Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Колеги да ви питам, ами като поставят гумите не се ли попрецаква полираното, не знам кога да ги мина финално полиране преди да сложа гумите или след това и пак да питам запечатката на Перцента пак преди или след гумите.
Моля който го е правил да ми каже че мнго се двоумя.
Благодаря ви предварително!
Моля който го е правил да ми каже че мнго се двоумя.
Благодаря ви предварително!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ако джантите ти позволяват обратен монтаж, няма от какво да се притесняваш. Ние тук в София си имаме един форумен гумаджия (ЕТ Мони), който много се старае и внимава с всякакъв вид монтажи. За запечатването, ако джантите ти са разглабяеми, запечатай ги преди сглабянето. Като цяло е по-лесно да се действа с прецентата на демонтирана гума, защото с кърпите няма да пипаш гумата и да ги цапаш.

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
err0r написа:Ако джантите ти позволяват обратен монтаж, няма от какво да се притесняваш. Ние тук в София си имаме един форумен гумаджия (ЕТ Мони), който много се старае и внимава с всякакъв вид монтажи. За запечатването, ако джантите ти са разглабяеми, запечатай ги преди сглабянето. Като цяло е по-лесно да се действа с прецентата на демонтирана гума, защото с кърпите няма да пипаш гумата и да ги цапаш.
Благодаря ти колега, джантите не са разглобяеми а за обратен монтаж не знам
- pvatanasov
- Потребител
-
- Кара: e36 318is coupe
Здравейте колеги,
Реших и аз да се захвана с полирането на едни джанти style24. По-долу съм приложил малко снимки. Това, което мога да споделя като опит до сега е, че при мен много трудно падна боята и лака на джантата. Ползвах Body 700 в кутия за свалянето им, като съм ги мазал 3-4 пъти, изчаквах по половин час и пак трудно падаше. Стигна се дори до шкурка Р60. В момента съм на Р320 суха и ефекта е доста добър, естествено има още доста работа. Това, което ще пробвам на следващата джанта е да я нагрея преди да я намажа с Body-тo, току виж имало ефект.
Ето и снимка на опитите да сваля боята:

Полиране на сърцевина и борд:

Сърцевина и борд на Р320, а спиците са на Р220:

Като краен ефект от полирането целя ето това, макар и тук джантата да е боядисана на места. Аз лично още не съм решил дали ще я боядисвам частично или изцяло ще е полирана:

Поздрави,
Павел Атанасов
Реших и аз да се захвана с полирането на едни джанти style24. По-долу съм приложил малко снимки. Това, което мога да споделя като опит до сега е, че при мен много трудно падна боята и лака на джантата. Ползвах Body 700 в кутия за свалянето им, като съм ги мазал 3-4 пъти, изчаквах по половин час и пак трудно падаше. Стигна се дори до шкурка Р60. В момента съм на Р320 суха и ефекта е доста добър, естествено има още доста работа. Това, което ще пробвам на следващата джанта е да я нагрея преди да я намажа с Body-тo, току виж имало ефект.

Като краен ефект от полирането целя ето това, макар и тук джантата да е боядисана на места. Аз лично още не съм решил дали ще я боядисвам частично или изцяло ще е полирана:

Поздрави,
Павел Атанасов

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Здравейте колеги да питам има ли някой от Пловдив който може да полира моите джанти е разбира се не безплатно

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
pvatanasov, така като си почнал, полирай ги целите, ако питаш мен, няма к'во да оставяш боя. И без това си се вкарал във някакъв филм, поне го изгледай целия 
Успех

Успех

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
nedkoo написа:Здравейте колеги да питам има ли някой от Пловдив който може да полира моите джанти е разбира се не безплатно![]()
Има едни ама цените са

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
nedkoo написа:Здравейте колеги да питам има ли някой от Пловдив който може да полира моите джанти е разбира се не безплатно![]()
Имат малко драскотини и затова искам да полирам само сивата 4аст
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
pvatanasov написа:Здравейте колеги,
Поздрави,
Павел Атанасов
колега , отлична работа според мен
и мисля че оригиналния полиран стайл 24 е точно по този начин , аз лично невиждам смисъл да полираш и остатъка а и е много по трудоемко
трябва да ги полирам ама ма мързи и маи ще ги продавам но въпроса ми е дали мога да ги полирам без да ги разглобямав
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
4621 написа:трябва да ги полирам ама ма мързи и маи ще ги продавам но въпроса ми е дали мога да ги полирам без да ги разглобямав

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ха, те хубаво плачат, ма и на него ше му се доплаче като чуе колко пари искат за 2-та камъка да си развие шиб***те болчета и гайки
ACS компонентни = OZ = 10 лъчеви болтове и гайки (болтове 8-ци, гайки 10-ки като размер) = 123,75 EUR - http://www.titanium-touch.de/shop/produ ... tools.html
Ако побързаш обаче, можеш да хванеш промоцията - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mercedes ... veQ5fTools
Успех
(не ме питай откъде знам
)

ACS компонентни = OZ = 10 лъчеви болтове и гайки (болтове 8-ци, гайки 10-ки като размер) = 123,75 EUR - http://www.titanium-touch.de/shop/produ ... tools.html
Ако побързаш обаче, можеш да хванеш промоцията - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mercedes ... veQ5fTools
Успех

(не ме питай откъде знам

нямам проблем с развиването имам всичко необходимо но реших да ги продавам понеже ще мога да им отделя време чак след два месеца благодаря за разясненията ако на някои му харесват да пише