kakvo namerih v kartera si?!?!?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
kakvo namerih v kartera si?!?!?
Pri porednata smiana na maslo reshih da svalia i kartera da izchistia ot vatre che za kola na 210K km bog znae kakvo ima, i kakvo se okaza... Vatre imashe 2 bolta edin ot flaneca deto darji motovilkata na 1 cylindar, edin sashtiat kato tezi koito darjat kapaka na kartera, zaviva se v korpusa i edno parche ot jeliazo koeto vse oshte ne moga da ustanovia ot kakvo e .....
Napravo biah shokiran! Kak taka e earbotila mashinata neznam!!!!!!! Ei hora otvorete si karterite vi kazvam! Tva jeliazo mai e ot obtegacha na verigata mi ama ne sam siguren vse oshte....
DaWolf

'91 E30 318is '83 E28 520iA
Napravo biah shokiran! Kak taka e earbotila mashinata neznam!!!!!!! Ei hora otvorete si karterite vi kazvam! Tva jeliazo mai e ot obtegacha na verigata mi ama ne sam siguren vse oshte....
DaWolf
- pe4atara
-
отг::kakvo namerih v kartera si?!?!?
Еййй и Ти с твоя късмет!!
Не ти препоръчвам да отвърташ пробката на дефиринциала или сменяйки антифриза-да гледаш,какво имаш в радиатора си.
Пък кой знае-може и някой "златен пръстен" да излезе или дипломата на някой "майстор".
Тва е под формата на МАЙТАПА-исках да те разсея
Вярвам,че сега си мислиш само-от къде са се появили тези странни неща в картера???
Е-и аэ бях така,когато си мерих компресията-оказа се,це 3от6-тя цилиндъра ги няма вече и трябва......ALPINATA-но Роската ме успокои,че докато си върви няма да я бараме.
Та-Най важното в случая е-да не позволяваш да те обзема параноята,че нещо не върви както преди,че нещо ти тропа и т.н. - Нали все пак BAVARECA си върви - така че:
DRIVE and DONT WORRY FOR NOTHING
ГУСТО МАЙНА ФИЛИБЕТО-ДА СИ БРЪМЧИШ С BMW-то
Не ти препоръчвам да отвърташ пробката на дефиринциала или сменяйки антифриза-да гледаш,какво имаш в радиатора си.
Пък кой знае-може и някой "златен пръстен" да излезе или дипломата на някой "майстор".
Тва е под формата на МАЙТАПА-исках да те разсея
Вярвам,че сега си мислиш само-от къде са се появили тези странни неща в картера???
Е-и аэ бях така,когато си мерих компресията-оказа се,це 3от6-тя цилиндъра ги няма вече и трябва......ALPINATA-но Роската ме успокои,че докато си върви няма да я бараме.
Та-Най важното в случая е-да не позволяваш да те обзема параноята,че нещо не върви както преди,че нещо ти тропа и т.н. - Нали все пак BAVARECA си върви - така че:
DRIVE and DONT WORRY FOR NOTHING
ГУСТО МАЙНА ФИЛИБЕТО-ДА СИ БРЪМЧИШ С BMW-то

maI SI PRAV vapreki che biah na pat da kaja "zdrasti" na butaloto si ot 1 cylinder muhahahah
no bavarkata si cepi lepi i vulkanizira eiiiii! niaa spirane taia machina!!!
DaWolf
Ne se urkai brato,az namerih sushtoto neshto s projinata, dokato si smenqh vodnata pompa-beshe to4no zad neq,ama ne znam kak e stignalo tam!
Абе човече, доколкото разбирам в картера си намерил един болт (един от двата мотовилкови болта) от капака на лагера на мотовилката (това ли наричаш "фланец" или аз греша?...ако греша, извинявай!)...ами без един от тия болтоже колата не ми се вярва да върви!!! Сигурен ли си, че това е точно такъв болт?...и да видя, трудно ше повярвам, че колата ми е вървяла (и то каква кола!!!) без тоя болт!!! Тия двата болта са подложени на големи натоварвания при такта всмукване, обикновено се затягат с около 50 Н.м, ако е само един... не знам възможно ли е такова нещо, но ще го приема за истина. Има и друго - щом колата си върви, не и бери грижа. Още повече, че един болт, щом не знеш от къде е (ако всичко е здраво и няма странични ефекти, шумове и т.н.) не е заплаха за двигателя - не е малка частица за да мине с маслото и да ти направи мизерията! Ако нямаш стружки по пробката значи нямаш проблеми... знам един ефикасен начин за предпазване от суеверия - запали му гумите на БМВ-то, ако му има нещо, то ще си покаже!!!
Re: отг::kakvo namerih v kartera si?!?!?
M_Kuzev написа:Абе човече, доколкото разбирам в картера си намерил един болт (един от двата мотовилкови болта) от капака на лагера на мотовилката (това ли наричаш "фланец" или аз греша?...ако греша, извинявай!)...ами без един от тия болтоже колата не ми се вярва да върви!!! Сигурен ли си, че това е точно такъв болт?...и да видя, трудно ше повярвам, че колата ми е вървяла (и то каква кола!!!) без тоя болт!!! Тия двата болта са подложени на големи натоварвания при такта всмукване, обикновено се затягат с около 50 Н.м, ако е само един... не знам възможно ли е такова нещо, но ще го приема за истина. Има и друго - щом колата си върви, не и бери грижа. Още повече, че един болт, щом не знеш от къде е (ако всичко е здраво и няма странични ефекти, шумове и т.н.) не е заплаха за двигателя - не е малка частица за да мине с маслото и да ти направи мизерията! Ако нямаш стружки по пробката значи нямаш проблеми... знам един ефикасен начин за предпазване от суеверия - запали му гумите на БМВ-то, ако му има нещо, то ще си покаже!!!
a da znacchi nepravilno sam se izrazil - ne beshe ot tia dvata golemite ot ednata i drugata strana na motovilkata (te darjat samoto butalo) a e otdolu i se naviva v neshto kato shaiba no e po-debelo i e samo edin dokolkoto mojeshe da se vidi... no iavno i bez nrego si varveshe...
DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

7 мнения
• Страница 1 от 1