Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Полиране на алуминиеви джанти
...питай чичко гугъл точно за тез джанти: eta beta avior, пък да видим.
Пук и брокчетата не е кат да не сме ги качили на точното място.

С това искам да опомена, че завода производител е сметнал, че даден модел на джанта ще бъде полиш-алумин и съответно избрана най-подходящата сплав за тази цел, не знам защо ме разбираш погрешно... и от къде на къде това любитство да ми видиш джантите?

Пук и брокчетата не е кат да не сме ги качили на точното място.

Projektzwo написа:
а какво искаш да кажеш с това "оригинално" полирани, да не мислиш че използват някакви космически технологии, но пък си е забавно да се четат такива коментари...
С това искам да опомена, че завода производител е сметнал, че даден модел на джанта ще бъде полиш-алумин и съответно избрана най-подходящата сплав за тази цел, не знам защо ме разбираш погрешно... и от къде на къде това любитство да ми видиш джантите?

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Аз ония ден гледах в един магазин OZ, полирани и борда и средата, само че си бяха с лак отгоре, обаче не го знам модела да го намеря, средата е по закрита и има много матерял а полиране.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Разбира се, че има модели на джатни, които са запечетани с лак, но ако ви прави впечетление отдолу повърхноста на метала не е гладка а леко врезована за да се задържа лака и въпреки това след около две-три години същия започва да се люпи.

- Kristopher
-
-
Тая не беше фрезована, а чисто си беше полирона, без никакви белези от механично рязане

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Лошото е, че така лака няма достатачна адхезия към алуминия, макар и специален за тази цел, живота му е кратък. Тръгне ли на едно място, просто няма спиране. Всеки е виждал подобна гледка.

- Kristopher
-
-
Еми лъскавите работи са така, ако не искаш шайн си караш боя. Аз имам едни хромирани джанти и са се надигнали отзад яко, но отпред са си добре и си ги карам така, защото няма как да ги оправя, обаче тръгнат ли и отпред ще стане грозна работа, но за 3 години още се държат

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Задължително ли трябва да се ползва този препарат за сваляне на боя на БОДИ, или може направо със шкурка?
Как се процедира ако има нахапано по борда, за да се заглади, и подготви за полиране?
Днес си купих джанти от този модел, и искам да ги направя като тези на снимката

Как се процедира ако има нахапано по борда, за да се заглади, и подготви за полиране?
Днес си купих джанти от този модел, и искам да ги направя като тези на снимката
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Най добре е БОДИ 700 но не на спрей ами това което се маже като гел!Хубаво е преди да намажеш джантите да ги оставиш час и нещо на слънце да се нагреят хубаво и тогава всичко става много бързо!Като ги намажеш и боята директно почва да става на балончета!И си взимайте хубав препарат за запечатка иначе .... хубавата работа отива по дяволите! 
Сега видях че си питал и за това ако има нахапано по борда!!зависи колко е!!!ако е доста най добре на струг да се отнемат няколко микрона или ако е малко с по едра шкурка ще свърши добра работа!ак оима вече много сериозни ужулвания варианта е с наваряване но може да даде лека разлика!

Сега видях че си питал и за това ако има нахапано по борда!!зависи колко е!!!ако е доста най добре на струг да се отнемат няколко микрона или ако е малко с по едра шкурка ще свърши добра работа!ак оима вече много сериозни ужулвания варианта е с наваряване но може да даде лека разлика!
- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
и пак ще го напиша.. всяка 1 стъпка си има значение за крайния резултат...
п.п разлика може да не се получи ако човекът който го наварява не го прави за първи път..
п.п разлика може да не се получи ако човекът който го наварява не го прави за първи път..
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Стигнели се до наваряване, въобще няма да се захващам.Просто им нямам доверие на днешните "майстори".
Да разбирам, че ако нахапаното е дълбоко, няма смисъл да се полират, защото преди това иска заваряване, а не се знае как ще го наварят.
Да разбирам, че ако нахапаното е дълбоко, няма смисъл да се полират, защото преди това иска заваряване, а не се знае как ще го наварят.
- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
LiTtLeRoCk написа:Стигнели се до наваряване, въобще няма да се захващам.Просто им нямам доверие на днешните "майстори".
мисълта ми беше следната... за всяка една джанта си отговаря различна пръча алуминий с която се наварява.. въпроса е дали твоят майстор знае коя е тази пръчка от която да топи метал за да не си личи.. (ако е наварявал доста джанти има представаа за коя джанта какъв метал да използва..) иначе се получава разлика и съответно анвареното мясато става супер шайн лайк а ХРОМ.. или по-матово...
2: вариянт с флексчето слагаш 1 ламелен диск и започваш да сваляш и заглаждаш деругите.. и така по цялата джанта за да не стане на вълни и разлики... (тък може и на стругар да я дадеш да и пусне 1 стружка и да не се занимаваш)

п.п аз съм правил джанти с липсващи парчета (мойте) и си станаха чук без грешка...
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
LiTtLeRoCk написа:Стигнели се до наваряване, въобще няма да се захващам.Просто им нямам доверие на днешните "майстори".
На доста джанти "ЕТМОНИ" ми е наварявал бордове и са полирани после, взима по 5-10лв на джанта в зависимост от работата по тях, след полировка не можеш да познаеш.
Последна промяна lowrider на 16 Юни 2012, 11:50, променена общо 1 път
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И аз бая джанти съм правил при Мони. Възстановява дори най-окаяните. 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Днес прегледах добре джантите на светло, и се оказа, че нямат сериозни забележки, дори бих казал никакви, но след 18ките М паралел, тия ми малеят много, и се разваля визията на колата.Затова няма въобще да се захващам.Все пак, искам да благодаря много на всички за отделеното внимание!
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Абе хора, нормално ли е при всяко докосване на джантите да остават пръсти които после не могат да се махнат 

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3