данни за дебитомера

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

данни за дебитомера

Мнение от halachev » 24 Мар 2004, 14:16

:oops: ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ , КАКТО ВЕЧЕ ВИЖДАТЕ АЗ СЪМ НОВ ПОТРЕБИТЕЛ. ИМАМ ПОГЛЕД ВЪРХУ ДИСКУСИИТЕ КОИТО СЕ ВОДЯТ. ПРОБЛЕМЪТ Е СЛЕДНИЯ : ИМАМ Е30 320I TOURING 91Г . КУПЕНО Е ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ОТ ИТАЛИЯ. ХОДИХ В ДАРУ КАР И ТАМ "НАСТРОЙВАХА" ДЕБИТОМЕРА - БЯХ СИЛНО ПРОТИВ ТОВА КОЕТО СА НАПРАВИЛИ. СЛЕД НЯКОЛКО ПОСЕЩЕНИЯ НЕ МОЖАХА ДА ВЪЗСРТАНОВЯТ ТОВА КОЕТО СА СТОРИЛИ. КОЛАТА НЕ ВЪРВИ ДОБРЕ НА БЕНЗИН НЯМА МОЩНОСТ ДОРИ И ПРИ ПО ВИСОКИ ОБОРОТИ, НАПРАВО СЕ СПЪНА. ИМА ЛИ НЯКОЙ КОИТО ДА МИ ПОМОГНЕ С НАСТРОЙКИТЕ НА ДЕБИТОМЕРА. В СЪЩИЯ КОРПУС ИМА И ВИНТ С ВЪТРЕШЕН ШЕСТОГРАМ КОЙТО СЪЩО Е ВЪРТЯН. АКО МОЖЕ ПОМОГНЕТЕ , КОЛАТА В МОМЕНТА Е СТРАШНО СПЪНАТА. ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ДАННИ КАК Е БИЛА НАСТРОЕНА КОЛАТА ПРЕДИ НАМЕСАТА НА "СПЕЦИАЛИСТИТЕ"
ПС. СМЕНЯНА Е И ЛАМБДА СОНДАТА , ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР СВЕЩИ , ГОРИВЕН ФИЛТЪР.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Мар 2004, 16:22

:OT: Най сетне още някой от Шумен :D Халачев ,трябва да се запознаем ,да пием по една биричка :D А за проблема ти с колата не съм компетентен за съжаление .. :oops:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: данни за дебитомера

Мнение от Penchev » 25 Мар 2004, 13:13

halachev написа:....

Не знам какво може да се натстройва в дебитомера, но този шестограм за който говориш, с него се настройва горивната смес :arrow: дали да е богата или бедна :idea: Ако има някъде там диагностик закарай колата да ти я закачи на газоанализатора и ще ти го настрои :arrow: аз като си земах мойта също човърках по тоя винт като си мислех че ще литне :oops: :lol: и после установих че даже положението се влошава и я закарах на диагностика :arrow: бях направил по богата сместа и харчеше като луда и не вървеше :arrow: повярвай ми като ми я напрайха имах чуството че съм се качил на МиГ 29 :lol:
П.С. Според мен дебитомер не се настройва, може би проблема найстина е от него и те са се опитвали да го "съживят", нямам много голям опит но знам че каот се скапе дебитомера, колата няма мощност в високите обороти :roll: Случва се на няколко човека с БМВ-та и съм го забелязал :idea:
Ако дебитомера е заминал, не знам колко пари е но не е много малко :arrow: а относно това което написах за шестограма по нагоре, невярвам в Дару да не могат да ти регулират сместа :idea: Тъй че може и самия дебитомер да си е заминал :!:
Може и да греша, не съм специалист, от опит ги знам тези неща :arrow: просто давам информация :idea:
УСПЕХ :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

отговор

Мнение от halachev » 25 Мар 2004, 13:35

Говоря за Варненския сервиз. Местиха стопера на зъбното колело в дебитомера. 3 по 40 лв. плащах за майсторлък.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: отговор

Мнение от Penchev » 25 Мар 2004, 13:39

halachev написа:Говоря за Варненския сервиз. Местиха стопера на зъбното колело в дебитомера. 3 по 40 лв. плащах за майсторлък.
Тогава зимай нов дебитомер, или втора ръка :oops: няма друг изход :arrow: а постоянно да се бъркаш за по 40 лв не си заслужава :wink:
Изображение

Назад към E30