320i E30 `88 - `89
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
320i E30 `88 - `89
Моля да ме извините, ако темата е некомпетентна и няма смисъл в нея, но това е първата ми тема в този форум.
От заглавието се рабира, че колата е 320i E30 `88 - `89 и имам идея това да е "новата"(на годинки не е нова
) ни семейна кола. Това което съм харесал е:
Model: 320i
Market: EU, UK
Style: sedan
Year: 85-91
Motor: M20
Cyls: 6
HP: 129
Top Speed: 198
0-100: 10.6
Хареса ми точно 320-ката, защото:
1. Инжекция е
2. 6 цилиндров двигател
много мощност
3. Изглежда по-спортно от 316 и 318
4. Има климатик
Когато четох статията в www.mobile.bg направо се разколебах, но прочетох и теемата в този форум и си останах на BMW вълната
Чувал съм, че скърцат отвътре
дали е вярно чакам от вас отговор
Другия ми въпрос е колко харчат?
Каква им е долу горе цената и така....
Вобще споделете с мен мненията и опита си за BMW 320 E30.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО 
От заглавието се рабира, че колата е 320i E30 `88 - `89 и имам идея това да е "новата"(на годинки не е нова

Model: 320i
Market: EU, UK
Style: sedan
Year: 85-91
Motor: M20
Cyls: 6
HP: 129
Top Speed: 198
0-100: 10.6
Хареса ми точно 320-ката, защото:
1. Инжекция е
2. 6 цилиндров двигател

3. Изглежда по-спортно от 316 и 318
4. Има климатик
Когато четох статията в www.mobile.bg направо се разколебах, но прочетох и теемата в този форум и си останах на BMW вълната

Чувал съм, че скърцат отвътре

Другия ми въпрос е колко харчат?
Каква им е долу горе цената и така....
Вобще споделете с мен мненията и опита си за BMW 320 E30.

Човек се учи цял живот, за жалост на околните.
"Аеродинамиката е за тези дето не могат да правят добри двигатели" - Енцо Ферари
"Аеродинамиката е за тези дето не могат да правят добри двигатели" - Енцо Ферари
- Новини
-
Първо, добре дошъл сред нас!
Няма нищо некомпетентно в темата ти, нали за това сме се събрали тук, за да си помагаме.
320-ката е чудесен избор. Това със скърцането ме учуди?! Кое трябва да скърца? Таблото ли, що ли? Досега не съм забелязал такова нещо в нито една Е30-ка.
Някак си не ми се връзва в едно изречение да сложиш Е30 и семеен автомобил. Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.
За разхода не съм сигурен и ще оставя на колегите да пишат за него.
Цената - зависи. Ако я купуваш от БГ, можеш да си намериш читава за около 3000 лв., може и по-малко ако имаш късмет.
Няма нищо некомпетентно в темата ти, нали за това сме се събрали тук, за да си помагаме.
320-ката е чудесен избор. Това със скърцането ме учуди?! Кое трябва да скърца? Таблото ли, що ли? Досега не съм забелязал такова нещо в нито една Е30-ка.
Някак си не ми се връзва в едно изречение да сложиш Е30 и семеен автомобил. Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.
За разхода не съм сигурен и ще оставя на колегите да пишат за него.
Цената - зависи. Ако я купуваш от БГ, можеш да си намериш читава за около 3000 лв., може и по-малко ако имаш късмет.
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
!!Asen_X написа: Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.
по-скоро за бързо каране,не е задължително да е агресивно

