за задните спирачки на е30 комби

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

за задните спирачки на е30 комби

Мнение от pepibmwe30 » 11 Мар 2008, 0:20

:( Здравей ентусиасти.........имам един въпрос към спирачките на бмв е30 комби ,та вчера трябваше да мина на преглед колата на дядоми,но отидох само с мойта(нали се сещате ;) ) и та по накратко.На валците предните спирачки добре ама на задните натискам спирач. педал до дупка и нищо леко спяха но не задържат.Ръчната е добре,ама задните спирачки нееее.Преди 2 години работех в ЕВРОПА и специално отидох до ГЕРМАНИЯ да си оправя БАВАРКАТА в сервиз на БМВ итам ме одрусаха 900евро за цялата спирачна система(тоест аз изках само накладките да се сменят ама немците смениха всички спирачни маркучи ,накладки със спирачните дискове и течноста ) та мисълта ми е къде може да е проблема.Гледах в realcom за спирачната система отзад дали има заден разпределител на налягането , но аз него видях :dunno: :bowdown: :help: моля помогнете.Имам и ABS,но не ми се вярва да е в него проблема или някой маркуч да се е запушил абе незнаммммммммм :roll:
Изображение

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 318Is

Мнение от Raicko Racing » 11 Мар 2008, 0:23

Провери помпата,педала твърд ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 11 Мар 2008, 0:34

http://bmwfans.info/original/E30/tou/31 ... l-34_0131/
№5 е регулатора. Като гледам е някъде отпред :uups: . Преди него, после на кръстачката отзад - има ли налягане с натиснат педал?

Едит: http://bmwfans.info/original/E30/tou/31 ... l-34_0116/ - това за с АБС. На място не трябва да има значение - трябва да си пуска налягането ;)
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepibmwe30 » 11 Мар 2008, 18:41

;) благодаря за инфото...педалът е твърд.... :roll: питам отзад дали има регулатор за налягането при товар да се увеличава налягането на задните спирачки,но май няма щом в real го нямааа :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Мар 2008, 21:02

апаратите може да са проблемни,прибираш буталата,после някой помпи и гледаш как се отварят.и така няколко пъти да се раздвижат
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

за спирачките

Мнение от pepibmwe30 » 12 Мар 2008, 23:32

;) благодаря за съветите ... :bgflag: според мен ще да са задните спирачни апарати :mhihi: в събота ще има разглобяване и много биричкааааааа :have one:
Изображение

Назад към E30