Една лампа на таблото ми свети ама...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Една лампа на таблото ми свети ама...
Здравейте,
та значи на Е30 М10 има една червена лампа на таблото която според книгата трябва да свети когато са износени накладките. При мен в случая предните накладки бяха с кабелчета и ги смених с такива без кабелчета. След което светна лампата с удивителна. Дадох кабелчетата на късо за да не свети тази лампа. Сега от една седмица въпросната лампа за подмяна на накладките присветва когато си иска. Какъв ли е проблема и някой имал ли е подобен????
Някъде по форумите гледах че на някой модели имало датчик и на задните накладки, но къде да го открия и кои модели имат от Е30 защото задните накладки са си читави все още (има живот в тях за няколко гонки
)
та значи на Е30 М10 има една червена лампа на таблото която според книгата трябва да свети когато са износени накладките. При мен в случая предните накладки бяха с кабелчета и ги смених с такива без кабелчета. След което светна лампата с удивителна. Дадох кабелчетата на късо за да не свети тази лампа. Сега от една седмица въпросната лампа за подмяна на накладките присветва когато си иска. Какъв ли е проблема и някой имал ли е подобен????
Някъде по форумите гледах че на някой модели имало датчик и на задните накладки, но къде да го открия и кои модели имат от Е30 защото задните накладки са си читави все още (има живот в тях за няколко гонки

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ми по принцип на мойта кола датчиците са в предно дясно, и задно ляво колело...като дадеш на късо, ако не си направил добре връзката може да ти присветва лампата, най-вероятно е от това, защото на мен точно така ми се случва и като светне после с месеци ме мързи да легна под колата да ги замостя пак добре 

И аз мисля, че е от лош контакт. След като ги дадеш на късо ги изолирай добре, да не се мокрят и цапат
Иначе наистина датчиците на някои Е30, не знам дали на всички са на едното предно и да задното по диагонал
И според мен не се лишавай от тези датчици, аз не съм виждал накладки, на които не могат да се поставят, какви ползваш?

човек се учи докато е жив...
незнам каккъв модел са точно
оригинално с какви е? Според мен само тези E30 с задни дискови имат датчици от зад. Поне аз гледах но моята е с барабани и не видях никъкви кабелчета да стигат до задните накладки.
За контакта си го има и то е добар и като откача датчика да симулирам износване не свети тази лампа аз тази за нивото. Незнам по компютъра дали не отчита на определени километри и той дали не прави тоя номер.
За контакта си го има и то е добар и като откача датчика да симулирам износване не свети тази лампа аз тази за нивото. Незнам по компютъра дали не отчита на определени километри и той дали не прави тоя номер.
4 мнения
• Страница 1 от 1