Избива масло през масления филтър на 316 М10
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Избива масло през масления филтър на 316 М10
Избива ми масло през масления филтър. Смених вече 3 филтъра и постоянно става така. Колкото и да се стегне, още като се запали и уплътнението на филтъра излиза и маслото потича.
Оставих колата в един сервиз да я оправят, но вече цяла седмица никакъв резултат. Уж гледаха помпата добре ли е, дали няма запушена магистрала, но продължава да си избива.
Кажете ми къде да закарам колата при някой, който разбира от М10 и ще открие и отстрани проблема
Оставих колата в един сервиз да я оправят, но вече цяла седмица никакъв резултат. Уж гледаха помпата добре ли е, дали няма запушена магистрала, но продължава да си избива.
Кажете ми къде да закарам колата при някой, който разбира от М10 и ще открие и отстрани проблема

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Така наизуст е трудно да ти кажа, но моето предположени е, че не си слагал филтри с клапан, а помпатата на М10 дава постоянно и то доста високо налягане, затова избива. Или този, който си сложил не е бил подходяща пружина и не е отваряла на време.
Друга причина да хвърля така зверски маслко оттам и от никъде другаде аз поне не се сещам в момента.
Ати
Друга причина да хвърля така зверски маслко оттам и от никъде другаде аз поне не се сещам в момента.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
@ati
Благодаря за отговора
Не разбирам много, но все пак това стана изведнъж. След като купих колата се прибрах с нея до София и нямаше такива проблеми. После я запалих и веднага изби.
Следващите филтри бяха различни, от различни магазини и все тече...
Моля ви, кажете ми майстор да я закарам
От както я купих само 1-2 часа съм я карал миналата седмица и вече не издържам
Благодаря за отговора

Не разбирам много, но все пак това стана изведнъж. След като купих колата се прибрах с нея до София и нямаше такива проблеми. После я запалих и веднага изби.
Моля ви, кажете ми майстор да я закарам

- ati
-
OXYGEN написа:@ati
Благодаря за отговора![]()
Моля ви, кажете ми майстор да я закарам![]()
Винаги добре дошъл и честита придобивка:)
Сигурен ли си, че е станало от веднъж? Че не е текло и преди?
Ако е станало отведнъж е голяма вероятността да е именно във филтъра.
От другаде тече ли масло? Направи следния номер - махни при работещ двигател маркуча за изгорелите газове и виж дали налягането там не е прекалено голямо, въпреки, че не вярвам картерно налягане да избие през масления филтър.
Силно се надявам проблема да е във филтрите, за съжаление майстор не мога да ти препоръчам, но смяна на филтър с такъв задължително с пружина (викат му клапан) мисля, че трябва да реши проблема.
Ати
Ами да, изведнъж стана. И то така силно тече, че за минута-2 запален двигател не остава масло в мотора.
А като я взех карах около 100км до София. За това време няма как да е текло и да е останало масло в мотора.
А да питам откъде да търся такъв филтър с клапан, защото вече 2 купувах от различни магазини и никъде не споменаха за различни филтри - със и без клапан...
А като я взех карах около 100км до София. За това време няма как да е текло и да е останало масло в мотора.
А да питам откъде да търся такъв филтър с клапан, защото вече 2 купувах от различни магазини и никъде не споменаха за различни филтри - със и без клапан...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- ati
-
bawareca написа:Често срещано явление при М10 / на 20-30 год/ . Даже на една червена бабичка беше спукана цялата конзола на масления филтър. Просто демонтитайте помпата и раздвижете заседналия клапан който регулира налягането , или просто сменете цялата помпа.
Ааааааа, виж, това го бях забравил

И гледайте при монтажа да не обърнете на обратно клапана, че тогава пък не качва налягане

Ние си умуваме, а Кирето с едно изречение ни светна

Ати
8 мнения
• Страница 1 от 1