Профилактика на плафоните.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Профилактика на плафоните.

Мнение от logout » 16 Апр 2007, 19:28

Вчера най-накрая реших да си оправя плафоните, че при отварянето на шофьорската врата и на задна дясна бяха спрели да светят... Преди работеха на всички врати, но от известно време при отварянето на споментатите по-горе не искаха...

След като отвих бутончето на едната врата (с кръстата отвертка), повдигнах гуменото уплътнение, за да извадя винтчето. Ето какво пречеше плафоните да светят:

Изображение

Ясно си личи ръждата, натрупала се в основата на винтчето. Точно там въпросното винтче контактува с корпуса на бутончето и прави връзка с масата (купето). При тая ръжда контактът е почти невъзможен и съответно при отваряне на вратата в повечето случаи не се случва нищо. След като хубаво почистих винтчетата и "леглата" им, завих бутоните обратно към купето и сега плафоните работят безотказно.

Надявам се това да е полезно на някого.
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 16 Апр 2007, 19:42

Така или инъче има тема за това....някой може ли да ми каже,защо не ми свети нищо в купето от тия крушки на тавана и на багажника не ми свети крушката,проверих всички не са изгорели.Всички бушони и все тая.Ако някой може да ми каже кой е бушона точно за да мога да замеря тока там.Разглобих едната колонка(нямам + там)но губя кабелите след няколко сънтиметра.
Чудя се вече дали да не пусна един + на единия кабел да видя кво ще стане. :lol:

Назад към E30