си улесня 

- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
тука при нас всеки бояджийски магазин го има.аз го взех за 12лв кутията но и с него няма да изпада боята от 1 път
аз търкам в момента едни и ги мажа по 4-5 пъти (боята пада лесно но отдоло има 1-2 слоя шприц ли какво е няма махане оригинална работа
)
има и един друг препарат http://imageshack.us/photo/my-images/862/fdgftyty.png/ дето в бриколажа го продават, но да питах бил спрян от производство ,а друг силен препарат колкото тези 2та май няма

има и един друг препарат http://imageshack.us/photo/my-images/862/fdgftyty.png/ дето в бриколажа го продават, но да питах бил спрян от производство ,а друг силен препарат колкото тези 2та май няма

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
...
Последна промяна Kristopher на 19 Яну 2012, 22:29, променена общо 1 път

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
подхвърлете някое решение болтчета имат много язви по тях да ги давам ли за
хромиране или ще изглеждат зле след него
хромиране или ще изглеждат зле след него
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Колеги , решил съм да започвам реставрация и полиране на Кескин КТ1 16'' ,4х9 инча и ми трябват съвети и помощ , за да направя джантите както трябва , понеже никога не съм се захващал с това.
Идеята ми е да освежа бордовете и да ги полирам , а сърцевините(който са си за боя) да се боядисат златист цвят.
Колегата от когото ги взех ги е почнал да прави нещо по тях, но само е започнал , доколкото разбрах е стигнал до пасти 2 броя .Последния малък борд има наранявания и не е нещо сериозно , но мисля да отида на стругар да ми го намали до дълбочината на надраното или изцяло да го смъкна.
Не знам от кой номер паста да започна или да се връщам ли на водна шкурка и след това да почвам с пастите (какъвто ред съветват колегите от темата ) , с оглед на това че е почвано нещо да се върши по тях.
По отношение на болчетата , бихте ли ме посъветвали как да се справя , тей като са начупени при свалянето и някой липсват(някъде се споменаваше из форума че могат да се вземат нитове или подобни болтове от железарски магазин и да се навият, занитят , залепят).
Благодаря ви предварително за помоща
Ето и снимки на състоянието на джантите и бордовете :

Идеята ми е да освежа бордовете и да ги полирам , а сърцевините(който са си за боя) да се боядисат златист цвят.
Колегата от когото ги взех ги е почнал да прави нещо по тях, но само е започнал , доколкото разбрах е стигнал до пасти 2 броя .Последния малък борд има наранявания и не е нещо сериозно , но мисля да отида на стругар да ми го намали до дълбочината на надраното или изцяло да го смъкна.
Не знам от кой номер паста да започна или да се връщам ли на водна шкурка и след това да почвам с пастите (какъвто ред съветват колегите от темата ) , с оглед на това че е почвано нещо да се върши по тях.
По отношение на болчетата , бихте ли ме посъветвали как да се справя , тей като са начупени при свалянето и някой липсват(някъде се споменаваше из форума че могат да се вземат нитове или подобни болтове от железарски магазин и да се навият, занитят , залепят).
Благодаря ви предварително за помоща

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Четох я Колега ,
но на тези 2-та въпроса се чудя основно, на които не можах в темата да открия конкретен отговор :
От кой номер паста да започна или да се връщам ли на водна шкурка и след това да почвам с пастите (какъвто ред съветват колегите от темата ) , с оглед на това че е почвано нещо да се върши по тях?
По отношение на болчетата , бихте ли ме посъветвали как да се справя , тей като са начупени при свалянето и някой липсват(някъде се споменаваше из форума че могат да се вземат нитове или подобни болтове от железарски магазин и да се навият, занитят , залепят)?Как най-добре би станало ?(за тях четох че някой казват да се правят без болтове , тей като са декоративни , но на мен с тях ми харесват и четох че имало подобни в магазини , но нищо конкретно)
Ако смяташ , че не са ми правилни въпросите или вече са отговорени в някой от предишните постове , моля да изтриеш поста ми и се извинявам , че съм спамил в темата за полиране на джанти.
Поздрави и успехи
но на тези 2-та въпроса се чудя основно, на които не можах в темата да открия конкретен отговор :
От кой номер паста да започна или да се връщам ли на водна шкурка и след това да почвам с пастите (какъвто ред съветват колегите от темата ) , с оглед на това че е почвано нещо да се върши по тях?
По отношение на болчетата , бихте ли ме посъветвали как да се справя , тей като са начупени при свалянето и някой липсват(някъде се споменаваше из форума че могат да се вземат нитове или подобни болтове от железарски магазин и да се навият, занитят , залепят)?Как най-добре би станало ?(за тях четох че някой казват да се правят без болтове , тей като са декоративни , но на мен с тях ми харесват и четох че имало подобни в магазини , но нищо конкретно)
Ако смяташ , че не са ми правилни въпросите или вече са отговорени в някой от предишните постове , моля да изтриеш поста ми и се извинявам , че съм спамил в темата за полиране на джанти.
Поздрави и успехи
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Няма как да ти кажем дали да почваш пак със шкурки или с пасти без да се види какво е положението. От тези снимки няма как да стане. Рови и гледай снимки в нета, на много места има в процеса на правене и минаване със всеки номер шкурка и просто гледаш и сравняваш твоите къде са.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако нямаш надрано може да я минеш с 200 и после с пастите както са си по реда. Ако имаш надрано зависи колко е. Колкото повече- по малък номер и така. 

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Cobb написа:2000, не 200
С тая 0 щеше да го боли главата после

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

svilgg написа:b0bu написа:Ето какво сътворих аз благодарение на тази тема9.5J
....
ммммммм , много добре , много добре![]()
продават ли се ?
снимай ги отдалече да видим как е , на залез слънце

Ето как стоят на стария кораб
http://media.snimka.bg/9788/025831186-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9788/025831179-big.jpg?r=0
- pvatanasov
- Потребител
-
- Кара: e36 318is coupe
Имаше един въпрос - дали наварения алуминий си личи при полиране. При мен се получи съвсем лека разлика в цвета - навареният алуминий остана по-светъл от този на джантата. Явно зависи с какви примеси е алуминия, използван за наварка.