320i E30 `88 - `89

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

320i E30 `88 - `89

Мнение от To6eto » 29 Дек 2003, 11:58

Моля да ме извините, ако темата е некомпетентна и няма смисъл в нея, но това е първата ми тема в този форум.
От заглавието се рабира, че колата е 320i E30 `88 - `89 и имам идея това да е "новата"(на годинки не е нова :D ) ни семейна кола. Това което съм харесал е:

Model: 320i
Market: EU, UK
Style: sedan
Year: 85-91
Motor: M20
Cyls: 6
HP: 129
Top Speed: 198
0-100: 10.6

Хареса ми точно 320-ката, защото:
1. Инжекция е
2. 6 цилиндров двигател :arrow: много мощност
3. Изглежда по-спортно от 316 и 318
4. Има климатик

Когато четох статията в www.mobile.bg направо се разколебах, но прочетох и теемата в този форум и си останах на BMW вълната :D

Чувал съм, че скърцат отвътре :arrow: дали е вярно чакам от вас отговор

Другия ми въпрос е колко харчат?

Каква им е долу горе цената и така....

Вобще споделете с мен мненията и опита си за BMW 320 E30.

:D МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :D
Човек се учи цял живот, за жалост на околните.
"Аеродинамиката е за тези дето не могат да правят добри двигатели" - Енцо Ферари

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 29 Дек 2003, 12:22

Първо, добре дошъл сред нас!
Няма нищо некомпетентно в темата ти, нали за това сме се събрали тук, за да си помагаме.

320-ката е чудесен избор. Това със скърцането ме учуди?! Кое трябва да скърца? Таблото ли, що ли? Досега не съм забелязал такова нещо в нито една Е30-ка.

Някак си не ми се връзва в едно изречение да сложиш Е30 и семеен автомобил. Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.

За разхода не съм сигурен и ще оставя на колегите да пишат за него.

Цената - зависи. Ако я купуваш от БГ, можеш да си намериш читава за около 3000 лв., може и по-малко ако имаш късмет.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 29 Дек 2003, 16:32

!!Asen_X написа: Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.

по-скоро за бързо каране,не е задължително да е агресивно :wink:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

отговор

Мнение от KEVIN-30 » 29 Дек 2003, 23:23

Добре дошъл в КЛУБА,
ето и моето мнение,карам 320i m20b20 от 1996 година(1985 год.).Кола която до момента в нито едно отношение немее разочаровала.Кола която можеш да кара6 спокойно на пътя ,и в определени ситуации да смениш начина си на каране.За тези 7 години съм правил стандартните
ремонти,6арнирни болтове,ремък,масла и филтъри,бензинов,гуми4ки на клапани,биелета,също и гуми които ти дават сигурност на пътя.
Като разход цитирам моята кола:
градско 11-12/100
извън градско 9/100
някой може да каже 4е разхода мие над нормите,но нека се доуточня
карам с 15 цола джанти, гуми 195/65/15 за предни,така съм си решил зада си предпазя картера от нежелани удари,който е ниско разположен.205/50/15 за стабилно задно заджижване.
1996 година заплатих сумата от 4000 ДМ. с митото заедно от АВСТРИЯ,в момента автомобила е на 221 500 км.,към дата назакопуване 157 000 км.
Изображение

Аватар

Мнение от DA WOLF » 30 Дек 2003, 1:19

от 20-30 вида пороиници дето съм карал определено мога да заява че БМВ-тата са най-малко скърцащите :!: Качи се в деу реисър или капка да видиш за кво говориме :lol: :lol: :lol:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 30 Дек 2003, 10:16

Абе има такова нещо - и мойта подскърцва :oops: . На задната врата са се развили болтовете на обтегача и все не се сещам да ги стегна.

Потребител
Аватар

Мнение от To6eto » 30 Дек 2003, 10:30

ati написа:
!!Asen_X написа: Е30 си е извратена кола. Не я мъчи с бавно каране ......тази кола е създадена за агресивно шофиране.

по-скоро за бързо каране,не е задължително да е агресивно :wink:

Засега баща ми ще я кара, но като гледам как кара Опел-а и тая няма да се движи много бавно :shock: :shock: :shock:
Аз просто искам да имаме кола която да е спортна, а с 4 врати. Голфа е нещо, което не ми вършеше работа. Все пак БМВ-то е с оригинални амортисьори и ще вози добре :D

Качи се в деу реисър или капка да видиш за кво говориме

Имаме Опел Кадетт 1.3 с 4 врати - капка :D
Човек се учи цял живот, за жалост на околните.
"Аеродинамиката е за тези дето не могат да правят добри двигатели" - Енцо Ферари

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Дек 2003, 11:40

Скърца пластмасата като включвам задната :arrow: не бих казал че е нещо което би те отказало да си купиш колата :lol: :arrow: Баща ми имаше преди години една капка :arrow: направо вътре всичко беше като живо (е за 550 000 км се очаква да е така :) ) :arrow:
За разход може да се говори при спокойно каране щото иначе ще се уплашиш :roll:
Като я карам спокойно в града (с 95) ми дава най-малко 11 за сега не съм успявал да сваля още а и не ми е било цел :arrow: просто карам карам и идва един момент в който бързам или не издържам и я изръчкам :arrow: имай в предвид че при много яка ръчка харчи ужасно много :wink: нещо от сорта с 17 лита 70 км :lol:
За извън градско ако я караш неравномерно с 110 ще ти изхарчи толкова колкото ако я караш равномерно с 160 от личен опит го знам не мога да ти кажа точно колко беше но доста пада разхода с 98 като се кара :idea: но за градски условия ти излиза по солено да я караш с 98 :!:
Не може да се каже и че е спортен автомобил също...тоест зависи от гледната точка :arrow: ако го сравняваш с капката да спортен е 8) :arrow: Но мене вече не ми е достатъчна :lol: сега вече спортното отива към 325, 320is, 318is с леки "бъг"-ове :lol: :lol: 8) както на някой колеги от форума :roll: :wink: :!:
Първо впечатление като си купих колата :arrow: всеки човек гледа разхода, колко ще му бърка в джоба и т.н. :arrow: частите не са скъпи колите са здрави (търси кола с която са се "возели" а не "карали" :wink: ) :arrow: все гледах разхода и първоначално се разочаровах - докато и свикнеш как да я караш икономично ще ти похарчва :arrow: аз се смеех на един комшия като я караше като Икарус (до 1800 оборота) но ако почнеш на всяка предавка да я караш до 3000-3500 доста се качва разхода :idea:
След известно време преживяваш арчалъка щото се возиш на друга класа автомобил :arrow: и това може да го разбере смао човек който кара БМВ :wink:
Поотплеснах се но се надявам поста ми да ти е от полза!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 30 Дек 2003, 22:13

служебната ми кола е голф 4 (2001) и ми върши перфектна работа, когато искам да пренеса нещо (или някого) от едно място до друго, без да се набутвам с бензин :lol: :lol: :lol:
Иначе БМВ-то става за семеен автомобил, (аз поне го ползвам често за такъв), стига да си владееш тежестта на десния крак!

Назад към E30