е30 1.8 карбуратор към е30 1.8i
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
е30 1.8 карбуратор към е30 1.8i
та избаварчих се и аз
зех една 316ка 1.8 карбуратор 87година,та то имаше друга подобна тема пак от мен но тази е по конкретна,мисля да го разглобя тоя мотор и да се сменят основни биелни лагери,мисля бутала от 1.8и да се сложат,а също и клапаните,мисля и маховик да улекотята,та ще е хубаво да се развие една такава тема за да знаят за в бъдеще и другите как стават нещата та и аз да разбера де
Които е правил подобни корекции да споделя,глава направо от 1.8и ли да взема или на моята могат да се сложат такива клапани,ако има и схеми и картинки на мотори(прилики-разлики) за да се образовам

Които е правил подобни корекции да споделя,глава направо от 1.8и ли да взема или на моята могат да се сложат такива клапани,ако има и схеми и картинки на мотори(прилики-разлики) за да се образовам

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Глава, колектори, дюзи, компютър, инсталация, помпа ( всъщност целия инжекцион ), тръбичка за обратен бензин, друга сонда... Един вид - Луда Работа
Малко по-лесно става с К-Джетроника, че поне няма компютър, ама пак е тегава работата 

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
а не бе човек не мисля да слагам инжекцион,говоря за самия мотор кво може се ползва,то по добре цял мотор да си купя ако тръгна с инжекцион да се занимавам
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
а значи аз кво съм разбрал тогава,останал съм с впе4атлението че като диаметур бутала са еднакви,а има няква разлика във височината на буталото(явно не съм разбрал),добре тогава както разбирам е трудно да се намери 2литров 4цилиндров мотор за да се земат от него карантиите какво друго мога да направя по моя мотор за да извлека максимума от него преди да почвам с турбината,освен шлаиф на глава(разширяване смукателни,изпускателни канали),олекотяване на маховик,изпускателни тръби след колекторите(по широки) и краино гърне
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
RORO написа::shock: "двулитров мотор-четири цилиндров"за BMW
Колега има много писано по форума за въпросния мотор М10Б20 прочети или направо го нахрани нещо и след минутки ще видиш Вайпъра как ще те сдъвче

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

320iPower написа:а не бе човек не мисля да слагам инжекцион,говоря за самия мотор кво може се ползва,то по добре цял мотор да си купя ако тръгна с инжекцион да се занимавам
Приятелю, освен ако не си ексцентричен син на кредитен милионер (и митничар всъшност става) с излишъци от свободно време и ентусиазъм не се захващай с глупости.
Всъшност по това, че си си взел Е30 316, заключавам че баща ти не е забогатял продавайки държавните интереси.
Ако моторчето ти е добро - давай газ до ламарината и си викай "ей като го сдухам, ше го отворя и тогава ..."
... тогава може и нищо да не стане но поне до тогава ше си покарал Е30 па ако ще и М10В18 с карбуратор.

говоря от малко личен опит по въпроса.
верно че не съм сериозен като някои от хората тук, но имай едно на ум - да не кажеш после - абе що не казахте в какъв филм влизам?!
Ако все пак (о, неразумнии!) решиш да става екшън:
1. Буталата на карбуратора са със степен 9.5 : 1 и ако оставим настрана K-Jetronic-a (и някои стари ненамираеми модели) няма М10 с по-висока степен - късните Л-Jet-ове с ламбда са 8.2 : 1 (ебати ташака). Така че ако буталата не са ти износени - сменяй сегменти и фърчи.
2. Главата от карбуратор все си мисля, че няма майстор дето ше се фане да ти я прави от тесни на широки клапани, че и да ти я направи както трябва, пък и входящите портове и колектори на карбураторната са по-тесни, така че си търси глава "18i"
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
хахахах за главата не се притеснявам в русе стругарите са луди,ако знаеш от лада 1.3 какво правят лошо ще ти стане говорим си за 16-17компресия в цилиндъра 

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
320iPower написа:хахахах за главата не се притеснявам в русе стругарите са луди,ако знаеш от лада 1.3 какво правят лошо ще ти стане говорим си за 16-17компресия в цилиндъра
а това какво общо има със стругарите, компресията де...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
знаем за бегачките на глава от население в Русе320iPower написа:хахахах за главата не се притеснявам в русе стругарите са луди,ако знаеш от лада 1.3 какво правят лошо ще ти стане говорим си за 16-17компресия в цилиндъра

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
за бегачките си прав може да не са за по над 10-20к и да не са лъскави но пък никои не може да успори това че вървят и че са многооооооо
а относно стругарите се пак те са хората които стоят зад големите мотори,а не хората които ги зглобяват

а относно стругарите се пак те са хората които стоят зад големите мотори,а не хората които ги зглобяват
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
тва имах впредвид ве мой320iPower написа:за бегачките си прав може да не са за по над 10-20к и да не са лъскави но пък никои не може да успори това че вървят и че са многооооооо![]()

- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Тъй като така или иначе си решил колата ти да върви, трябва да си наясно, че накрая всичко е обвързано с разхода на бинзин.
Най-безболизнения и ефективен за теб ъпгрейд в свучая ще е да смениш карбуратора.
С подходящия БРОЙ карбуратори от тоз мотор без да го отваряш спокойно можеш да постигнеш 130+ коня, но трябва да си носиш бензиностанция отзад
Най-безболизнения и ефективен за теб ъпгрейд в свучая ще е да смениш карбуратора.
С подходящия БРОЙ карбуратори от тоз мотор без да го отваряш спокойно можеш да постигнеш 130+ коня, но трябва да си носиш бензиностанция отзад

Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
хахаххаха разхода на бензин е проблем на всяка една кола която върви,пределно ми е ясно че с едни 2 вебера ще ми дава разход от около 20-30л при настъпване,затова първо ще отворя моторя,ще направя квото съм правил по ладовия мотор на скодичката,ще видя къв разход ще ми даде и от там нататък ще се решава турбо ли ще е вебери ли,ще видя и с парите как ще съм естествено.
За сега съм почнал да копувам чаркалаци и до месец 2 я отварям
п.с някои може ли да даде инфо сегментите какви пари са горе долу,че те са следващите в списъка
За сега съм почнал да копувам чаркалаци и до месец 2 я отварям
п.с някои може ли да даде инфо сегментите какви пари са горе долу,че те са следващите в списъка

15 мнения
• Страница 1 от 1