Чип за 318ти 1.9 140к.с. 96' ?
Модератор: bum_bum
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Vandalism
- Потребител
-
- Кара: 318 ti comp m technic m44
:
ми аз , така да кажа незнам какво карам още
, не разбирам , но като я зех казаха че била ванус ... тя е с компютър на Z3 за америка и не е същия софтуер , затова тунизирането на софтуера давало чак такива резултати ...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: :
Vandalism написа:аз отидох при едни пичове , които ми дават "уникален" чип , поне така казаха ... който 6тял да ми вдигне близо 20 коня и да и' направи старта така както тръгва на 4 000 оборота . ... знам че на 4000 оборота се включва "вануса" ... та малко ми се струва невъзможно .. дава ми го от 650 на 250 лв. ... как мислите , дали е възможно да направят тожа което казват ??? моля за мнение

А ти така като ти ги наговориха тия приказки върза ли се? То щом си повярвал за ваноса и американския комп кво ли питам де

- Vandalism
- Потребител
-
:
за вануса реших да питам за да разбера , и ас си мислех че нямам ... но софтуера не е еднакъв ... американците имат по-големи изисквания към вредните емисии (нищо че 1 тяхна замърсява 3 пъти повече) и за тва е малко "спъната" до 3500 оборота
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- стан
- старши ентусиаст
-

- Vandalism
- Потребител
-
:
е , са кво фана те шъбето ли .... ??????? нали казваш че е смех ....да ги пуснеме , и да видиме ... , няма да отнеме много ахаха
.иначе малко говориш без покритие ...не съм казвал че ще те "бия" само искам да пробваме ...

- стан
- старши ентусиаст
-
мани ти мойта каква е тя си е най обикновена ми разкажи на твойта уникална за ваноса и компютъра от Z3 за Америка я дай малко детайли
сложи тоя чип дето специално за теб от 650 на 250 ти го намаляват и после разкажи кога точно ти се включва ваноса и имаше ли ефект

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Re: :
Това обяснява,защо темата няма никакъв смисълbum_bum написа:
гледам и не вярвам на ушите си.
А ти така като ти ги наговориха тия приказки върза ли се? То щом си повярвал за ваноса и американския комп кво ли питам де

- chiptuning
- Потребител
-
- Кара: к'вот има !
баси що се дранкате за глупости бе хора.........4овека пита има ли смисал от чип за неговия мотор а вие му осмардяхте темата 

скъпо платен безделник !
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: Чип за 318ти 1.9 140к.с. 96' ?
Prokudeniq написа:Чипа на сток атмосферен мотор може да ти служи само за духовно въодушевление. Колегата едно мнение над моето говори за некви 7000 оборота. Какво значение има след като максималната мощност му е на 5500 или 6000 беше. От там нагоре въртеливия момент ти пада прогресивно като права линия ноадоло и си оставаш само с едни коне дето и за оране не стават. Ако сложиш разпределителен вал на по-големи градуси (283 градуса например) и макс мощност да да ти се получава в 6800 оборота тогава има смисъл да развиваш тези 7000 оборотчета, но въртящия момент няма да започва още от 1500 об. както е в момента, а ще се измести малко нагоре с 500 оборота. При промяна на горивната таблица и задаване на по-богата смес наистина въртеливия момент почва от още по-ниски обороти, но при сток ДВГ богатата смес води до загуба във високата скорост.Vandalism написа: колеги моля дайте мнение дали да сложа чип и има ли смисъл ?
колега,на 5800 си на 150,след това мощността пада но не рязко и на 7000 примерно си на 130 коня но при смяна на предавката вместо да падаш на 4000 падаш на 4500 и дупката в ускорението изчезва,предпочитам да съм 100 коня на 9000 оборота отколкото да сменям на 6500,колата съм я тествал стотици пъти,ефект има и то голям,умрялата 520-ка прави изключителни неща със смешния мотор.в галерията ми има снимка на километража на 20-ката,много губи при висока скорост

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Re: Чип за 318ти 1.9 140к.с. 96' ?
И к'во праим с въртящия момент който се срива изведнъж, само на коне ли разчитамеkirililiev написа:Prokudeniq написа:Чипа на сток атмосферен мотор може да ти служи само за духовно въодушевление. Колегата едно мнение над моето говори за некви 7000 оборота. Какво значение има след като максималната мощност му е на 5500 или 6000 беше. От там нагоре въртеливия момент ти пада прогресивно като права линия ноадоло и си оставаш само с едни коне дето и за оране не стават. Ако сложиш разпределителен вал на по-големи градуси (283 градуса например) и макс мощност да да ти се получава в 6800 оборота тогава има смисъл да развиваш тези 7000 оборотчета, но въртящия момент няма да започва още от 1500 об. както е в момента, а ще се измести малко нагоре с 500 оборота. При промяна на горивната таблица и задаване на по-богата смес наистина въртеливия момент почва от още по-ниски обороти, но при сток ДВГ богатата смес води до загуба във високата скорост.Vandalism написа: колеги моля дайте мнение дали да сложа чип и има ли смисъл ?
колега,на 5800 си на 150,след това мощността пада но не рязко и на 7000 примерно си на 130 коня но при смяна на предавката вместо да падаш на 4000 падаш на 4500 и дупката в ускорението изчезва,предпочитам да съм 100 коня на 9000 оборота отколкото да сменям на 6500,колата съм я тествал стотици пъти,ефект има и то голям,умрялата 520-ка прави изключителни неща със смешния мотор.в галерията ми има снимка на километража на 20-ката,много губи при висока скоростдокато извадя телефона скоростта падна с 10 километра но все пак виш снимката,засичана е с други коли и с гпс,разликата при 200 километра е с 2 одгоре
тва го казвам от опит а не от четене по форумите,нямам дори и спортен филтър и правопоточно гърне,всичко е сток

Няма нищо по-страшно от активната глупост.
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4