Помощ превъртял ремък ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ превъртял ремък ?
Помощ превъртял ремък ?
Здравейте преди няколо месеца както си карах 80/100 км почнах
да усещам на скоростния лост чукане ... когато стигнах до първото
кръстовище разбрах че колата е разцентрована и се чува ужасно чукане от един от цилиндрите (чукането е равномерно и се усилва с подаването на газ на скорост и на празни обороти ).. за това си мисля че е превъртяла ремъка
прибрах колата на собствен ход и от тогава на съм я карал ........ Мисля да и оправя като пробвам със смяна на ремъка само да мина.
Молбата ми е за съвет каде да ходя да ми сменят ремъка и да я погледнат и горе долу какво ще струва понеже от скоро съм татко и съм с ограничен бюджет
Здравейте преди няколо месеца както си карах 80/100 км почнах
да усещам на скоростния лост чукане ... когато стигнах до първото
кръстовище разбрах че колата е разцентрована и се чува ужасно чукане от един от цилиндрите (чукането е равномерно и се усилва с подаването на газ на скорост и на празни обороти ).. за това си мисля че е превъртяла ремъка

Молбата ми е за съвет каде да ходя да ми сменят ремъка и да я погледнат и горе долу какво ще струва понеже от скоро съм татко и съм с ограничен бюджет

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
ако си сигурен за превъртял ремък(как пък разбра),слага се нов и замерва се компресията-ако двг-то бачка нормално,си остава така,ако не...леко ремонтче!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не съм сигурен но , така предполагам
Не съм сигурен , но така предполагам двигателя е разцентрован работи неравномерно почуква на единия от цилиндрите не е от скоростите и така за това си мисля че е превъртял ремък
както и да е КАЖЕТЕ къде да я оправя аз съм от софия Белите брези благодаря
както и да е КАЖЕТЕ къде да я оправя аз съм от софия Белите брези благодаря
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Има и вариант да е неправилна хлабината на клапаните - ако са много хлабави и М40 може да ти завиди за трополенето
Пък и ако е прескочил зъб на ремъка, все си мисля, че ще да тропат всички цилиндри, а не само един 

viper написа:Има и вариант да е неправилна хлабината на клапаните - ако са много хлабави и М40 може да ти завиди за трополенето![]()
![]()
Пък и ако е прескочил зъб на ремъка, все си мисля, че ще да тропат всички цилиндри, а не само един
хИменно

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
Щом чуваш тракане на един цилиндър извади кабела на свеща на него и запали двигателя, виж дали пак го има чукането след това го доближи до свеща при работещ двигател и виж дали ще се появи, ако това се получава отишла е биелата на буталото ; рядко се рецаква пистонен болт на ботало, но и това до има в картите - така направи проверка на всички цилиндри, но внимавай бие ТОК не е опасен, но-много неприятно усещане, ако там се окаже причината требе шлайфане на кол.вал и нови лагери. Това е по вероятно да е станало с твоя мотор според това което казваш ,при ремък всички шрлиндри ще се чува тропане.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: Ок каде да го правя
startx написа:Ок каде да го правя и колко горе долу ще излезе ремонта ,
0878-872-864
оказа се счупена кобилица
@sachs бях вече я вкарал при майстор когато прочетох че си писал
оказа се че тропането идва (от парчето което се мятка) от счупена кобилица .. а тя от какво се е счупила не знам сега чакам да видя майстора какво ще каже
и какво още ще излезе малко се разтроих защото се налага да се отваря главата ама какво да се прави ........
оказа се че тропането идва (от парчето което се мятка) от счупена кобилица .. а тя от какво се е счупила не знам сега чакам да видя майстора какво ще каже
и какво още ще излезе малко се разтроих защото се налага да се отваря главата ама какво да се прави ........
14 мнения
• Страница 1 от 1