Лайсни на вратите и калниците, демонтаж и монтаж

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Лайсни на вратите и калниците, демонтаж и монтаж

Мнение от porostorm » 12 Яну 2008, 0:47

Огромно умение и умност трябва да си изкъртиш лайсните на вратата и калника /десните/ без да нанесеш повреда на вратата и калника /бях спрял м/у една тупалка за килими /тези с по 2 П образни винкела за основа и тръба отгоре/ понеже нямаше къде да се спре.
Добре обаче там малко под наклон и назад колата леко занесе надясно, П образният винкел се е пъхнал м/у лайсната на задната врата и предната и като съм дал газ да излизам я избута напред, тя от своя страна избута тази на калника... абе дебил съм :mhihi: Плъзнах лайсната на вратата назад и си дойде на мястото и тази на калника също...

И двете лайсни седят но се хлабави, та въпросът ми е как се свалят/монтажа после мисля, че ще е ясен/ и как са захванати за вратата/калника?

Благодаря :cry:
:yes:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 12 Яну 2008, 1:06

:banghead:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 12 Яну 2008, 1:13

Явор написа::banghead:
Бе и аз това викам ама все пак няма да е лошо да кажете ако има някаква тънкост.. на щипки ли са на кво са? Да не се лутам утре в тоя студ, че и сесията ме чака...

Ако не са на щипки е ясно, че трябва да сваля кората но все пак :uups:

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 12 Яну 2008, 3:41

Ся ако уточниш, за купе или седан говорим и за преден или заден калник, също нема да е лошо за да получиш конкретна препоръка ;)

Иначе на вратата има една като гайка дет свършва вратата която най вероятно си счупил иначе е на щипки с изключение на предния край на лайсната издърпва се като откачиш другите щипки, за калника е аналогично, само дето няма гайката ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 12 Яну 2008, 3:56

Да, забравил съм.
Колата е седан и става въпрос за предна дясна врата и преден десен калник.
Въпросния болт за лайсната на вратата го видях... явно съм го счупил :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AntropoS » 12 Яну 2008, 13:12

porostorm ... дремети. И на мен ми се случи нещо подобно преди две години, ама аз прецаках предна лява лайсна. Излекувах я доста прото .... изсецах самата лайсна ( ич не съм се съобразявал с щипките) и после обилно черен силикон като обърнах внимание да не намацам и самота врата :mhihi: . Направо си заспа.

П.С. Побългаряване му е майката. А и моята Е30 е доста измъчена на я паза като преди.
Не трябва да те е страх от действието, а от бездействието.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 12 Яну 2008, 13:44

Съгласен съм с теб, ако съм потрошил някои щипки и не мога да намеря ще прибегна към силикона, обаче за да стигна до там все някак си трябва да демонтирам лайсните :) Нали?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 12 Яну 2008, 16:16

ge_a написа:Ся ако уточниш, за купе или седан говорим и за преден или заден калник, също нема да е лошо за да получиш конкретна препоръка ;)

Иначе на вратата има една като гайка дет свършва вратата която най вероятно си счупил иначе е на щипки с изключение на предния край на лайсната издърпва се като откачиш другите щипки, за калника е аналогично, само дето няма гайката ;)
На 100% вярна диагноза :D
Самото болче на лайсната на вратата се беше изтръгнало и изкривило от лайсната и беше отчупило малко парченце от нея. Залепих го със силикон и още някакво лепило.
При лайсната на калника се беше счупила щипката от страната на вратата, но така че нямаше проблем да се залепи.

Всичко е на мястото си вече, благодаря Ви.

Назад към E30