Pomagaite!Vapros za okachvane...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Pomagaite!Vapros za okachvane...

Мнение от Alex 320i Cabrio » 28 Окт 2002, 11:35

Reshih da si slozha Angliiski nomera na Cabrioto i zatova trjabva da mina tehnicheski pregled. Vsichko mina dobre, dokato ne se okaza, che jabalkovidnite boltove a ot tam i nosachite otpred sa za smjana, kakto i tamponite na zadnija most. Otgore na tova v Anglija po zakon, vsichki koli trjbva da imat migachi otstrani na kalnika, koeto ozbnachava, che trjabva da se izrezhat dve dupki v kalnicite i da se slozhat migachite. Ravnosmtekata e:
GBP140 (BGL520) za dva nosacha, dva tampona i dva migacha
GBP400 (BGL1200) za trud...

V chudo sum se vidjal, zashtoto hem mi se iska da si go napravja sam, hem ne moga zashtoto njamam instrumentite da svalja tamponite i gumenite lageri, puk s chuk ne mi se pravi. Njakoi ot vas ako mozhe da dade akul...

Изображение

Пристрастен към БМВ
Пристрастен към БМВ
Аватар

отг::Pomagaite!Vapros za okachvane...

Мнение от Роската » 28 Окт 2002, 21:03

За шарнирите-чук и щанга!
За гумените тампони на задния мост-хидравлична преса,но ти там едва ли ще намериш!
Вторият вариант е с пистолет Бош за горещ въздух.Нагряваш и излизат като кашкавал!Такъв пистолет има при всеки пласмасаджия,дето лепят брони!
Набиването е лесно,като ги поведеш правилно,влизат с 5-6 леки почуквания,пак можеш да нагрееш външния диаметър на моста.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M_Kuzev » 19 Ное 2002, 20:48

За шарнирите всички използват чук и щанга, или някакъв друг метален прът, тъй че не се притеснявай! Само отвиваш гайката, опираш единия край на щангата в шенкела, а по другия край - бой с чука! Понеже болта е с конус в шенкела, така се вади. Обикновено след 5-6 по-силнички удара шарнирния болт изпада от шенкела, откъм носача (нали него ще сменяш) откачаш лостчето, свързващо носача със стабилизиращата щанга. По-лесно е да го откачиш откъм виалетата (стаб. щангата) първо, пък като свалиш носача - от него. Но както си решиш. След това откачаш носача откъм купето и готово.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 20 Ное 2002, 9:52

Няма опасност да използва съвета ти ;) Малко го хванахме в крачка, че няма на какво да сменя окачването :)

---------------------------------------------
You don't need eyes to see, you need vision!

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Re: отг::Pomagaite!Vapros za okachvane...

Мнение от LandShark » 22 Ное 2002, 13:45

Turturelo написа:Няма опасност да използва съвета ти ;) Малко го хванахме в крачка, че няма на какво да сменя окачването :)

Ей, че бре, хора... К'во толкоз... Не че съм го виждал Алекс, но доколкото съм си писал с него, наистина май има 320 Кабрио и шестица. Освен това с него имаме общ приятел, та благодарение на него съм 99% сигурен че наистина я има тази кола. Защо обаче е дал снимка от e30.de нямам идея...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 22 Ное 2002, 14:22

Бе май не е влизал оттогава ... Очи да видят, ръка да пипне. :twisted: Защото както е надалеч няма много голяма вероятност да се разбере така ли е или не, не че ме притеснява, но мразя хората, който си измислят! В този форум има доста хора дори въобще без автомобили, камо ли по-екзотични, но това не намаля уважението ни към тях ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 22 Ное 2002, 14:26

но мразя хората, който си измислят

e dori i da si izmislia ne mojesh da go mrazish:) ako si izmislia (v koeto se symniavam, prosto mu e haresala snimkata i naj-veroiatno mu e bilo po lesno da ia kchi neja, vmesto da snima), to pone ima talant v tazi nasoka (i za kmtr-ajnia jubilej, i za djantite i t.n. i t.n.), i zaslujava samo priznanie v oblastta na kratkia razkaz i maniata po bavarci:):)
<br>
br

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M_Kuzev » 22 Ное 2002, 16:29

Стига бе, оставете човека на мира... Защо го набедихте, че си измисля? Това, че е сложил тая снимка не значи, че това е неговата кола. Оня ден вместо това кабрио имаше снимка на една бегачка от '80-те... едва ли е негова!!! Но защо да няма 320 кабрио и 635? Не е невъзможно да имаш тези коли!!! Аз мога да си сложа снимка на Бентли, щото ме кефи, това не значи че имам Бентли...

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

ех, Тома неверни!

Мнение от LandShark » 23 Ное 2002, 12:31

Turturelo написа:Бе май не е влизал оттогава ... Очи да видят, ръка да пипне.

Доколкото ми е известно през ноември ще си идва с кабриото до БГ. Или поне така ми беше казал моя приятел, който го познава лично... Това донякъде обяснява защо не е влизал напоследък. Та може би наистина това кабрио не е толкоз имагинерно. А ако го видя и лично аз, ще свидетелствам тук.

Аватар

ha

Мнение от DA WOLF » 28 Ное 2002, 14:35

alex vreme e da napishesh i ti neshto po vaprsosa che gledam zdravi intrigi se zapletoha :arrow: :P
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 28 Ное 2002, 15:40

Може и найстина да има 320 Кабрио ,и просто да е сложил тази снимка ама според мен ако беше така щеше да си влиза тук :!:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 04 Дек 2002, 1:06

Аз пък му вярвам на момчето. Все пак ми е адаш...

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 04 Дек 2002, 11:56

Az pak ne mu vjrvam :twisted: !Sigurno shtoto ne mi e asash :wink: .Ne znam.Ama e mnogo samnitelno 4e i onj gemanec deto e negova kolata sashto e Alexandar.Ne samo kolata mu e vzel na 4oveka :lol: !

Назад към E30