Една лампа на таблото ми свети ама...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Една лампа на таблото ми свети ама...

Мнение от hafte » 12 Юни 2004, 23:17

Здравейте,
та значи на Е30 М10 има една червена лампа на таблото която според книгата трябва да свети когато са износени накладките. При мен в случая предните накладки бяха с кабелчета и ги смених с такива без кабелчета. След което светна лампата с удивителна. Дадох кабелчетата на късо за да не свети тази лампа. Сега от една седмица въпросната лампа за подмяна на накладките присветва когато си иска. Какъв ли е проблема и някой имал ли е подобен????
Някъде по форумите гледах че на някой модели имало датчик и на задните накладки, но къде да го открия и кои модели имат от Е30 защото задните накладки са си читави все още (има живот в тях за няколко гонки :) )

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Юни 2004, 8:07

Ми по принцип на мойта кола датчиците са в предно дясно, и задно ляво колело...като дадеш на късо, ако не си направил добре връзката може да ти присветва лампата, най-вероятно е от това, защото на мен точно така ми се случва и като светне после с месеци ме мързи да легна под колата да ги замостя пак добре :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 13 Юни 2004, 10:49

И аз мисля, че е от лош контакт. След като ги дадеш на късо ги изолирай добре, да не се мокрят и цапат :idea: Иначе наистина датчиците на някои Е30, не знам дали на всички са на едното предно и да задното по диагонал :) И според мен не се лишавай от тези датчици, аз не съм виждал накладки, на които не могат да се поставят, какви ползваш?
човек се учи докато е жив...

младши ентусиаст
Аватар

незнам каккъв модел са точно

Мнение от hafte » 14 Юни 2004, 7:59

оригинално с какви е? Според мен само тези E30 с задни дискови имат датчици от зад. Поне аз гледах но моята е с барабани и не видях никъкви кабелчета да стигат до задните накладки.
За контакта си го има и то е добар и като откача датчика да симулирам износване не свети тази лампа аз тази за нивото. Незнам по компютъра дали не отчита на определени километри и той дали не прави тоя номер.

Назад към E30