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
отговор
Добре дошъл в КЛУБА,
ето и моето мнение,карам 320i m20b20 от 1996 година(1985 год.).Кола която до момента в нито едно отношение немее разочаровала.Кола която можеш да кара6 спокойно на пътя ,и в определени ситуации да смениш начина си на каране.За тези 7 години съм правил стандартните
ремонти,6арнирни болтове,ремък,масла и филтъри,бензинов,гуми4ки на клапани,биелета,също и гуми които ти дават сигурност на пътя.
Като разход цитирам моята кола:
градско 11-12/100
извън градско 9/100
някой може да каже 4е разхода мие над нормите,но нека се доуточня
карам с 15 цола джанти, гуми 195/65/15 за предни,така съм си решил зада си предпазя картера от нежелани удари,който е ниско разположен.205/50/15 за стабилно задно заджижване.
1996 година заплатих сумата от 4000 ДМ. с митото заедно от АВСТРИЯ,в момента автомобила е на 221 500 км.,към дата назакопуване 157 000 км.
ето и моето мнение,карам 320i m20b20 от 1996 година(1985 год.).Кола която до момента в нито едно отношение немее разочаровала.Кола която можеш да кара6 спокойно на пътя ,и в определени ситуации да смениш начина си на каране.За тези 7 години съм правил стандартните
ремонти,6арнирни болтове,ремък,масла и филтъри,бензинов,гуми4ки на клапани,биелета,също и гуми които ти дават сигурност на пътя.
Като разход цитирам моята кола:
градско 11-12/100
извън градско 9/100
някой може да каже 4е разхода мие над нормите,но нека се доуточня
карам с 15 цола джанти, гуми 195/65/15 за предни,така съм си решил зада си предпазя картера от нежелани удари,който е ниско разположен.205/50/15 за стабилно задно заджижване.
1996 година заплатих сумата от 4000 ДМ. с митото заедно от АВСТРИЯ,в момента автомобила е на 221 500 км.,към дата назакопуване 157 000 км.
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Абе има такова нещо - и мойта подскърцва
. На задната врата са се развили болтовете на обтегача и все не се сещам да ги стегна.

ati написа:!!Asen_X написа: Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.
по-скоро за бързо каране,не е задължително да е агресивно
Засега баща ми ще я кара, но като гледам как кара Опел-а и тая няма да се движи много бавно

Аз просто искам да имаме кола която да е спортна, а с 4 врати. Голфа е нещо, което не ми вършеше работа. Все пак БМВ-то е с оригинални амортисьори и ще вози добре

Качи се в деу реисър или капка да видиш за кво говориме
Имаме Опел Кадетт 1.3 с 4 врати - капка

Човек се учи цял живот, за жалост на околните.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Скърца пластмасата като включвам задната
не бих казал че е нещо което би те отказало да си купиш колата
Баща ми имаше преди години една капка
направо вътре всичко беше като живо (е за 550 000 км се очаква да е така
)
За разход може да се говори при спокойно каране щото иначе ще се уплашиш
Като я карам спокойно в града (с 95) ми дава най-малко 11 за сега не съм успявал да сваля още а и не ми е било цел
просто карам карам и идва един момент в който бързам или не издържам и я изръчкам
имай в предвид че при много яка ръчка харчи ужасно много
нещо от сорта с 17 лита 70 км
За извън градско ако я караш неравномерно с 110 ще ти изхарчи толкова колкото ако я караш равномерно с 160 от личен опит го знам не мога да ти кажа точно колко беше но доста пада разхода с 98 като се кара
но за градски условия ти излиза по солено да я караш с 98
Не може да се каже и че е спортен автомобил също...тоест зависи от гледната точка
ако го сравняваш с капката да спортен е
Но мене вече не ми е достатъчна
сега вече спортното отива към 325, 320is, 318is с леки "бъг"-ове
както на някой колеги от форума
Първо впечатление като си купих колата
всеки човек гледа разхода, колко ще му бърка в джоба и т.н.
частите не са скъпи колите са здрави (търси кола с която са се "возели" а не "карали"
)
все гледах разхода и първоначално се разочаровах - докато и свикнеш как да я караш икономично ще ти похарчва
аз се смеех на един комшия като я караше като Икарус (до 1800 оборота) но ако почнеш на всяка предавка да я караш до 3000-3500 доста се качва разхода
След известно време преживяваш арчалъка щото се возиш на друга класа автомобил
и това може да го разбере смао човек който кара БМВ
Поотплеснах се но се надявам поста ми да ти е от полза!

За разход може да се говори при спокойно каране щото иначе ще се уплашиш

Като я карам спокойно в града (с 95) ми дава най-малко 11 за сега не съм успявал да сваля още а и не ми е било цел

За извън градско ако я караш неравномерно с 110 ще ти изхарчи толкова колкото ако я караш равномерно с 160 от личен опит го знам не мога да ти кажа точно колко беше но доста пада разхода с 98 като се кара

Не може да се каже и че е спортен автомобил също...тоест зависи от гледната точка

Първо впечатление като си купих колата

След известно време преживяваш арчалъка щото се возиш на друга класа автомобил

Поотплеснах се но се надявам поста ми да ти е от полза!
9 мнения
• Страница 1 от 1