Тампони предни носачи, ПРОБЛЕМ !!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Тампони предни носачи, ПРОБЛЕМ !!!

Мнение от ge_a » 12 Дек 2006, 2:06

Та проблема се състои в следното въпросните тампони са ми щета вече и трябва да се сменят, да ама нали количката ми е с М-окачване та и тампоните са по шантави или по точно плътни с изместен център!
По обиколих авточастите и всички ми вдигат рамене, даже в едни авто части ми казаха, че такива ще намеря само в дарукар, ок звъннах и там и се оказа, че нямат налични такива и трядва с поръчка(а и цета не е малка), тва не би било проблем ако живех в софия ама за съжаление не съм, и тая поръчка ми е малко проблем!!!
Та въпроса ми е дали ще има проблем ако сложа пак плътни тампони, но без изместен център(тези които са масовите) и дали тва ще окаже влияние на въпросното М-окачване :?: Защото със сигурност ще има някакво изместване ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 12 Дек 2006, 2:31

Аз бях със стандартни тампони си сложих плътни без изместен център... а мадпетьо си сложи плътни (пластмасови) със изместен център...умувахме го и стигнахме до извода че като се сложат със изместения център леко променяш геометрията ама не мога да ти кажа какво точно се случва :mhihi:

Мойте не съм ги купувал, дадоха ми ги за временно ползване (че те са вечни) а пецата не знам от къде ги е взел неговите ;)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Дек 2006, 11:13

Да мойте са плътни с изместен център....ноо не съм ги сложил още щот чак сега прочетох листчето което беше със тях в кутията :mhihi: They are not recommended for street-use but highly-recommended for track cars.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар

Мнение от presley » 12 Дек 2006, 13:38

Дилян Пенчев написа:Аз бях със стандартни тампони си сложих плътни без изместен център... а мадпетьо си сложи плътни (пластмасови) със изместен център...умувахме го и стигнахме до извода че като се сложат със изместения център леко променяш геометрията ама не мога да ти кажа какво точно се случва :mhihi:

Мойте не съм ги купувал, дадоха ми ги за временно ползване (че те са вечни) а пецата не знам от къде ги е взел неговите ;)

Случва се следното:колелото се измества малко напред или малко назад,но няма ядове.Минаваш на кадърен стенд и си готов!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Дек 2006, 13:55

из нета пише, че като сложиш М тампони, се добавя positive castor... т.е. колелото се измества напред. увеличава стабилността при високи скорости.

по-късно ще допиша в подробности какво открих ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Re: Тампони предни носачи, ПРОБЛЕМ !!!

Мнение от Turbo-Lag » 12 Дек 2006, 18:55

ge_a написа:......

На даскалов има такива тампони с изместен център, според мен ще окаже влияние ако си сложиш другите, иначе М-ките нямаше да са с такива, май там няма нищо излишно, цената им е около 100 лева 2-та тампона ;)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Дек 2006, 19:12

Дилян Пенчев написа:Аз бях със стандартни тампони си сложих плътни без изместен център... а мадпетьо си сложи плътни (пластмасови) със изместен център...

Нещо се обърках ...
Значи има три вида тампони - оригиналните, плътни без изместен център и плътни ама с изместен център. Правилно ли разбрах? На тези плътните без изместен център какъв им е случая, откъде могат да се намерят, на какви парички и най-вече те променят ли геометрията и какви са им преимуществата спрямо обикновените?

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 12 Дек 2006, 20:53

!!Asen_X написа:......

Има плътни без изместен център, те не променят нищо, просто спира да ти се мести колелото по най шибания начин в завой, струват 26 лева 2-та (това е най евтиното за момента което знам) и са за 324 тд автоматик или нещо от сорта. Иначе са си 3 вида ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 12 Дек 2006, 23:11

А тия, плътните, дали поемат вибрациите така, както оригиналните? Щото с оригиналните, като ритнеш гумата и тя бая вибрира, но според мен точно това е идеята, вибрацията да се обере от тампона, а не да сменяш всички шарнирни връзки на 10-15К. Не разбирам много де, просто предполагам. Пък при спортното окачване е ясно - там почтни нищо не трябва да мърда... ма като слезнеш и бъбреците още подскачат :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 12 Дек 2006, 23:32

гоше всичко здраво по колата строши, а всичко което не беше здраво направо разнесее :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Тампони предни носачи, ПРОБЛЕМ !!!

Мнение от assen_g » 12 Дек 2006, 23:44

ge_a написа:Та проблема се състои в следното въпросните тампони са ми щета вече и трябва да се сменят, да ама нали количката ми е с М-окачване та и тампоните са по шантави или по точно плътни с изместен център!
По обиколих авточастите и всички ми вдигат рамене, даже в едни авто части ми казаха, че такива ще намеря само в дарукар, ок звъннах и там и се оказа, че нямат налични такива и трядва с поръчка(а и цета не е малка), тва не би било проблем ако живех в софия ама за съжаление не съм, и тая поръчка ми е малко проблем!!!
Та въпроса ми е дали ще има проблем ако сложа пак плътни тампони, но без изместен център(тези които са масовите) и дали тва ще окаже влияние на въпросното М-окачване :?: Защото със сигурност ще има някакво изместване ;)

Гога,опа ge_a па смени текста бе :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Сложи същите,дори да зачакаш малко :yes: :yes: :yes: .А между другото си смени и предните хамортезззйори :twisted: :twisted: :twisted: .

М10 Разрушителя
Аватар

Мнение от ddt » 12 Дек 2006, 23:54

tonkata написа:гоше всичко здраво по колата строши, а всичко което не беше здраво направо разнесее :mhihi:
Тонка,май нещо пак жалиш за бившата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
assen_g написа:Гога,опа ge_a па смени текста бе .Сложи същите,дори да зачакаш малко .А между другото си смени и предните хамортезззйори
Бате щом имаш толкоз желание хамортесиорите вече чукат на тихи :):)Ако искаш да ти ги носиме :twisted: :twisted: :twisted:

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 13 Дек 2006, 0:11

Тонка,май нещо пак жалиш за бившата

епа за нея и за husqito жала,пък за жената не :twisted:
хубави жени има , ма хубави е30 трудно се намират :mhihi:

М10 Разрушителя
Аватар

Мнение от ddt » 13 Дек 2006, 0:36

tonkata написа:
Тонка,май нещо пак жалиш за бившата

епа за нея и за husqito жала,пък за жената не :twisted:
хубави жени има , ма хубави е30 трудно се намират :mhihi:
От опит ти казвам,че всичко е въпрос на желание и търсене :):)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2006, 1:03

Изображение
Изображение
Изображение

- 31 12 9 059 288 - E36 Non-M3 Bushings
- 31 12 9 069 035 - E36 '96+ M3 Bushings (optional for non-M3)
- 31 12 9 064 875 - E36 '95 M3 Offset Bushings (optional for non-M3)

- 31 12 9 058 931 - E30 Non-M3 Bushings
- 31 12 9 061 222 - E30 M3 Offset Bushings

- 31 12 6 754 547 - E46 Non-M3 Bushings
- 31 12 2 229 857 - E46 M3 Bushings

;)

тия плътните карат и колата много завива, защото променят и cambera при завиване... ако сте се загледали как лягат колелата на мерцедесите за това става въпрос. на тях малко са прекалили с този ъгъл заради мекото окачване предполагам...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към E30