Централно Заключване...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Централно Заключване...
Искам да ви попитам имате ли представа как функционира и тоест какво може да се е бъгнало освен релето
случката е следната:
Карам си аз днеска колата и спирам на едно место и решавам да я преместя малко напред но затварям вратата на първия зъб
демек не плътно и паля, по принцип нали като запаля и след 5 сец някъде се заключва централното но когато не е плътно затворена вратата то дори не се опитва демек "знае" че е отворена
Но в този случай заключи и аз загасих колата и то си се отключи и после бръмнах до едно место и малко преди да спра забелязах че вратите не са се заключили и реших че съм запалил преди да затворя и излезох включих алармата и с ужас установих че не заключва вратите същото се получи и като ръчнах с ключа
не сработва ни от шофьорската врата нито от на пасажера, нито от багажника
като при всяко заключване се чуваше един стържещ звук от шофьорската врата и аз я разгобих моменталически
но тогава забелязах че звука идва отпред дето е колоната в краката до съединителя
без да се поколебая разпилях и всичко там и стигнах до една кутийка на което викам "релето" на централното отворих го и забелязах че вътре има две релета който в случая са "забравили" че са релета и са се вживяли в ролята на "зумер"
Демек бръмчат не залепват хубаво но като им помогна с пръст ефекта е нулев :x
Мисълта ми е че според мен е релето вътре си е с платчица и някви джунджурий се е бангясала
но ако някой е имал подобен случай и е от нещо друго ще съм доволен да го споделите щото лесно е да свикнеш с някоя екстра но много трудно е да отвикнеш 

Карам си аз днеска колата и спирам на едно место и решавам да я преместя малко напред но затварям вратата на първия зъб

Но в този случай заключи и аз загасих колата и то си се отключи и после бръмнах до едно место и малко преди да спра забелязах че вратите не са се заключили и реших че съм запалил преди да затворя и излезох включих алармата и с ужас установих че не заключва вратите същото се получи и като ръчнах с ключа

като при всяко заключване се чуваше един стържещ звук от шофьорската врата и аз я разгобих моменталически

Демек бръмчат не залепват хубаво но като им помогна с пръст ефекта е нулев :x
Мисълта ми е че според мен е релето вътре си е с платчица и някви джунджурий се е бангясала

1 мнение
• Страница 1 от 1