Алтернатор?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Новини
-
Алтернатор?
Момци, моля някой, който фабрично е с повечко ел. екстри в колата си да ми каже с какъв алтернатор му е колата...
За ампеража става въпрос.
Мерси предварително
П.С. Интересува ме за четирицилиндрови Е30-ки, защото шестаците май по-принцип излизат с по-силни алтернатори.

Мерси предварително

П.С. Интересува ме за четирицилиндрови Е30-ки, защото шестаците май по-принцип излизат с по-силни алтернатори.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Ток ли ти недостига?
Направи една профилактика на алтернатора (четки и проверка на клемите) и всичко ще се оправи
Направи една профилактика на алтернатора (четки и проверка на клемите) и всичко ще се оправи
- Новини
-
Turboman написа:Ток ли ти недостига?
Не става въпрос дали ми стига тока или не. Просто колата фабрично е била без ел. екстри. Сега обаче консуматорите са много повече и се чудя дали да не слога друг алтернатор. Затова ми трябва ампеража на алтернаторите на колегите, които са с ел. пакети.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Асене, аз до колкото съм гледал проспекти и каталози на Алтернаторите съм виждал че различни по мощност алтернатори се монтират на различните двигатели, но не и в зависимост от екстрите
Виж при некоя по-модерна кола дето има като опций телевизори, двд-та, сателитки и секви подгрявания и електрически корекций може би има разлика, но при Е30 няма със сигурност

Виж при некоя по-модерна кола дето има като опций телевизори, двд-та, сателитки и секви подгрявания и електрически корекций може би има разлика, но при Е30 няма със сигурност

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
ми я и аз да питам има ли разлика в динамото на м20б20 и м10б18
тоест дали мога да позлвам това от м10ката на ма20ката
тоест дали мога да позлвам това от м10ката на ма20ката
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Виж колко ампера ти е алтернатора и сложи по-голям акумулатор
На Е36 320 се слага 65 или 75 ампера според екстрите.

На Е36 320 се слага 65 или 75 ампера според екстрите.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
И много зависи каква марка е акумулатора
Щото български 75 амперчасов отговаря на 60 амперчаса хубав
Ако купуваш акумулатор взимай "Искра" Много бесни!!!
М/у другото мен като не ми беше в ред акумулатора и се чудех що като караме по Витоша нагоре зимата и фаровете почват да ми жълтеят, парното не мое да духа така силно, подгряването на задното стъкло нещо го нема! Даже муизиката нещеше да работи добре и като постоя на едно место повече време така да кълца на парно, фарове, подгряване стъкло/седалки и т.н. и после нема палене
Сменявах алтернатори щуротий, накрая купих една голяма "Искра" и всичко е ТОК! Нема мърданката ако ще и банциг да включа 

Ако купуваш акумулатор взимай "Искра" Много бесни!!!
М/у другото мен като не ми беше в ред акумулатора и се чудех що като караме по Витоша нагоре зимата и фаровете почват да ми жълтеят, парното не мое да духа така силно, подгряването на задното стъкло нещо го нема! Даже муизиката нещеше да работи добре и като постоя на едно место повече време така да кълца на парно, фарове, подгряване стъкло/седалки и т.н. и после нема палене

- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Моята йеска има фабрично ел. стъкла, огледала и шибидах (няма климатик и хидравлика на волана ако има значение) и алтернатора ми е BOSCH - на него пише: 14V 23/65A.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Хацо, разлика има само когато са с климатик, тогава слагат по-силни алтернатори, нема ли климатик, боли ги за другите екстри
ПС Диляне, в мнооооооооооооого голяма грешка си относно искрата. Най-дбория БГ акумулатор е МОНБАТ. Навремето карах само с искра, изкарваха точно по една година и кат си намеря гаранцията отивам да ми го сменят. От 3 години съм на Монбат и на която кола съм сложил, несъм барал. Само е30ката ми е с искра в момента и ячакам всеки момент да клекне, а е на 1.5 завещана от стария собственик

ПС Диляне, в мнооооооооооооого голяма грешка си относно искрата. Най-дбория БГ акумулатор е МОНБАТ. Навремето карах само с искра, изкарваха точно по една година и кат си намеря гаранцията отивам да ми го сменят. От 3 години съм на Монбат и на която кола съм сложил, несъм барал. Само е30ката ми е с искра в момента и ячакам всеки момент да клекне, а е на 1.5 завещана от стария собственик

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
MONBAT !!!
И моят изкара година, а още си е много добър
Нека колегите от Монтана да кажат, те имат информация "от кухнята" 

BMW only!
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
sonny написа:Хацо, разлика има само когато са с климатик, тогава слагат по-силни алтернатори, нема ли климатик, боли ги за другите екстри![]()
Абе Сони не знам, мойте впечатления са други

Въпроса е че аз на мен си вервам повече отколкото на другите

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Тия сегашните Монбат едва ли са толкова здрави.Моя е на 3 години и още е редовен.Обаче като ги пуснаха Монбатските за първи път си купих един.Тогава имах Е21 323.Акумулатора изкара само 8 години,смени три коли и накрая се предаде.
Megasquirt & Megaview user
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2