Полиране на алуминиеви джанти

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Re: Полиране на алуминиеви джанти

Мнение от BManqkW » 18 Юни 2012, 17:09

Колеги искам да ви питам дали тоя комплект от Бриколаж ще може да премахне едни черни петна които се появиха след зимата или трябва да ги махна 1во с водни шкурки и тогава с пастите от комплекта :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: Ниско

Мнение от Огито Ангелов » 18 Юни 2012, 19:37

BManqkW написа:Колеги искам да ви питам дали тоя комплект от Бриколаж ще може да премахне едни черни петна които се появиха след зимата или трябва да ги махна 1во с водни шкурки и тогава с пастите от комплекта :dunno:

Първо шкурки..

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 20 Юни 2012, 9:26

Така гледам , че доста хора се двуомят с какво да запечатат вече полираните си джанти!Аз използвах на POORBOY'S WHEEL SEALENT!!!Аз го поръчвах от Ибей по простата причина че в БГ го няма!Вече 2 месеца и нещо и повече джантите са в състоянието когато ги намазах!
Лошата новина е че ми излезе малко скъпо около 80 лева грубо!
Добрата новина е ,че вече го има в БГ!Колегата Mollov го предлага и то на невероятната цена от 32 лева мисля че!!!Ако някой иска ще пусна снимки как са джантите след почти 3 месеца!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 20 Юни 2012, 10:17

angel_lalov написа:Така гледам , че доста хора се двуомят с какво да запечатат вече полираните си джанти!Аз използвах на POORBOY'S WHEEL SEALENT!!!Аз го поръчвах от Ибей по простата причина че в БГ го няма!Вече 2 месеца и нещо и повече джантите са в състоянието когато ги намазах!
Лошата новина е че ми излезе малко скъпо около 80 лева грубо!
Добрата новина е ,че вече го има в БГ!Колегата Mollov го предлага и то на невероятната цена от 32 лева мисля че!!!Ако някой иска ще пусна снимки как са джантите след почти 3 месеца!

Колега , пусни снимки как е станало с ПурБой-я, че "перцентата" свърши и след лошите отзиви тук , се притеснявам да не помътнеят и моите следващия път , като слагам... :banghead:
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Юни 2012, 12:52

Няма шанс да ти потъмнеят джантите от Wheel Sealant... продукта се е доказал през годините и досега не съм чул/чел за подобни проблеми с него... препарата е подходящ за запечатка на всякакъв вид алуминиеви джанти, не само полирани... ;) Освен че пречи на праха от накладките да се налепи (не го спира на 100%, но е доста по-различно от нетретирани джанти), пази джантите и от слънчевите лъчи и разни други замърсявания, а и подпомага измиването им (доста по-лесно е).

Също така имам и много хубав "обезмаслител", като препарата всъщност е измислен за премахване на разни остатъци от полиращи пасти, омаслявания от други продукти и т.н... който има интерес мога да му дам малък "семпъл" да пробва ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само русо и с 19"
Мечтае да кара: същото (е39) ама М

Мнение от CA3108KM » 21 Юни 2012, 9:20

щом е толкова гууд за работа.. каква му ецената при теб.. п.п може и на лично

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Юни 2012, 23:01

Колеги, от днес започнах да си "тунинговам" колелото и реших да полирам каплите. Предложете ми някоя паста с която да го направя добре.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 22 Юни 2012, 1:36

Добре де...70+ страници има изписани по темата и на всеки 5 се споменават пастите и материалите.Лесния начин-комплектчето от бриколаж.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от angel_lalov » 22 Юни 2012, 8:12

Аз мога да гарантирам за Wheel Sealent от Mollov!Една кутия ще ви стигне поне за 2-3 години!!! Който не ми вярва да си ползва Перцента и да си съсипва хубавите джанти!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AvGo's Devil
Мечтае да кара: дълго

Мнение от AVGO » 22 Юни 2012, 11:05

След неуспешна запечатка с Перцента, днес получих комплекта на Пуур Бойс, в близко време ще докладвам :yes:
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Изображение

Аватар

Мнение от angel_lalov » 22 Юни 2012, 13:31

като намажеш обилно изчакай 15 мин и забърши!

Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 22 Юни 2012, 16:37

Може и повече да изчака, няма да навреди... 15-20 мин са ОК, някои чакат и по 30 мин... :) Ако е по-студено (като цяло, или в помещението, в което се нанася продукта) се иска повече време, ако е по-топло (както е 30+ градуса навън) се чака по-малко. Важното е препарата да е готов за премахване т.е. да не е все още мазен... трябва да седи "изпръхнал" и да се сваля много лесно. За проверка можете да я направите с пръст - ако при опит за "размазване на намазката" с пръст усетите, че продукта е все още мазен и продължава да се доразмазва - не е готов за махане. Ако продукта едва ли не се разсейва лесно и почти като прах и изчезва (лъсвайки отдолу джантата) - готов е за махане.

angel_lalov написа:като намажеш обилно изчакай 15 мин и забърши!

Не трябва да се маже "обилно". Ако мажеш по-дебело от необходимото, времето за чакане се увеличава... затова и казвам, че трябва да се маже супер тънко - дебел слой нито ще даде по-добър резултат, нито ще пести продукта :) Само ще се сваля по-трудно... това е продукт подобен на ваксата и "обилното" мазане не дава по-добър резултат. Важното е да има покритие, така или иначе с крайното търкане се сваля 80% от излишното намазано количество. Като се научите да мажете супер тънки слоеве ще разберете всъщност колко малко е нужно за да се покрие напълно адекватно повърхността ;)

P.S. Ако с "обилното" мазане искаш да си сигурен, че ще покриеш джантите както трябва, то направи процедурата два пъти т.е. мажи два пъти супер тънко, което като резултат не само ще даде 100% покритие, но и ще имаш 2 слоя (върху по-голямата част от джантата), които ще издържат по-дълго време. Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва. Продукта позволява наслояване така че и 5 слоя са възможни. Всеки следващ слой добавя върху общата здравина на покритието и продължава времето на защита. Препоръчително е да нанесете поне 2 слоя.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Юни 2012, 17:26

Кажи и през какъв интервал трябва да се нанасят :clap:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 22 Юни 2012, 18:12

Mollov написа:Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва.

;)

ентусиаст
Аватар
Кара: AvGo's Devil
Мечтае да кара: дълго

Мнение от AVGO » 22 Юни 2012, 18:40

Mollov написа:
Mollov написа:Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва.

;)

Той сигурно пита кога пак трябва да се запечата, колко време трае ефекта ...
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг