Inspection и лампата за спирачките светят!?!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Inspection и лампата за спирачките светят!?!
Значи Inspection-a не можах да го изгася, както и да е, но и лампата за проблем със спирачките свети. Предполагам че затова не гасне и Inspection-a.
А лампата за спирачките свети най-вероятно от това че накладките които са сложени нямат извод за датчик които да ги следи и кабела от колата си виси така.
ОК но защо кабела които не е включен е само един – на предна лява гума, сигурно като си смениш накладките и той мери само едната. Като даде че е изхабена и сменяш пак всичките.
Дайте ми някакво обяснение на тази главоблъсканица.

А лампата за спирачките свети най-вероятно от това че накладките които са сложени нямат извод за датчик които да ги следи и кабела от колата си виси така.
ОК но защо кабела които не е включен е само един – на предна лява гума, сигурно като си смениш накладките и той мери само едната. Като даде че е изхабена и сменяш пак всичките.
Дайте ми някакво обяснение на тази главоблъсканица.
- Новини
-
venc
За накладките ..ами като видиш че едната ти обувка е износена, само една нова ли ще си купиш?
Датчика се слага само на едната предна и на едната задна. Като си купуваш нови накладки, искай и този датчик да ти дадат защото повечето са без такъв. Мисля че десетина лева струваше.
Виж ако найстина кабела не е вързан значи просто свали джантата и погледни сам състоянието на накладките:)
Из този форум има достатъчно теми как се гаси oil service и inspection-а
Не те съветвам да го правиш сам ....в бензиностанция Европа (намира се на бул. Европа) имат такъв уред ..два лева ще ти струва зануляването.

Датчика се слага само на едната предна и на едната задна. Като си купуваш нови накладки, искай и този датчик да ти дадат защото повечето са без такъв. Мисля че десетина лева струваше.
Виж ако найстина кабела не е вързан значи просто свали джантата и погледни сам състоянието на накладките:)
Из този форум има достатъчно теми как се гаси oil service и inspection-а

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Кабелчето на предните накладки се намира от шофиорската страна! Цената е 10 лева има го в почти всички магазини които продават накладки за БМВ! Не смениш ли кабела лампата ще ти свети !
Малкия написа:Кабелчето на предните накладки се намира от шофиорската страна! Цената е 10 лева има го в почти всички магазини които продават накладки за БМВ! Не смениш ли кабела лампата ще ти свети !
Бре да му се невиди... ще си свети занчи

Така. Датчика е една кьопава жица поставена в накладката между спирачния диск и подложката на наклаката. Като се претърка феродото жицата се къса. Вържи я тази пущина на късо и толкоз с лампата за спирачки. Е ти можеш и да си извадиш лампата от таблото, разбира се... но как се сваля табло ще си говорим друг път

Цялата галимация можи и да не стане, ако имаш проблем с захранването на таблото, но това е рядък случай. Пък и се оправя лесно.
Аре успех и умната. Да не си треснеш Мотроника (или Джетроника, знам ли...), ако не го закъсиш правилно...
Мързелът е майка на всички изкуства
Re: Inspection и лампата за спирачките светят!?!
venc написа:ОК но защо кабела които не е включен е само един – на предна лява гума, сигурно като си смениш накладките и той мери само едната. Като даде че е изхабена и сменяш пак всичките.
Щото е лодост да караш с различно износени накладки на предните колела. Понеже BMW от известно време се оказа че могат и коли да правят, освен самолети, нека ги оставим да ги правят а ние да ги караме с кеф. А и място на таблото нема за щутории, братчет.
Мързелът е майка на всички изкуства
6 мнения
• Страница 1 от 1