Как се сменят

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как се сменят

Мнение от Alex Т » 14 Май 2004, 20:21

лампичките за фаровете, тези които са над копчето за включване на късите. И по-точно какво трябва да отворя за да стигна до тях.
The Ultimate Driving Machine

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 14 Май 2004, 20:25

Леко напъни отстрани на панела с нещо остро, като падне панела отзад няма как да не забележиш каде е лампичката, излиза лесно от мястото си :wink:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Май 2004, 23:03

Zer0 ти луд ли си???? Нищо не трябва да напъва защото ще счупи маса неща!!!

Значи ..... мисля иде реч за картинките, които са над копчето за фаровете и халогените - показват ти кое копче за какво е.

Махаш кората която ти стои под волана (над педалите). Погледни отдолу ....ще видиш, че цялото панелче се държи на болтчета с две гайки. Разхлаби гайките до крайност ако искаш не ги махай. Внимателно издърпай цялото панелче навън (може да се налжи да отвиеш малко шайбите, държаки пластмасата която ти е точно под стъклото на арматурното табло - тя леко застъпва панелчето за фаровете но само я разхлаби).
Като издърпаш панелчето навън (може и не цялото) ще видиш къде точно е лампичката (една крушка е за всичките) - издърпай гнездото й, сложи новата и монтирай всичко обратно.
Нищо не напъвай излишно ..тези коли са направени цивилизовано да си ги разглабяш ....а не да напъваш с отверката и да освиниш пластмасите!!!

Успех :wink: Ако нещо не ти е ясно или се притесняваш да не счупиш нещо, пусни ми ЛС, ще се разберем и ще ти помогна на място - работа за десетина минути е :wink:

Аватар

Мнение от DA WOLF » 15 Май 2004, 8:07

абе става и с отверката (но внимателно) както казва Зеро, за предпочитане обаче е горе описания начин...
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 15 Май 2004, 10:05

При мен си излизаше почти много лесно с отверката, явно предния собственик баиа го е вадил-пъхал-вадил-пъхал 8) :angel:

Аватар

Мнение от DA WOLF » 15 Май 2004, 18:29

и при мене е така........
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Потребител
Аватар

Мнение от Alex Т » 15 Май 2004, 21:21

10х за напътствията. Утре ще пробвам по "цивилизования" начин, ако не стане с отвертката :)
The Ultimate Driving Machine

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 15 Май 2004, 22:12

Излиза съвсем леко независимо с какво го "ръгаш" :lol: Аз съвсем скоро сменях въпросната лампичка! Имай едно наум: Когато тестваш дали работи колата трябва да е на контакт. Аз се главоблъсках 15 мин. защо слагам нова лампичка, а неще да свети :shock: :oops: Оказа се, че не просто трябва да пуснеш светлините, а и да врътнеш ключа :) Успех :)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 16 Май 2004, 0:40

Колегата fortune е напълно прав ........като я смениш - ключа на контакт за да видиш дали всичко е ок.

Назад към E30