M42B18-Проблемчета
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
M42B18-Проблемчета
Начи колата е Е30 двоен а маторя е М42Б18 от Е36 мисля 93та-94,
в началото като го сложихме всичко си беше наред но сега след 2-3 седмици взе да ми прави сериозни проблеми,значи започна с трудно палене но понякога само обаче за сметка на това съвсем спонтанно,сега отскоро пък неще да върви хептен а и разхода се овеличи,а пък днес взе да прави няй странните ядове както си карам почва да глъхне все едно че няма бензин и после се оправя ,а понякога се рестартира в движение това го прави на топъл мотор на студен не съм забелязал такива симтоми-моля помощ
ПС:Значи първото палене на това купе го направихме без сонда защото нямаше каде да я наврем по това време може ли да е от това ,да трупа с времето евентуално някви грешки в компа ????или пък я оня вакуум който незнам за кво е щот го барах и тн. долу в ляво влиза в всмукателните тръби ,пипал съм и моторчето на празния ход щот му бяха скапани наркучите ПОМОЩЩЩЩЩЩ
в началото като го сложихме всичко си беше наред но сега след 2-3 седмици взе да ми прави сериозни проблеми,значи започна с трудно палене но понякога само обаче за сметка на това съвсем спонтанно,сега отскоро пък неще да върви хептен а и разхода се овеличи,а пък днес взе да прави няй странните ядове както си карам почва да глъхне все едно че няма бензин и после се оправя ,а понякога се рестартира в движение това го прави на топъл мотор на студен не съм забелязал такива симтоми-моля помощ
ПС:Значи първото палене на това купе го направихме без сонда защото нямаше каде да я наврем по това време може ли да е от това ,да трупа с времето евентуално някви грешки в компа ????или пък я оня вакуум който незнам за кво е щот го барах и тн. долу в ляво влиза в всмукателните тръби ,пипал съм и моторчето на празния ход щот му бяха скапани наркучите ПОМОЩЩЩЩЩЩ
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
Явор написа:на тебе май не ти върви
ИЧ ебаси работата тва е третия матор и не ми върви и не ми върви просто ако не е едно ще е друго,май колата не ме ще па си я аресвам разбрш ли ЩЕ се борим нема начин та така относно проблема чакам съвети

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
KIM написа:аве тва от много неща може да е.ако не се види на място никой не може да ти кае кво му е май.по добре го заведи на някой свестен майстор да ти провери сите!успех
п.с.И със здраве да си караш двойния стоп
Ами майстори добри май аз не знам щот ми писна от разбирачи дет нищо не праят,но днеска си направих пълно обслужване на колата масълце филтърчета и читави свещи и работата е различна сега но има някакъв дребен проблем мисля е тоя вакуум вляво дет така и незнам за кво е май нещо неработи но ще се разбере
ПС:Мерси карам си я и съм много щастлив да ти се връща

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
BMWPower написа:мисля е тоя вакуум вляво дет така и незнам за кво е май нещо неработи но ще се разбере
снимай го тоя вакум аз ще ти кажа за какво е

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
mitak_o написа:BMWPower написа:мисля е тоя вакуум вляво дет така и незнам за кво е май нещо неработи но ще се разбере
снимай го тоя вакум аз ще ти кажа за какво еили го покажи тук www.realoem.com
Ами няма как да го снимам но мога да ти кажа че е свързан с няква клапа отдолу на всмукателя но кво праи незная,
ПС:А може ли да ми притриса и да не връи колата от датчика на дросела или от моторчето на празния ход или пък от ТУНДЖА регулатора и как да ги проверя сам щот колата ми не е в движение в момента пък и имам време ,значи на място не мое да хване нещо оборот и притриса леко ,Свешите и филтрите са нови

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
DISA - систeмка която сменя пътя на въздуха в колекторите. Като дадеш гас на около 4800об. трябва да цъкне клапанчето и вакума да прибере вилката . Тогава въздуха минава през по късата тръба. На мене не работеше - беше се скъсала менбраната на това със 7 -вакум бокс . Малко по бавно ускорява във високите обороти.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=40&hl=13
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=40&hl=13
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mitak_o на 12 Ное 2007, 14:49, променена общо 1 път

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
да затова става на въпрос какво е решението мембраната сменя ли се или се копува ново???? казаха ми че някои ги махали но нищо конкретно
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- BMWPower
- младши ентусиаст
-
mitak_o написа:на м20б20 я няма тая мантракучка , а от DISA-та чак такива ядове няма да имаш .. по скоро има едно клапанче дето пуска бензинови пари от една бакакоято е свързана с резервуара и за която не се сешам как е направена що при тебе може да я е нямало преди, или запушени дюзи нещо ..
ами маркуча от тея бенз пари е запушен с мъжки болт

а дюзите не съм ги проверявал ама тоя регулатор май нещо о-пръстените не са му вред и изпуска втре тоя малкия е се губи налягане и се бъркат тама работите и тн
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2