Демонтаж на виско - помощ!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Демонтаж на виско - помощ!
Днес бях планирал да си демонтирам виско-то, защото е зацепено постоянно. Проблема обаче е, че се е затегнало брутално, а и трябва да се държи контра на гайката. Има ли някой от вас със свободно време да го почерпя да дойде да ми помогне да го свалим или поне дайте акъл как по-лесно да стане. Има ли някакъв по-удобен начин да се държи контра, защото 4-те малки болта на водната помпа трябва да ги придържам с някаква отверка, а нямам достатъчно яка такава. Като помня на М50 виското как се мъчихме с баща ми 2-3 часа и изкривихме 5-6 отверки лошо ми става
С някакъв ремък ли да се натегне, с какво? 

BMW only!
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
bmw maniqk ivo bmw написа:Удари ли ключа с чук и знаеш ли че е с обратна резба гайката на виското![]()
![]()
+Тва пръсни с някъв спрей пенетрант фани малките болчета едно от тях с ключе '10',кво толкова вие щом едно виско ви се опъва кво да говорим за свалянае на вдигатели и други още по-мъчни изтории

айе успех

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ще видя какво мога да направя, ама като гледам май нема как да стане. Те и планките, които са заварили за да го зацепят за постоянно пречат на ключа да хване гайката (много дебел идва), ебати тъпата работа
Просто сам няма да мога да го направя това. Спрей нямам никакъв. Ще трябва да изчакам баща ми в края на седмицата да помогне. Смяна на двигатели и тем подобни неща за богоизбрани механици не са прави с голи ръце, а с добър комплект инструменти и не пред блока 

BMW only!
То и най-великия сервиз да имаш, кат незнаеш отде се фаща отверката, па нема нищо да свършиш. Кат знаеш, че е с обратна резба, къв е проблема? Зимаш ключа с една щанга, яка отверка или нещо подръчно, напъваш ремъка навътре да задържи тъпата шайба и с чука, ряско удряш ключа и си готов, кат нестане от първия, ше стане от 5 път, бахти, цяла тема се пуска. Модовете трябва да пуснат 5-6 теми важни за някой от тук присътващите и поне там ад ес задават въпросите от сорта на къ да си сменя крушката на пръскалката, или миах през локва, що спря да свети неона 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми намери син тънък люч бре кво го мислиш
Иначе никакви контри само бой рязко по чука и това е ,
сигурно за 1000-ен път някой пита за това за това ти се хилят

Иначе никакви контри само бой рязко по чука и това е ,
сигурно за 1000-ен път някой пита за това за това ти се хилят

- amd
- клавиатурен мунингист
-
A, ако става на дума и по-тъпи теми съм имал - нали преди няколко седмици си изпуснах една габаритна крушка във късия фар, още си седи там
Иначе сте прави, твърде елементарна е тамата, винаги ползвам търсачката по някакъв проблем, но исках да се посъветвам, примерно за ремъка не се бях сетил. Също не се бях сетил да ударя с чука, вместо да натягам и да чакам да тръгне да се развива. А за съжаление съм доста ограничен откъм инструменти, ще трябва да намеря отнякъде.

BMW only!
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- amd
- клавиатурен мунингист
-