Профилактика на плафоните.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Профилактика на плафоните.
Вчера най-накрая реших да си оправя плафоните, че при отварянето на шофьорската врата и на задна дясна бяха спрели да светят... Преди работеха на всички врати, но от известно време при отварянето на споментатите по-горе не искаха...
След като отвих бутончето на едната врата (с кръстата отвертка), повдигнах гуменото уплътнение, за да извадя винтчето. Ето какво пречеше плафоните да светят:
Ясно си личи ръждата, натрупала се в основата на винтчето. Точно там въпросното винтче контактува с корпуса на бутончето и прави връзка с масата (купето). При тая ръжда контактът е почти невъзможен и съответно при отваряне на вратата в повечето случаи не се случва нищо. След като хубаво почистих винтчетата и "леглата" им, завих бутоните обратно към купето и сега плафоните работят безотказно.
Надявам се това да е полезно на някого.
След като отвих бутончето на едната врата (с кръстата отвертка), повдигнах гуменото уплътнение, за да извадя винтчето. Ето какво пречеше плафоните да светят:

Ясно си личи ръждата, натрупала се в основата на винтчето. Точно там въпросното винтче контактува с корпуса на бутончето и прави връзка с масата (купето). При тая ръжда контактът е почти невъзможен и съответно при отваряне на вратата в повечето случаи не се случва нищо. След като хубаво почистих винтчетата и "леглата" им, завих бутоните обратно към купето и сега плафоните работят безотказно.
Надявам се това да е полезно на някого.
It's not who You are, it's who You know...
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Така или инъче има тема за това....някой може ли да ми каже,защо не ми свети нищо в купето от тия крушки на тавана и на багажника не ми свети крушката,проверих всички не са изгорели.Всички бушони и все тая.Ако някой може да ми каже кой е бушона точно за да мога да замеря тока там.Разглобих едната колонка(нямам + там)но губя кабелите след няколко сънтиметра.
Чудя се вече дали да не пусна един + на единия кабел да видя кво ще стане.
Чудя се вече дали да не пусна един + на единия кабел да видя кво ще стане.

2 мнения
• Страница 1 от 1