Здравейте на всички! Един вапрос имам
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте на всички! Един вапрос имам
Здравейте парво искам да ви кажа,че от бая години чета в този форум но не сам изпитвал нужда от това да се регистрирам.Но ето че ми се налага да се допитам до тези от вас,който разбира се са компетентни по този вапрос.Та ето и вапроса: понеже утре ще заминавам за германия да внасям една кола,за която се надявам вие да имато повече инфо от мен.Та колата е Е30 2.0 автомат и ме интересува колко бензин ще погалне и като цифри сумата която трябва да приготвя за него. Благодаря предварително и се извинявам ако е имало такава тема!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
От поста ти виждам че първо питаш за разхода на гориво а след това за подръжката! Като цяло не е лошо всеки здраво мислещ човек ще се позаинтересува от разхода и подръжката на една кола с колкото и пари да разполага, но трябва да имаш в предвид че вземеш ли си употребявана кола трябва да си си заделил мин. половината от стоиноста и завсеки случаи.
А разхода и е колкото си го направиш,тук ще чуеш различни мнения и цифри от 7-15+л (това е можеби наи дискутираната тема)
А разхода и е колкото си го направиш,тук ще чуеш различни мнения и цифри от 7-15+л (това е можеби наи дискутираната тема)
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

Така,може да сам се изразил не както трябва.Колата ве4е е купена не ме интересува нищо друго освен парите,който 6те са ми нужни за да си е докарам от Берлин до Пловдив.Като бензин и други някакви такси просто някоя ориентирова4на сума.Моля някой ако е пражил тази процедура наскоро с с такав и подобен автомобил просто да ме ориентира.Нищо пове4е.Благодаря
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
грубо такси:
- транзитен номер шибна ли? беше към 150 евро важи месец, сега може да има промяна незнам?!
- магистрали: до Унгария ще минеш с 20-тина евро макс за винетки, в унгария още 7-8 за 4 дневната ако я намериш (дефицит), иначе 10 евро 10 дневна. сърбия виж е 30-40 + полицаи
и си тук.
- бензин - ми 2000км като ги сложиш там по 7-10 литра зависи как караш, смятай. над евро е бензина.
Съвет: преди Унгария зареди в Австрия догоре защото е по-ЕВТИНО! (ще видиш яката опашка преди границата и без това
)
та 200 евро си носи още за бензин, може да минеш и със 150.
аа и в ВСърбия вероятно още искат 'спедиция'
това е 40 евро за минаваща кола с временни номера - врътки няма, щото дори да те пуснат за 10-20 на влизане, на излизане ще те съдерат сигурно 100+ да минеш ЕВЕНТУАЛНО, щото иначе опциите са брутални. Ако не е паднало.
сметката стана
150 номер + 70 такси + 40 спедиция + 200 бензин -> 460 с леко андути разходи за бензин.
така че под 500 евро не тръгвай в никакъв случай. колко се застраховаш допълнително за полицаи/проблеми вече ти си знаеш. това е грубо сметнато. и съвет - ползвай си магистралите, а не обикаляй по разни второкласни пътища - мое мнение.
и си направи всичките евро1 и минимални застраховки - надявам се пътуваш с некой който е в час, или поне можеш да звъннеш на такъв, иначе адските молитви да мине всичко гладко
- транзитен номер шибна ли? беше към 150 евро важи месец, сега може да има промяна незнам?!
- магистрали: до Унгария ще минеш с 20-тина евро макс за винетки, в унгария още 7-8 за 4 дневната ако я намериш (дефицит), иначе 10 евро 10 дневна. сърбия виж е 30-40 + полицаи

- бензин - ми 2000км като ги сложиш там по 7-10 литра зависи как караш, смятай. над евро е бензина.
Съвет: преди Унгария зареди в Австрия догоре защото е по-ЕВТИНО! (ще видиш яката опашка преди границата и без това

та 200 евро си носи още за бензин, може да минеш и със 150.
аа и в ВСърбия вероятно още искат 'спедиция'

сметката стана
150 номер + 70 такси + 40 спедиция + 200 бензин -> 460 с леко андути разходи за бензин.
така че под 500 евро не тръгвай в никакъв случай. колко се застраховаш допълнително за полицаи/проблеми вече ти си знаеш. това е грубо сметнато. и съвет - ползвай си магистралите, а не обикаляй по разни второкласни пътища - мое мнение.
и си направи всичките евро1 и минимални застраховки - надявам се пътуваш с некой който е в час, или поне можеш да звъннеш на такъв, иначе адските молитви да мине всичко гладко

Последна промяна t0sh на 27 Фев 2007, 20:09, променена общо 1 път
9 мнения
• Страница 1 от 1