Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Колеги искам да ви питам дали тоя комплект от Бриколаж ще може да премахне едни черни петна които се появиха след зимата или трябва да ги махна 1во с водни шкурки и тогава с пастите от комплекта 

- Огито Ангелов
- Потребител
-
- Кара: Ниско
BManqkW написа:Колеги искам да ви питам дали тоя комплект от Бриколаж ще може да премахне едни черни петна които се появиха след зимата или трябва да ги махна 1во с водни шкурки и тогава с пастите от комплекта
Първо шкурки..
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Така гледам , че доста хора се двуомят с какво да запечатат вече полираните си джанти!Аз използвах на POORBOY'S WHEEL SEALENT!!!Аз го поръчвах от Ибей по простата причина че в БГ го няма!Вече 2 месеца и нещо и повече джантите са в състоянието когато ги намазах!
Лошата новина е че ми излезе малко скъпо около 80 лева грубо!
Добрата новина е ,че вече го има в БГ!Колегата Mollov го предлага и то на невероятната цена от 32 лева мисля че!!!Ако някой иска ще пусна снимки как са джантите след почти 3 месеца!
Добрата новина е ,че вече го има в БГ!Колегата Mollov го предлага и то на невероятната цена от 32 лева мисля че!!!Ако някой иска ще пусна снимки как са джантите след почти 3 месеца!
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
angel_lalov написа:Така гледам , че доста хора се двуомят с какво да запечатат вече полираните си джанти!Аз използвах на POORBOY'S WHEEL SEALENT!!!Аз го поръчвах от Ибей по простата причина че в БГ го няма!Вече 2 месеца и нещо и повече джантите са в състоянието когато ги намазах!
Колега , пусни снимки как е станало с ПурБой-я, че "перцентата" свърши и след лошите отзиви тук , се притеснявам да не помътнеят и моите следващия път , като слагам...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Няма шанс да ти потъмнеят джантите от Wheel Sealant... продукта се е доказал през годините и досега не съм чул/чел за подобни проблеми с него... препарата е подходящ за запечатка на всякакъв вид алуминиеви джанти, не само полирани...
Освен че пречи на праха от накладките да се налепи (не го спира на 100%, но е доста по-различно от нетретирани джанти), пази джантите и от слънчевите лъчи и разни други замърсявания, а и подпомага измиването им (доста по-лесно е).
Също така имам и много хубав "обезмаслител", като препарата всъщност е измислен за премахване на разни остатъци от полиращи пасти, омаслявания от други продукти и т.н... който има интерес мога да му дам малък "семпъл" да пробва

Също така имам и много хубав "обезмаслител", като препарата всъщност е измислен за премахване на разни остатъци от полиращи пасти, омаслявания от други продукти и т.н... който има интерес мога да му дам малък "семпъл" да пробва

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
щом е толкова гууд за работа.. каква му ецената при теб.. п.п може и на лично
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колеги, от днес започнах да си "тунинговам" колелото и реших да полирам каплите. Предложете ми някоя паста с която да го направя добре.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Добре де...70+ страници има изписани по темата и на всеки 5 се споменават пастите и материалите.Лесния начин-комплектчето от бриколаж.

- angel_lalov
-
-
Аз мога да гарантирам за Wheel Sealent от Mollov!Една кутия ще ви стигне поне за 2-3 години!!! Който не ми вярва да си ползва Перцента и да си съсипва хубавите джанти!
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
След неуспешна запечатка с Перцента, днес получих комплекта на Пуур Бойс, в близко време ще докладвам 

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

- angel_lalov
-
-
като намажеш обилно изчакай 15 мин и забърши!
- Mollov
- Мародератор
-
Може и повече да изчака, няма да навреди... 15-20 мин са ОК, някои чакат и по 30 мин...
Ако е по-студено (като цяло, или в помещението, в което се нанася продукта) се иска повече време, ако е по-топло (както е 30+ градуса навън) се чака по-малко. Важното е препарата да е готов за премахване т.е. да не е все още мазен... трябва да седи "изпръхнал" и да се сваля много лесно. За проверка можете да я направите с пръст - ако при опит за "размазване на намазката" с пръст усетите, че продукта е все още мазен и продължава да се доразмазва - не е готов за махане. Ако продукта едва ли не се разсейва лесно и почти като прах и изчезва (лъсвайки отдолу джантата) - готов е за махане.
Не трябва да се маже "обилно". Ако мажеш по-дебело от необходимото, времето за чакане се увеличава... затова и казвам, че трябва да се маже супер тънко - дебел слой нито ще даде по-добър резултат, нито ще пести продукта
Само ще се сваля по-трудно... това е продукт подобен на ваксата и "обилното" мазане не дава по-добър резултат. Важното е да има покритие, така или иначе с крайното търкане се сваля 80% от излишното намазано количество. Като се научите да мажете супер тънки слоеве ще разберете всъщност колко малко е нужно за да се покрие напълно адекватно повърхността 
P.S. Ако с "обилното" мазане искаш да си сигурен, че ще покриеш джантите както трябва, то направи процедурата два пъти т.е. мажи два пъти супер тънко, което като резултат не само ще даде 100% покритие, но и ще имаш 2 слоя (върху по-голямата част от джантата), които ще издържат по-дълго време. Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва. Продукта позволява наслояване така че и 5 слоя са възможни. Всеки следващ слой добавя върху общата здравина на покритието и продължава времето на защита. Препоръчително е да нанесете поне 2 слоя.

angel_lalov написа:като намажеш обилно изчакай 15 мин и забърши!
Не трябва да се маже "обилно". Ако мажеш по-дебело от необходимото, времето за чакане се увеличава... затова и казвам, че трябва да се маже супер тънко - дебел слой нито ще даде по-добър резултат, нито ще пести продукта

P.S. Ако с "обилното" мазане искаш да си сигурен, че ще покриеш джантите както трябва, то направи процедурата два пъти т.е. мажи два пъти супер тънко, което като резултат не само ще даде 100% покритие, но и ще имаш 2 слоя (върху по-голямата част от джантата), които ще издържат по-дълго време. Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва. Продукта позволява наслояване така че и 5 слоя са възможни. Всеки следващ слой добавя върху общата здравина на покритието и продължава времето на защита. Препоръчително е да нанесете поне 2 слоя.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Кажи и през какъв интервал трябва да се нанасят 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Mollov
- Мародератор
-
Mollov написа:Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва.

- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Mollov написа:Mollov написа:Времето между двете мазания трябва да е поне 12 часа, за да може съответният слой да изсъхне както трябва.
Той сигурно пита кога пак трябва да се запечата, колко време трае ефекта ...
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183