Как да сверя часовника....?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Как да сверя часовника....?

Мнение от simple_man » 12 Фев 2004, 0:20

...на таблото на колата ми!Със стрелки е, има бутончета + и -,но ваобще не реагира катоги натискам :( Да ги задържам пак нищо не става!А иначе часовника си работи перфектно!
Другия ми въпрос е за какво служи уреда с дисплейче разположен поне при мене до ръчната спирачка?Показва ми некви градуси ама нещо не мога да го разбера!Ще се радвам ако няой обясни!

Мерси! :wink:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

до ръчната спирачка

Мнение от venc » 12 Фев 2004, 10:47

да и примен има дупка на това място, до ръчната спирачка, вътре се вижда една бяла букса с кабели към нея. и аз се чудиа за какво е и какво по принцип се бучва кум нея.

от лявата страна на лоста.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: до ръчната спирачка

Мнение от Anton Anastasov » 12 Фев 2004, 11:17

venc написа:да и примен има дупка на това място, до ръчната спирачка, вътре се вижда една бяла букса с кабели към нея. и аз се чудиа за какво е и какво по принцип се бучва кум нея.

от лявата страна на лоста.

При мен от там се превключват режимите на автоматика - има врътка с букса и някаква електрика, защото когато дам на контакт това копче отива автоматично на положение Е. Явно кабелите са изведени стандартно. Другите вероятности са:
или тази пластмаса е от автоматик
или е сменяна скоростната кутия (от авт. към ръчка)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anton Anastasov » 12 Фев 2004, 11:31

Относно часовника мисля, че са ти клеасали копчетата (не се майтапя).
Когато настройвам моя (след откачане на акумулатора) първото натискане (докато зацепи) е много трудно.
Свали го, почисти го и ако можеш пръсни с контактен спрей копчетата.
Ако това не помага - потърси си нов.

DJ Mунчо
Аватар

zdaveite

Мнение от Monkey » 12 Фев 2004, 23:01

zdraveite na vsi4ki.ot 4 dena imam BMW 318i i sam mnogo dovolen, samo imam pitane taka li triabva da vie deferciala,mnogo usoben zvuk ima.
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: zdaveite

Мнение от Anton Anastasov » 13 Фев 2004, 11:00

Monkey написа:zdraveite na vsi4ki.ot 4 dena imam BMW 318i i sam mnogo dovolen, samo imam pitane taka li triabva da vie deferciala,mnogo usoben zvuk ima.

Според мен причините са две (на първо четене):
Липса на масло - провери го в някой сервиз
Отишъл си е - сложи му добавка или го смени

Преместете темата, за да я види някой по-светнат
Момчето е на зор НОВА КОЛА - НОВА ТРЪПКА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 13 Фев 2004, 11:53

Monkey написа:zdraveite na vsi4ki.ot 4 dena imam BMW 318i i sam mnogo dovolen, samo imam pitane taka li triabva da vie deferciala,mnogo usoben zvuk ima.

Този пост беше като новая тема в Е30 форума, но докато напиша отговор и изчезна :shock:

Monkey, добре дошъл в БМВ тийм!
Честито за новата придобивка, със здраве да си я караш!
пробвай занапред да пишеш на кирилица, по-лесно се чете.
по принцип диф-а не трябва да се чува, но имай впредвид, че БМВ имат едни от най-яките диф-ове, дори и да вие няма да те остави на пътя (освен ако не правиш burnout или дрифтове :lol: :lol: )
Наистина, виж за масло, може да е шпер-касетата, ако имаш такава.
Пази си го, че е доста скъпа рез. част (дори от морга) :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordan » 13 Фев 2004, 20:44

при е36 има градуси на таблото- където мига знака внимание.отчитат температурата на околната среда.мисля че се ползва от motronik инжекциона при работата на студен двигател и е изведено като един вид екстра.като гледам и при двамата, като съдя от годината на производство инжекцията е мотроник така че...
за дифа на monkey възможно е ако колата не е нов внос предишния
собственик да си е спестил някой лев от масла като е сложил неподходящо и калпаво.първата работа при купуване на кола на старо е:
1.смяна на ангренажен ремък(незнам за 4ките но 6тиците не са защитени и ако се скъса клапани и бутала стават на дреб.
2.смяна на всички масла,щото не се знае кога са сменени за последно
3.проверка в сервиз на предница за неизправности.струва не повече от 5лв.,но може да те предпази от големи проблеми
4.проверка и настройки на двигателя в сервиз на стенд.спестява гориво и струва не повече от 15-20лв.тук проблема е да се попадне на човек който разбира, само стенд не е достатъчен.
следва дълго и безавариъно каране.пожелавам ти го!м40 е страхотен двигател и само кофти обслуйване може да го прецака
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

DJ Mунчо
Аватар

момчета мерси

Мнение от Monkey » 17 Фев 2004, 10:17

значи дифа ми вие само на първа после звука изчезва.всичко смених, а даже вчера смених и предните гуми с високо скоростни. къде мога да си направя пълна диагностика за малко кинти?иначе в четвартак може да се видим на еко-то.
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

младши ентусиаст
Аватар

Re: момчета мерси

Мнение от chefo » 17 Фев 2004, 10:36

Monkey написа:значи дифа ми вие само на първа после звука изчезва...

сигурен ли си, че не става въпрос за скоростната кутия???

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 20 Фев 2004, 19:30

па не знам уж леко включва не старже сутрин. ще трябва да сменя маслото в дефернцяла и ще видя
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 23 Фев 2004, 10:15

То не е задължително да стърже и да се включва трудно, за да кажеш, че е скоростна кутия!
Щом вие на 1-ва, а после изчезва, значи почти е сигурно, че е кутията, защото диф-а работи по един и същ начин, без значение на коя предавка си и ако той вие, то ще е и на 1-ва, и на 2-ра и т. н. :idea:

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 23 Фев 2004, 15:27

знаеш ли Чефо че маи сиправ защото като го настъпя на парва и при смяна на втора като отпусно рязко съединителя и дам пълна газ се чува някакъв звук от скоростите.при плавно включване го нямя.ако сменя маслото вазможно ли е да се оправи?ако не какво да направя?
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 23 Фев 2004, 15:27

знаеш ли Чефо че маи сиправ защото като го настъпя на парва и при смяна на втора като отпусно рязко съединителя и дам пълна газ се чува някакъв звук от скоростите.при плавно включване го нямя.ако сменя маслото вазможно ли е да се оправи?ако не какво да направя?
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 23 Фев 2004, 15:33

Смени маслото и, ако не изчезне шума, най-добре потърси някой майстор, ама не те знам откъде си, ако си от Варна мога да ти дам тел. на много сериозен човек, ако не си - питай някой друг да ти препоръча майстор, който върши работа.

Назад към E30