Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Полиране на алуминиеви джанти
alpina-ma6inata написа:Васко, нямам снимки на РС-а след хромиране, ако искаш пиши на Lucky.
А да попитам аз, понеже скоро ще почвам да глася Кескина за тази пролет. Досега съм полирал доста, но не съм карал с полирани джанти и съм сигурен, че доста бързо се губи баш огледалния ефект и много си личи мръсотията. Та има ли подходящ препарат, с който само джантите да мина, без да се дерат, за да се поддържа ефекта от полирането. Защото каквото и да си говорим, не е много рентабилно да се мие колата през ден.Все пак като съм се разцепил от търкане искам постоянно да лъщят.
Ще му пиша евентулано ако иска да пусне снимки тук. Сигурен съм че на доста колеги ще е любопитно да видят.

- br
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кожи
- Мечтае да кара: M6 е24
колеги след дълго отлагане и аз реших да стартирам проекта за моите rh topline . боята им я свалих преди два месеца още ( между другото body 700 е препарата но не на спрей - другите просто не стават )

но за последните два дни напреднах доста с пиленето .

това е за сега , а аз отивам пак към гаража
но за последните два дни напреднах доста с пиленето .
това е за сега , а аз отивам пак към гаража
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
много свежо изглеждат, браво...
с какво ще ги запечатваш, решил ли си?
и ако на някой му трябват 1,5х17 липове за OZ (35 дупки), имам 4 излишни...

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
...
Последна промяна lowrider на 29 Яну 2013, 19:11, променена общо 1 път
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
svilgg написа:]
днеска си взех същите кукли и май ще ме мераклисаш да се заигравам

ТДС - Турбо Див Селянин
- svilgg
- ентусиаст
-
Projektzwo написа:много свежо изглеждат, браво...
взел съм паста на пуурбойс
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
svilgg написа:Projektzwo написа:много свежо изглеждат, браво...
взел съм паста на пуурбойс
Еееее, ти защо ги направи същите цветове като моите... сега драсни и болтовете черни

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3
- svilgg
- ентусиаст
-
е аз ко да направя като харесваме една и съща разцветка ...
ти сега пък си боядисай бмв-то зелено
ти сега пък си боядисай бмв-то зелено

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Колеги заиграл съм се с едни джанти на които по късно ще постна снимки до къде съм стигнал.Та след като съм минал джантата с до 3000 водно дойде време на пастата.Ползвах една паста от бриколаж на хилти 2 броя в комплект син и кафяв калъпчета.Ефекта от тях не ми хареса да не кажа ,че беше нулев,след това поръчах от един саит неос или немос нещо от сорта резултат нулев .Реших да си взема от тази руската паста с 20 годишната гаранция и за мое учудване даде резултат.На места където съм минал с дрелката на средни обороти с не много паста кажи речи равномерно стои като леко замъглено на други почти огледално.След повторно минаване на проблемните места почти няма промяна.Къде бъркам с оборотите с натискането с дрелката или малко паста слагам?Пробвах с тази синята паста резултата беше отрицателен .Кичето го почиствам след 1, 2 минаване по самата джанта /по лъча на джантата/.Джантата според мен трябва да е една от най лесните за полиране но нещо или някъде бъркам с процедурата и ме ми се получава желаният ефект.
И ето въпросните джанти преди козметичната процедура
И ето въпросните джанти преди козметичната процедура
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Колега, някъде бъркаш. С двете пастички на бриколаж при всички стъпки добре изпълнени стават на огледало.
Лака махнат ли е? Това, че си минал отгоре с шкурката не значи, че си го махнал. Какви шкурки си ползвал преди да стигнеш до 3000?
Според мене има нещо гнило в първите стъпки с шкурките. Ще ти кажа един начин да провериш. С водните шкурки, от 1500 нагоре, ако минеш джантата с насапунисана вода трябва да почнеш да виждаш вече огледалния ефект. Ако след като минеш със ситна водна шкурка с насапунисаната вода и не виждаш огледалния ефект, значи проблема не е в пастите, а е някъде преди тях - в шкуренето.
Лака махнат ли е? Това, че си минал отгоре с шкурката не значи, че си го махнал. Какви шкурки си ползвал преди да стигнеш до 3000?
Според мене има нещо гнило в първите стъпки с шкурките. Ще ти кажа един начин да провериш. С водните шкурки, от 1500 нагоре, ако минеш джантата с насапунисана вода трябва да почнеш да виждаш вече огледалния ефект. Ако след като минеш със ситна водна шкурка с насапунисаната вода и не виждаш огледалния ефект, значи проблема не е в пастите, а е някъде преди тях - в шкуренето.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
A според мен кичето е било мръсно и затова е надрало повърхността. Пробвай с чист вълнен парцал и последната паста косо на деругите.

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Колега лака съм го съборил!С ъглошлаиф с диск с шкурка стъпаловидно разположена съборих лака.След това с шкурка 120,240 360,400,след това ,500 водна,1000,1500,2000,2500,3000.Става точно така както го описа!В Бриколажа няма такъв комплект!Не намерих нито при шлаиф инстроментите нито при боите дори питах не са и чували за него.Пастите ги намерих в Практиктикер само че на бош синя и кафява и кичето за финно е на волкрафт отделно 1бр.,накрайник 1бр пак на същата фирма.Взех едно киче с сезал на него 13лв ме одраха .След тези стъпки до 2000 шкура реших ,че е време за пастата започнах с сезаловото киче с кафявата паста .Сложих го на дрелката на средни обороти сложих малко маста и го допрях до джантата.В първият момент се избистри но не много сложих още паста и от там явно се объркаха нещата.Започна да цапа да надира повърноста и едни ядове започнаха.Изчистих джантата с памучен парцал и я прибрах в мазето .След прочитане на цялата тема в ваген групата основните неща кой как бил полирал как се било получило с какви материяли реших пак да пробвам.Юикенда пак се почна. Дето го бях минал с пастата слезнах с 2 шкурки надоло почнах от1000,1500,2000,2500.,но преди това си взех въпросните шайби и кичета от саита на немос ли там как беше.Минах пак с шкурките и реших да пробвам с тез от въпросният сат които бяха тествани и доказани че с тях може да се полира.Пробвах но още щом допря джантата веднага зацапа на каквито и да е обороти.Оставих ги са следващият юикенд.Миналата седмица попрочетох цялата тема в форума и за тази зелена паста дето се споменава вав всички форуми до сега.Малко поостаряла но реших да пробвам с нея.Както споменах през седмицата прочетох цялата тема поне основното.Някои от колегите да не кажа на 99% са се опитали да споделят процеса на полиране на джата от началото до савършеният и вид за което им свалям шапка.Реших да пробвам с руската паста на средни обороти с не много паста достатъчно с умерено натискане и се получи.Ня места си личи кадето на самият лъч на джантата където не съм минал остава едно потъмнено иначе е почти огледало .След повторно минаване на въпросното място сякаш не избистря много добре.Кочето го чистя постоянно.Дори на места пак надира.Да спомена кичето е от магазин Багира едно спластено незнам каква материя е като сбита вълна,като го зачиствам хвърчат едни мъхчета. Значи да обобщя с зелената паста и тва кече даде доста добър резултат.По подробно не бих могъл да го обясня .Някой ако може да ми даде съвет ще съм му благодарен
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Ето за това става въпрос;
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М